balenaEtcher ile macOs için RAW dosyası USB'ye yazılmıyor

RigidBuddy

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Technopat YouTube kanalında yayınlanan ve makalesi olan macOS yükleme rehberinde daha başlarken sorun yaşadım. balenaEtcher yazılımı USB diskime RAW dosyasını işlemeyi bitiremiyor ve görseldeki gibi bir hata veriyor. Ayrıca belirtilen dizini kontrol ettiğimde öyle bir dosyanın olmadığını görüorum. Yönetici izni ile yazılımı açarak da işlemi gerçekleştirdim. Maalesef sonuç aynı.
Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1649151079790.png
    1649151079790.png
    27,1 KB · Görüntüleme: 140
RAR'ın içinden masaüstüne atıp deneyin.

RAW dosyasını Win-RAR ile açınca içinden 0.img dosyası çıktı. Masaüstüne çıkardım ve bu dosyayı balenaEtcher ile yakıyorum şimdi. Umarım doğru anlamışımdır. Denedikten sonra tekrar yazacağım cevabınız için çok teşekkürler hocam.
RAR'ın içinden masaüstüne atıp deneyin.

Hocam yazdığınızdan anladığımı yukarıdaki gibi yapınca şöyle bir hata verdi. Sanırım bu şekilde yanlış bir şeyler yapıyorum ama şunu belitmek isterim ki indirdiğim dosya .RAR uzantılı değil .RAW uzantılı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-01-21 184151.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-21 184151.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleme:
Gerçek Mac'e atıcaksan Transmac'te kullanabilirsin. Programı yönetici olarak açmadın mı? Erişim iznim yok diyor belirtilen konuma program.

Açıkçası MacOS'u denemek istiyorum. Detaylı bir bilgim yok bu konuda. Sistemi Mac'e değil Windows olan bir bilgisayara kurmak üzere, Windows 10 üzerinden bu işlemi yapıyorum. Dediğiniz gibi, orada yazana göre yönetici izni ile de denememe rağmen sonuç alamayınca foruma yazma ihtiyacı duydum.

Bizim imajımızı indirdiyseniz, indirirken 2-3GB düşürüp sizlere vakit kazandırmak için RAR'a sıkıştırıyoruz. RAR'ın içinden imajı masaüstüne atıp, masaüstüne attığınız dosyayı yazdırmanız gerekiyor. Wi-Fi kullandıysanız veya indirmeniz stabil değilse bozuk inmiş de olabilir. Masaüstüne attığınız dosyanın ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?

Bizim imajımızı indirdiyseniz, indirirken 2-3GB düşürüp sizlere vakit kazandırmak için RAR'a sıkıştırıyoruz. RAR'ın içinden imajı masaüstüne atıp, masaüstüne attığınız dosyayı yazdırmanız gerekiyor. Wi-Fi kullandıysanız veya indirmeniz stabil değilse bozuk inmiş de olabilir. Masaüstüne attığınız dosyanın ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Evet Technopat YouTube kanalında yaynınlanan son video altından bağlantıları alarak indirmiştim. İlk mesajda belirtmeye çalışmıştım.

Sanırım balenaEtcher ile ilgili bir sorun. Farklı bilgisayarlarda denememe rağmen bir türlü yakma işlemi başarılı olmadı. Şimdi Win32Disk Imager yazılımı ile hata vermeden raw dosyasını yakmış bulunmaktayım.

--

Bilgi ve teyit vermek maksadıyla aşağıya linkleri paylaşacağım.

İndirme linkini edindiğim Technopat postu:

İndirdiğim link:

RAW dosyasını 7z uygulaması ile açınca iiçinde görselde belirttiğim 0.img dosyası bulunmakta. Ancak anladığım kadarıyla bu kısımla ilgilenmemek gerekiyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-04-05 143927.png
    Screenshot 2022-04-05 143927.png
    44,3 KB · Görüntüleme: 93
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Evet Technopat YouTube kanalında yaynınlanan son video altından bağlantıları alarak indirmiştim. İlk mesajda belirtmeye çalışmıştım.

Sanırım balenaEtcher ile ilgili bir sorun. Farklı bilgisayarlarda denememe rağmen bir türlü yakma işlemi başarılı olmadı. Şimdi Win32Disk Imager yazılımı ile hata vermeden raw dosyasını yakmış bulunmaktayım.

--

Bilgi ve teyit vermek maksadıyla aşağıya linkleri paylaşacağım.

İndirme linkini edindiğim Technopat postu:

İndirdiğim link:

RAW dosyasını 7z uygulaması ile açınca iiçinde görselde belirttiğim 0.img dosyası bulunmakta. Ancak anladığım kadarıyla bu kısımla ilgilenmemek gerekiyor.
Evet RAW dosyasını açmanıza gerek yok. Bu .img dosyası FAT32 olan içinde EFI ve Kurulum Sonrası klasörlerinin geldiği EFI partition.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı