Balık bakmaya nasıl başlanmalı?

Ben önermem açıkçası hocam. Eğer çok düşkün değilseniz akvaryum yapmaya bence hiç girmeyin. Sıkılma olayı yaşayabilirsiniz. Kedi kuş gibi evcil hayvanlar almak daha mantıklı. Tabii balığın da ses yapmaması aynı şekile etrafa tüy vs dökmemesi gibi avantajları var. Bu biraz size kalmış bir şey. Onun dışında Japon balığı eskiden genelde alırdım. Ancak Japon balıkları dışında diğer balık türleri daha çok dikkatimi çekmiştir.
Evet hocam. Akvaryum temizleme suyunu değiştirme falan uğraştırıcı iş.

Ondan bahsediyorum zaten hocam :)
Pardon hocam ben yanlış anlam vermişim cümlenize.🙂

Bu arada neredeyse herkesin muhabbet kuşu önerdiğini fark ettim. Olmazsa Elazığ'a gidip oradan alacağım kuşu balıktan vazgeçersem. Ses falan çıkarmaz değil mi arabada? Toplu taşımayla gidip geleceğim insanların çok başını şişirmeyeyim. 🙂

Merhaba, uzun süredir bir evcil hayvan almayı düşünüyorum. Balıkta karar kıldım diyebilirim. Fakat nasıl başlayacağım bilemiyorum.

Bakımı çok zor olmayan masrafsız bir balık istiyorum. Bir yazıda Japon balığı için başlangıçta 330-350 TL harcamanın yeterli olduğu yazıyordu. Benim de başlangıç için harcayabileceğim yaklaşık 350 TL maalesef. Bu bütçede başlangıç yapmak için Japon balığı uygun mudur yoksa başka balıklara bakmam gerekir mi?
Öncelikle selam :) Balık eğer izlemesini seviyorsan alabilirsin. gene senin tavsiyen ama bence kedi ya da kuş alabilirsin. Balık alırsan akvaryum alabilirsin küçük çaplı. İçine kum ve dekor koyabilirsin. Yemeği ucuz mal olmasın ama.

Düzenleme: akvaryum suyunu sık sık temizlemende gerek. Oscpad söylemiş zaten.

Pardon hocam ben yanlış anlam vermişim cümlenize.🙂

Bu arada neredeyse herkesin muhabbet kuşu önerdiğini fark ettim. Olmazsa Elazığ'a gidip oradan alacağım kuşu balıktan vazgeçersem. Ses falan çıkarmaz değil mi arabada? Toplu taşımayla gidip geleceğim insanların çok başını şişirmeyeyim. 🙂

Genelde küçük kutularda verirler. Kutuda birkaç delik olur nefes alması için. Kafesle almadığınız sürece sıkıntı yok. Kutuda 2-3 cik sesi çıkarır sonra susar öldü sanarsınız. Bazen gerçekten ölebilir ama zor ihtimal.

Bende perşembe günü gideceğim. Kanal tedavisi zora benziyor🤔
Kanal tedavisi ve dolgu beni bitirecek zaten. Bir bitseler de kurtulsam 6 aydır gidiyorum hâlâ bitmedi. Bir şey hissetmiyorsun ama 40 dk falan ağzını açmak ve sonrasında bir türlü gitmeyen uyuşukluk sıkıyor. Gerçi benimki de dert değil ama.

Sen nasılsın bu arada,dişinde çok sıkıntı yoktur umarım.😃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı