gorkem.0
Decapat
Daha fazla
Arkadaşlar, merhaba. Bambu Lab A1 yazıcım ile 21x21 genişliğinde bir kutu basmaya çalışıyorum. Sağlam olmasını istediğim için eSUN siyah PETG filament kullanıyorum. Son bir haftadır hangi ayarı denediysem baskı alamadım. Her zaman PLA ile baskı yaptığım gibi (az da olsa PETG baskı almıştım önceden ve problem yaşamadım), ayarları yaptım, modeli Bambu Slicer'dan dilimledim ve baskıya gönderdim. Baskı sırasında sürekli tık tık tık diye ses geldiği için yazıcıya baktım, yazıcının nozzle kısmı baskıya sürttü, daha ilk katmandan baskıyı parçalamıştı. Otomatik kalibrasyon ayarını yaptım ve tekrar denedim, olmadı. Ben de test için aynı kalınlığa sahip 3 cm x 3 cm kutu modelledim ve iki kez bastım, problem çıkmadı. Yazıcının G kodu kısmından Z ofset değerini varsayılan olan -0.02'den 0.02, 0.04, 0.05, 0.06 yaptım, olmadı. 0.04 ve 0.05 değerindeyken ilk katman pürüzsüz denebilecek kadar güzel basılıyor ama 2. katmana gelince yazıcı yine tık tık sesi çıkarıp baskı üzerinde atlama, topaklanma ve pürüzlü yüzey yapıyor. Baskı hızından olacağını düşünmüyorum çünkü aynı hızda başka baskılar aldım ve önceden de baskı alırken bir problem yaşamamıştım. Filamentimi fırında saatlerce kuruttum, nemli olacağını düşünmüyorum ve baskı tablam düz (dokulu PEI tablanın iki yüzeyini de denedim). İşin garip yanı, bastığı iki katmanda oluşan karenin üst tarafı pütürlü, sağ tarafı biraz iplikli oluyor ve her alt taraftan geçişinde tıklama sesi çıkarıp boşluk oluşturuyor. Sizce problem nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.