Baldur's Gate 3 vs Elden Ring

Bütçe
0
Ne gibi eksiklikleri var hocam.
Açık dünya olduğu ve çok içerik yapmak istedikleri için bazı bossları 1 2 minik değişiklikle tekrar tekrar önüne sunuyor. Keşfetmeni isteyen bir oyunda overlevel olma şansının çok olması gibi bir etken olması da sıkıntı. Boss 40 level öneriyorsa sen oraya 100 levelken denk gelebilir ve bossun içinden geçebilirsin keyifli olmuyor 3 4 vuruşa kesiyorsun resmen bossu saçma oluyor. Keşfetmenin bence pek olayı yok çünkü oyun bir noktadan sonra kolaylaşıyor güçlenme isteğin o kadar olmuyor yeni silah falan arıyorsan ancak belki bence o da bir süreden sonra oturuyor silahların ve diğer ekipmanlarını çok değiştirmek istemeyebiliyorsun. Yani bence keşfe çok itmiyor. Böyle olunca sadece yeni boss düşman falan görmek için etrafı keşfediyorsun e oyunda öne çıkan bir hikaye de yok 100 saat oynuyorsan amaç hep bu gibi oluyor. Sekiro oynadım mesela Elden'dan sonra Elden'a göre etrafı daha çok arama isteği oluştu çünkü oyun deli zor öyle farm yaparak falan kasılamıyorsun bu yüzden keşfe itiyor mecbur. Ayrıca onda tekrar eden boss sayısı az ve dünya çok daha küçük keşfedilecek yerler var ama Elden'a göre az istemeden de olsa tekrara düşemiyor. Benim düşüncelerim bunlar.

Benim için kesinlikle Baldur's Gate 3. Elden Ring tarzı bana hiç hitap etmiyor. Ama senin tercihin önemli. İkisi de kendine göre güzel oyunlar.

Açık dünya olduğu ve çok içerik yapmak istedikleri için bazı bossları 1 2 minik değişiklikle tekrar tekrar önüne sunuyor. Keşfetmeni isteyen bir oyunda overlevel olma şansının çok olması gibi bir etken olması da sıkıntı. Boss 40 level öneriyorsa sen oraya 100 levelken denk gelebilir ve bossun içinden geçebilirsin keyifli olmuyor 3 4 vuruşa kesiyorsun resmen bossu saçma oluyor. Keşfetmenin bence pek olayı yok çünkü oyun bir noktadan sonra kolaylaşıyor güçlenme isteğin o kadar olmuyor yeni silah falan arıyorsan ancak belki bence o da bir süreden sonra oturuyor silahların ve diğer ekipmanlarını çok değiştirmek istemeyebiliyorsun. Yani bence keşfe çok itmiyor. Böyle olunca hep yeni boss düşman falan görmek için etrafı keşfediyorsun e oyunda öne çıkan bir hikaye de yok 100 saat oynuyorsan amaç hep bu gibi oluyor. Sekiro oynadım mesela Elden'dan sonra Elden'a göre etrafı daha çok arama isteği oluştu çünkü oyun deli zor öyle farm yaparak falan kasılamıyorsun bu yüzden keşfe itiyor mecbur. Ayrıca onda tekrar eden boss sayısı az ve dünya çok daha küçük keşfedilecek yerler var ama Elden'a göre az istemeden de olsa tekrara düşemiyor. Benim düşüncelerim bunlar.
Bence sen oyunu çok yanlış oynamışsın. Ya da yanlış yerlerini eleştiriyorsun şu an. O kadar içerik var oyunda o kadar çok ince detay, faktör var. Bence bu söylediklerin asla eksiklik değil.

