Baldur's Gate 3'ü Nasıl Buldunuz?

Oyun Sizce Nasıl?

• Oy verenlerin toplamı
    73
SSD gelince oynayacağım %98

Korsana destek yok diyenler gelmeden şunu söylemek istiyorum. Ülkemizin ekonomi koşulları her geçen gün zorlaştıkça Torrent işini iyi yapandan fazla kötü yapanlar çok fazla yaygın olacaktır.

Güncelleme: Ek olarak işini iyi yapanlar bile kötü yapmaya başlayabilir her konuda Türkçe yama yapanlar, mod yapanlar gibi.

Korsan çıktı ve güvenilir yerlerden çıktı. Rahatça oynayabilirsiniz.

SSD beklemen mantıklı. Oyun çünkü HDD'de berbat çalışıyor. Yükleme ekranları olsun ve kaplamalar olsun sıkıntı yaratıyor şu an. Hızlı bir SSD bu sorunların önüne geçer.

2100'e 1500'lük SSD de bile sanki HDD kullanıyormuşum gibi HDD kullanılmaz bu oyunda.

Kötü optimizasyonlu çıkacağı belliydi oyunun. Daha erken erişim sürecinde de anlaşılıyordu ama çözmeleri lazımdı. O kadarda abartılacak bir grafiği yok zaten.

Oyunun optimizasyonunda bir problem göremedim, yüksek ayarlarda RX 580 ile 40-50 FPS çok rahat oynanıyor. Kapalı alanlarda 60+. Benim optimizasyondan ziyade bug konusunda endişelerim vardı. Alpha'da oynarken görebildiğim tüm buglar düzeltilmiş. Birsürü raporlamıştım zaten firmaya.

Oyun çok iyi... Benim için son birkaç yılın en iyi oyunu olabilir onu oturup bir düşünmem lazım. Bu senenin direkt en iyisi.

CRPG'lerdeki en büyük problem diyaloglar çok nitelikli bile olsa sunum biçimlerinin yetersiz oluşuydu. Eh CRPG yapan büyük bütçeli firma da neredeyse hiç olmadığı için Larian bunu çözdü sonunda. Diyaloglarda kameranın açıları, karakterlerin animasyonları, yüz ifadeleri falan derken alıp götürüyor. Hali ile gerçekten diyaloga girdiğinizi hissediyorsunuz. BG3'de karakterler ile bir kere diyaloga girdikten sonra o bayılarak oynadığım Divinity OS2 çok yavan geldi bir anda o konuda. Tek yaptığı şey kamerayı izometrik olarak zoomlamak çünkü.

Güvendiğiniz yerleri dikkatlice araştırın. @Penetrator God hocamızın dediği gibi oyun zaten Cyberpunk 2077 gibi güvenilir bir şekilde çıktı ama dikkatli olmakta fayda var. Malum ülkemizdeki ekonomik koşullar keşke bu kadar kötü olmasaydı ve iyi bir bilgisayar dizip şu oyunu da orijinal bir şekilde satın alıp deneme fırsatımız olsaydı keşke. Hiç oynamayan arkadaşlarım için oynayın en azından sizin için bir değişiklik olur.

Güvendiğiniz yerleri dikkatlice araştırın. @Penetrator God hocamızın dediği gibi oyun zaten Cyberpunk 2077 gibi güvenilir bir şekilde çıktı ama dikkatli olmakta fayda var. Malum ülkemizdeki ekonomik koşullar keşke bu kadar kötü olmasaydı ve iyi bir bilgisayar dizip şu oyunu da orijinal bir şekilde satın alıp deneme fırsatımız olsaydı keşke. Hiç oynamayan arkadaşlarım için oynayın en azından sizin için bir değişiklik olur.

Buradakilerin hepsi güvenilir hocam. FitGirl öneririm. Fakat dikkatli olsunlar. Çok sahtesi çıkmıştır şimdi. 800 Lira verin tabii ki de paranız varsa o ayrı.

Dosya Ekleri

• msedge_gNlZUsZZO6.png
    msedge_gNlZUsZZO6.png
    47,4 KB · Görüntüleme: 125
Oyunu çok beğendim ancak becerebildiğimi düşünmüyorum, benim için biraz zor bir oyun açıkçası yine de Act 1'i bitirdim bir şekilde. Balanced zorlukta oynuyorum düşürmek de istemiyorum, daha önce hiç DnD de oynamadım o nedenle sık sık quick load atmamı gerektiriyor oyun. Bilmiyorum herkes mi böyle oynuyor benim beceriksizliğimdir muhtemelen ama yine de keyif alıyorum.

Öte yandan oyunun yükleme ekranlarındaki sıkıntı aslında save dosyalarıyla ilgili bence, oyunun save dosyaları gereksiz büyük. 33 saat oynadığım görünüyor Steam'de ve 33 saatlik save dosyam tam 1.30GB. Hayatımda ilk defa bir oyunun sadece kayıt dosyalarının 1GB boyutuna ulaştığını gördüm gerçekten çok fazla. Steam'de bulut kaydını kapattım sırf bu sebepten fazla uzun sürüyor Türkiye upload hızlarıyla :D

Oyunu çok beğendim ancak becerebildiğimi düşünmüyorum, benim için biraz zor bir oyun açıkçası yine de Act 1'i bitirdim bir şekilde. Balanced zorlukta oynuyorum düşürmek de istemiyorum, daha önce hiç DnD de oynamadım o nedenle sık sık quick load atmamı gerektiriyor oyun. Bilmiyorum herkes mi böyle oynuyor benim beceriksizliğimdir muhtemelen ama yine de keyif alıyorum.

Öte yandan oyunun yükleme ekranlarındaki sıkıntı aslında save dosyalarıyla ilgili bence, oyunun save dosyaları gereksiz büyük. 33 saat oynadığım görünüyor Steam'de ve 33 saatlik save dosyam tam 1.30GB. Hayatımda ilk defa bir oyunun sadece kayıt dosyalarının 1GB boyutuna ulaştığını gördüm gerçekten çok fazla. Steam'de bulut kaydını kapattım sırf bu sebepten fazla uzun sürüyor Türkiye upload hızlarıyla :D

Hikaye zorluğuna alırsan rahatlıkta oynayabilirsin. O zaman rakipler ile senin aranda en az 50-100 HP kadar bir fark oluyor. Birkaç vuruşta öldürüyorsun. Çok nadir bosslarda takılırsın o kadar ama bence çok zor bir oyun değil. Divinitiy Original Sin 2 kesinlikle çok daha zordu. Hatta kolayda bile zorluyordu çünkü çok fazla bulmaca vardı savaş dışında. Ek olarak ayarlardan oto kayıt sayısını azaltabilir hatta tamamen kapatabilirsin ve böylelikle gereksiz kayır dosyası birikmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı