Bambu Lab A1 baskı alırken etrafa filament çöpleri bırakıyor

wfreisa

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Baskı alırken etrafa filament çöpleri bırakıyor. Eve geldiğimde her yerin filament atıklarıyla dolduğunu gördüm. Bazı yerleri basamıyor daha önce yaptığı baskıları yapamıyor filament telleri kalıyor oralarda. Yağlasam çözülür mü yoksa farklı bir sorun mu?

Nasıl bir çöp bırakıyor? Poop dediğimiz artıkları yapıyorsa normal, onun için bir kutu koymanız ve orada biriktirmeniz lazım.

Hayır hayır başlangıçta yaptığından bahsetmiyorum. Eve geldiğimde karşılaştığım manzara onun büyüklerini hep bırakmış etrafa. Combo da değil. 23 cm bir ayıcık basıcaktım ellerini hiç becerememiş zaten normalde kusursuz yapar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hayır başlangıçta yaptığından bahsetmiyorum. Eve geldiğimde karşılaştığım manzara onun büyüklerini hep bırakmış etrafa. Combo da değil. 23 cm bir ayıcık basıcaktım ellerini hiç becerememiş zaten normalde kusursuz yapar.

Kalibrasyon yapmayı denediniz mi?

Baskı alırken etrafa filament çöpleri bırakıyor. Eve geldiğimde her yerin filament atıklarıyla dolduğunu gördüm. Bazı yerleri basamıyor daha önce yaptığı baskıları yapamıyor filament telleri kalıyor oralarda. Yağlasam çözülür mü yoksa farklı bir sorun mu?
Bambulab firması kötü bir firma değil kullanıcı hatası.
1- Tablayı ellemeyin sabunlu su ile yıkayıp kurulayıp üzerine parmak değdirmeden baskıya koyun elinizdeki yağlar tablaya geçmesin.
2- Bu işlemi maximum verim elde etmek için 8 baskıda 1 ya da günde 1 yapın.
3- Stick yapıştırıcılardan kullanın.(Ben faber kullanıyorum Creality K1C için)
4- Stick yapıştırıcıyı sürdükten sonra 50 dereceye getirin bekleyin iyice erisin sonra baskıyı başlatın(yapıştırıyıcı sürmeden önce suyun buharlaşmasını bekleyin)
5- Bambulabın bu nozzle kısmının arkasındaki vidalar zamanla titreşimden gevşiyormuş. Bu yüzden nozzle tablaya sürtüyor siz belirtmediniz ama orayı kontrol edip biraz sıkabilirsiniz.
Bunları yaptığınız halde hala sorun devam ediyorsa model ile ilgili sorun olabilir. Nasıl slice ettiğinizi bilmiyorum. Ayrıntılı bilgi vermemişsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı