Bambu Lab A1 alınır mı?

Bütçe
20.000-40.000
Kusura bakmayın eklemeyi untmuşum. Cihaz teras katta kalacak yani filamentin bayatlama veya tablanın ısısının düşmesi gibi sorunları nasıl önleyebilirim? Kapalı kutu bir yazıcıymış gibi etrafina kapak bassam ısıyı sabitleyip filamentin bayatlamasına engel olur mu?

@mertunuvar'ın dediği gibi A1'i beklemek yerine hi alınabilir. Bu arada hız 3D yazıcılarda ciddi derecede önemli. Ender 3 Pro ile K1 gibi bir yazıcıyı karşılaştırırsanız baskı zamanları arasında devasa fark çıkıyor. O kadar da küçümsememek lazım hızı.

Creality'nin Slicer'ı bayağı basit. Ben k1C kullandığım dönemde çoğu ayar default şekilde düzgün baskılar almıştım.

Kusura bakmayın eklemeyi untmuşum. Cihaz teras katta kalacak yani filamentin bayatlama veya tablanın ısısının düşmesi gibi sorunları nasıl önleyebilirim? Kapalı kutu bir yazıcıymış gibi etrafina kapak bassam ısıyı sabitleyip filamentin bayatlamasına engel olur mu?
Bayatlama kısmı biraz neme bağlı. Nem varsa hemen bayatlayabiliyor. Kıtır kıtır kırılıyor bir bakmışsınız. Yani kutu kısmı yapılabilir elbette. Hatta ABS gibi sabit sıcaklık isteyen malzemelerin basılabilmesini de sağlar. Yalnız elbette o kutunun içindeki sıcaklığında çok artmaması gerekli. Fan vs. eklenebilir.

Tablanın ısısı o kadar da düşmez. Yazıcı onu tölere eder. Benim yazıcımda balkonda duruyor. Geceleri -12 dereceye bile düştüğü oluyor fakat yinede tölere edebiliyor. Altında yalıtım varsa daha kolay oluyor.

Bu arada tabii ki buna rüzgarsız ortamda etken. -12 derecede yazıcıyı çalıştırmak doğru değil aslında da koyacak başka yerim yok. Eğer ortam ciddi derecede soğuk oluyorsa kapalı kutu düşünülebilir.

Son düzenleme:
Peki hocam Creality tarafinda hata sensörleri falan işini iyi yapıyor mu mesela spagetti hatası olunca atıyorum kendisi fark edip engelleyebiliyor mu? Ayrıca uygulamasından kamerasını kullanıp baskının durumunu kontrol edebilir miyim?

Peki hocam Creality tarafinda hata sensörleri falan işini iyi yapıyor mu mesela spagetti hatası olunca atıyorum kendisi fark edip engelleyebiliyor mu? Ayrıca uygulamasından kamerasını kullanıp baskının durumunu kontrol edebilir miyim?
Seçtiğiniz yazıcı için bu dediğiniz özelliklere bakmanız daha doğru olur K2 ve Hi için; Evet kameradan baskıyı izleyebiliyorsunuz ek olarak timelapse alabiliyor. Fark edip engelleme özelliği var ama mesela baskının arkasında kalan kameranın göremediği yer bozulursa göremediği için engelleyemez veya ışığını kapatırsanız yine göremeyeceği için engelleyemez. Markadan bağımsız olarak çok küçük parçaları algılayamıyorlar. Büyük bir parça komple tabladan kalkarsa onu farkediyor anca çok hassas çalışmasını beklemeyin.

Hi'de entegre kamera var uzaktan bakılabiliyor. Uygulamadan da bakılabiliyor tabii ki.

AI ile baskıyı izliyor, spagetti gibi durumlardan koruyabiliyor lakin hiç kullanmadığımdan ne kadar doğru çalışıyordur bilmiyorum. Reddit üzerinde pek iyi yorumlar görmemiştim. @mertunuvar biliyorsa cevaplar.

Bu arada genel olarak yazıcıyı evde yalnız bırakıp dışarı çıkmanızı pek önermem. 3D yazıcılar o kadar da güvenilir makineler değil.

Hi'de entegre kamera var uzaktan bakılabiliyor. Uygulamadan da bakılabiliyor tabii ki.

AI ile baskıyı izliyor, spagetti gibi durumlardan koruyabiliyor lakin hiç kullanmadığımdan ne kadar doğru çalışıyordur bilmiyorum. Reddit üzerinde pek iyi yorumlar görmemiştim. @mertunuvar biliyorsa cevaplar.
Bambu Lab H2 serisindeki seviyede değil H2 serisi spagetti olduğunda vs. daha iyi algılıyor. Benim de gördüğüm bu nesiller A1, X1 vs. spagetti baya bi oluştuktan sonra farkedebiliyorlar. Kendim henüz tabladan kalkma sorunu yaşamadığım için K2'nin kabiliyetine yorum yapamam ama Kobra S1 de yaptığım gibi baskı yaparken parçayı çıkardım hemen farkedip durdu.

Peki kararım Creality Hi mı olmalı? Başka marka veya model önerir miydiniz?
Genel anlamdaki kronik sorunsuzluk ve makinelerin ne olduğu belli olduğundan A1 veya Hi tercihi yapmanız daha doğru olacaktır. Flashforge AD5X gibi F/P cihazlar var ama ben almam o yüzden kafa karıştırmamak adına kimseye yorum yapmıyorum veya önermiyorum.

Bu arada genel olarak yazıcıyı evde yalnız bırakıp dışarı çıkmanızı pek önermem. 3D yazıcılar o kadar da güvenilir makineler değil.
Katılıyorum hotend şişip patlarsa yanmaya kadar gidebiliyor. Bunu hiçbirisi algılayamadığı için mümkün mertebe evde öyle bir şeyi farkedecek birisi varken çalıştırın.

Mesela forumda kasası eriyen A1'lerle ilgili konu var. Hepsi yapmıyor ama bi nesilde oldu öyle bir şey olsa Allah korusun.

Bütçem şu anlık 20 binlerde takılıyor ama 30'a kadar zorlayabilirim yine de hi mı almalıyım.

Hocam Creality'nin sitesinde Hi modelini incelerken ABS filament basabildiğini gördüm doğru mu? Açık kasa olduğu halde nasıl basabiiyor?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı