Bakımı Yapılan Sistemde Sıcaklık Sorunu

Holymong

Kilopat
Daha fazla  
Laptop boşta iken 45-57 derece arasında hızlı hızlı inip çıkıyor anlamadım ne bu. Prime 95 ile test ederken 86 dereceye çıkıyor sıcaklık ve sonra işlemci frekansını düşürmeye başlıyor.

• Fanlar tertemiz macun yeni sürüldü.
  • Ama macun konusu biraz sıkıntılı galiba 5 TL'ye şırınga kocaman bir beyaz macun aldım çok kalitesiz olduğu için böyle olabilir mi?
  • Laptop havada duruyor arka tarafı hava giriş çıkışını tıkayan bir durum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
kardeşim pcni bi servise götür baktır belki anakarta bi sorun olabilir veya fanda bi sıkıntı olabilir. leptopların çoğu böyle ama markadan markaya deyişir veya yeni bitane al.

eski değerlerinden yüksekse problem vardır servise götür, ama eski değerlerine yakınsa laptobunuz yaşlanmıştır. Genelde laptoplar masaüstülerine göre yüksek sıcaklıklarda çalışırlar.

Isı iletimi yüksek ürün kullanırsan daha iyi sonuçlar alabilirsin. Ürünlerin arkasında özellikler kısmında belirtilir, thermal conductivity diye, ne kadar yüksek o kadar iyi.

Mesela bununki 5,:www.vatanbilgisayar.com: Xigmatek Powerful Thermal Macun - Vatan Bilgisayar

Isı dalgalanmalarının sebebini anlamak için ise Task Manager (görev yöneticisi) 'ı açıp sistemin hangi uygulamaları çalıştırdığını izleyebilirsin.

Gereksiz birşey varsa kaldırırsın.
Virüs programı da tarama yapabilir, vs. vs.

Senin makinada nasıl bilmiyorum ama genelde laptoplar alttan hava alıp yanlardan verir.
Ek olarak temizlik yaptıysan montajının da iyi olması gerek. Çok sıkarsın vidaları macun yanlardan kaşarlı tostun kaşarları gibi sağa sola akar, sistemi kullanırken de ısı iletimini yapacak macun kalmaz işlemci ve ızgara tablası arasında. (fan ızgarasında numara varsa o sıraya göre vidalama yap.)

Cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Sıkıntı termal macunda imiş. Açtım tekrar içini termal macunu sürdüğümde beyazdı gri olmuş. Silip temizledim yine aynı macunu sürdüm elimde başka olmadığı için idle durumda sıcaklık değişmedi fakat yükte 10 derece düştü ve fan sesi azaldı. En kısa zamanda yeni kaliteli bir macun alacağım.

Isı dalgalanmaları da bu yüzden oluyormuş zaten.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı