Bambu Lab - İlk servis deneyimim

rocimert

Femtopat
Daha fazla  
Üstünde 750 saat yazım süresi olan A1'im ile ilk nispeten ciddi sorunumu yaşadım, ve servis deneyimini paylaşmak istedim almayı düşünenler için.

Kısa özet: Almanya'da %20 kdv dahil satış fiyatı 21 euro olan yedek parça, Türkiye'de distribütörü tarafından önce 70 sonra da hata olmuş diyerek 60 euro seviyesinde satılıyor. Bambu yazıcılarda servis/distribütör tarafından göz göre göre öpülme riskiniz olduğundan haberiniz olsun.

Uzun versiyon:

Yaşadığım sorun, ilk katmanın tamamlanmasını beklemeden yazıcının başından ayrıldığım bir anda redditte blob of death denen şey olmasıydı. Tablaya yapışmayan bir plastik nozzle'ı tıkayarak yazıcı kafası üzerinde alttaki kadar büyük olmasa da bir katman oluşturdu. (Foto çekmedim netten buldum fotoyu)
1739996581816.png

Yazıcı kafasından büyük parçayı çıkarıp nozzle'ı ısıttım ve bir süre boşa filament akıtarak sorunu çözdüğümü düşündüm. Ancak sonraki baskılarımda hep tıkanan siyah renkli filamentin izleri diğer renk filamentlere çıkıyordu. Kontrol etmek için kafayı açarak nozzle tarafına baktım ve bir çok noktada yapışık siyah filamentten kaldığını gördüm. Onu temizlemeye çalışırken nozzle'ı ısıtıcıya sabitleyen klip ve yuvasını iyice yamulttum ve nozzle'ı tekrar kilitleyemedim.

Isıtıcı parçanın son hali temsili:
1739997706322.png

Bozulan parça:
1739996949859.png

Isıtıcı üzerinde tam erişemediğim siyah filament kalıntılarını da görünce, bambu sitesinde parçanın adına ve fiyatına baktım. Hotend Heater assembly olarak Avrupa'da 21 euroya satıldığını gördüm. Tamir etmeye çalışmak yerine yenisini alayım dedim. İnternette parçanın sadece yazıcıyı da aldığım metatech sitesinde olduğunu ancak stokta olmadığını gördüm.

Bunun üzerine Metatech'e ulaşarak kendilerinden aldığım yazıcının bu parçasına ihtiyacım olduğunu söyledim. Ellerinde stok olduğunu websitelerine benim için koyacaklarını oradan sipariş verebileceğimi söylediler ve linki attılar. Fiyat 2600tl idi. Ben de kendilerine yazıp Avrupa sitelerinde 21 euroya satılan parçayı tr de 70 euroya satmaya çalışmayacaklarını düşündüğümü ve bir hata olduğunu umduğumu söyledim. 1 saat sonra dönüş yapıp yanlışlıkla kdv dahil fiyatı kdv hariç olarak yazdıklarını ve fiyatın 2100 küsür tl olduğunu söylediler. Ben de kibarca 60 euro'nun da fahiş olduğunu, Türkiyedeki vergilerden dolayı 20 euroya beklemediğimi ama fazla abarttıklarını düşündüğümü ilettim kendilerine ve almadım parçayı.

Gaza gelip anakarttan ısıtıcıyı söktüm ve 2 saat zımpara - törpü ve bol alkolle temizledim. klip ve yuvayı da elimden geldiğince düzelterek idareten fonksiyonel hale getirebildim.

Şu anda yazıcı sorunsuz çalışıyor 3-4 sorunsuz baskı alabildim. Bu bana ders oldu ve önümüzdeki aylarda bir yurtdışı seyahetimde almak üzere bozulabileceğini düşündüğüm parçalardan bambu avrupa sitesinde almak üzere sepetime ekledim.

Baktığımda, neredeyse Metatech'in "hatalı" fiyatına alttaki full seti alabiliyor gibiyim (Almanya'nın %20 kdv dahil fiyatı):
1739997833974.png

Buradan çıkarımım bambu alacakların:

Polyanncacılık oynarsam:
1-) Hızlı dönüş yapan servisi var
2-) Sık bozulacağını tahmin ettiğim bir parça için stok biraz araştırarak bulabildim.

Gerçekçi olmak gerekirse:
3-) Distribütör cihazı müşteriye kitledim, serviste müşteriyi öperim mantığıyla fiyatlıyor, buna hazır olmak iyi olabilir.

Diğer üreticilerin servis durumu nasıl bilemiyorum ama deneyimi olanlar paylaşırsa eminim faydalı olacaktır.

Geçmiş olsun. Ben de silikon değiştirmek zorunda kaldım 3 kere. Yalnız o silikonların orijinal olanlarını sadece Metatech satıyor diyebilirim.

@rocimert Geçmiş olsun öncelikle, Metatech MH herkese farklı muamele yapıyor galiba, farklı platformlarda gördüğüm kadarıyla kimisine garanti kapsamında değişim, kimisine tamir, kimisine ücretsiz parça değişimi gibi opsiyonlar sunup kullanıcıları memnun ettiklerine şahit oldum. Sizin yaşadığınız problemi biraz "ucuz" görüp direkt satış denemişler sanki. Garip, beklemezdim bu şekilde bir tavır almalarını.

Diğer firmalara nazaran kime sorsanız herkes Metatech tercih eder aslında her anlamda, ben de dahil. Ancak bu tavırları bir nebze gözümden düşürdü açıkçası firmayı. Ha şu da bir gerçek, yine bazı firmalara göre daha yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı