Efendim, öncelikle çoğu kişinin soracağı bir konudan bahsedeceğim, "Neden Baldur's Gate ve insanlık yan yana?" yan yana olmasının ana sebebi ciddi anlamda oyunda yapılan seçimlerin karakterlere etkisidir. Bu düşünce oyunu 3. kez oynama isteğim ile doğdu çünkü, oyun ciddi anlamda hikayeye yön verme becerisini sana versede belirli olayları düzeltmek için belirli olayları yaşamaman gerekiyor. Misal, ben 3. oynayışımda Minthara'yı kurtarmak için direkt Act 2'ye gittim ancak Act 1'e geri dönüp Halsin'i kurtarmaya karar verdiğimde öldürürülmüştü çünkü, belirli bir süre içerisinde alınan kararlar oyuna ciddi etki etmekte. Bu sayede oyuncu ne kötü ne iyi olabiliyor. Bunun en iyi örneği, benim tasarladığım karakterin kurnazlığı ile alakalı. "Nasıl yani?" diye sorarsanız cevaplayayım, benim oynadığım karakter Drow ırkına mensup bir hanımefendi ve Loth'a tapmayan bir Drow. Bu sebeple çoğu Drow'dan farklı olmasına rağmen kurnazlığı kendisini terk etmemiş vaziyette. Mesela, bir düşmana saldırmak yerine onunla yolun kenarına kadar dostluk ettikten sonra arkasından bıçağı geçiri verir. Bu sayede çok sayıda müttefik toplayabilir ve dağıtabilir. Bu durum aynı gerçek hayata benzemekte, seçimlerimiz genel olarak bizim adımıza doğru olması dolayısıyla bir başkası duyduğunda "mantıksız" olarak nitelendirebilir ve nitelendiren kişi için kendisi doğru yapmıştır ancak kendisi aynı şeyi yaptığı vakit "doğru yapıyorum" olarak nitelendirebilir. Bu durum özellikle bu oyunu oynarken kafamda canlanmış bir durum. Sizin düşünceniz nedir?