Açık dünya olduğu ve çok içerik yapmak istedikleri için bazı bossları 1 2 minik değişiklikle tekrar tekrar önüne sunuyor. Keşfetmeni isteyen bir oyunda overlevel olma şansının çok olması gibi bir etken olması da sıkıntı. Boss 40 level öneriyorsa sen oraya 100 levelken denk gelebilir ve bossun içinden geçebilirsin keyifli olmuyor 3 4 vuruşa kesiyorsun resmen bossu saçma oluyor. Keşfetmenin bence pek olayı yok çünkü oyun bir noktadan sonra kolaylaşıyor güçlenme isteğin o kadar olmuyor yeni silah falan arıyorsan ancak belki bence o da bir süreden sonra oturuyor silahların ve diğer ekipmanlarını çok değiştirmek istemeyebiliyorsun. Yani bence keşfe çok itmiyor. Böyle olunca sadece yeni boss düşman falan görmek için etrafı keşfediyorsun e oyunda öne çıkan bir hikaye de yok 100 saat oynuyorsan amaç hep bu gibi oluyor. Sekiro oynadım mesela Elden'dan sonra Elden'a göre etrafı daha çok arama isteği oluştu çünkü oyun deli zor öyle farm yaparak falan kasılamıyorsun bu yüzden keşfe itiyor mecbur. Ayrıca onda tekrar eden boss sayısı az ve dünya çok daha küçük keşfedilecek yerler var ama Elden'a göre az istemeden de olsa tekrara düşemiyor. Benim düşüncelerim bunlar.

Hocam uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim öncelikle :) söylediklerinizden çıkarım yaparak belki de zorluk mevzusu benim gibi ilk defa souls oynayacak birisi için bir nebze geçerliliğini kaybedebilir diye tahmin ediyorum. Bir de ben oyunlarda ne olursa olsun yeni yerler görmeyi, yeni ekipmanlar edinmeyi, yeni karakterler görmeyi falan çok severim o yüzden çok sıkacağını zannetmiyorum bunların. Tekrardan teşekkür ederim.

Benim için kesinlikle Baldur's Gate 3. Elden Ring tarzı bana hiç hitap etmiyor. Ama senin tercihin önemli. İkisi de kendine göre güzel oyunlar.

Sağ olun hocam.

Bu indirim döneminde ikisinden birisini satın alacağım ancak karar veremedim hangisini alsam diye. Daha önce hiç souls-like oynamadım ve Elden Ring ile giriş yapmak istiyorum. Ama öte yandan da Baldur's Gate benzeri RPG oyunlarına bayılırım. Sizin önerileriniz neler?
Beni türe Elden Ring ısındırdı, verdiği deneyim muhteşemdi oyunun. Souls türüne fazladan bir merakınız varsa önce bununla başlayın. Keşif hissini unutamam. DLC'si bile ayrı bir oyun gibi.

BG3'de çok sayıda opsiyon sunuyor. Çok güzel diyaloglar var ve seçimler size bağlı. Bolca quick save yapmanız mümkün, istediğiniz zar gelmeyince merak ediyorsunuz. Sadece aksiyonu beni tatmin etmedi, pek beceremedim sıra tabanlı taktik olayını. Tabii bu aksiyonun eksik olduğu anlamına gelmiyor aksine daha detaylı, biraz beklenti önemli sanırım.

Muhtemelen iki oyuna da +100 saat zaman verebilirsiniz, ondan dolayı içinize ilk hangisi siniyorsa onla başlayın ve deneyim edin 🙂.

Beni türe Elden Ring ısındırdı, verdiği deneyim muhteşemdi oyunun. Souls türüne fazladan bir merakınız varsa önce bununla başlayın. Keşif hissini unutamam. DLC'si bile ayrı bir oyun gibi.

BG3'te çok sayıda opsiyon sunuyor. Çok güzel diyaloglar var ve seçimler size bağlı. Bolca quick save yapmanız mümkün, istediğiniz zar gelmeyince merak ediyorsunuz. Sadece aksiyonu beni tatmin etmedi, pek beceremedim sıra tabanlı taktik olayını. Tabii bu aksiyonun eksik olduğu anlamına gelmiyor aksine daha detaylı, biraz beklenti önemli sanırım.

Muhtemelen iki oyuna da +100 saat zaman verebilirsiniz, ondan dolayı içinize ilk hangisi siniyorsa onunla başlayın ve deneyim edin 🙂.

Aksiyon tarafını BG3'ün pek bilmiyorum açıkçası ama Icewind Dale, Planescape Torment benzeri ise gayet severim gibi. Sağ olun hocam.

Açıkçası o zorluğu merak ediyorum ya. Elden Ring'i isteme sebebim de bu biraz zorlayıcı bir şeyler denemek istiyorum.
Sadece zor değil, aynı zamanda da cimri bir oyun. :) Nereye gideceğinizi göstermiyor. Dünyasını kendiniz keşif ediyorsunuz. Gene de keşif etmek baya eğlencelidir. Belli bir Build fikriniz yoksa direkt rehbersiz de deneyimleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı