Bambu Lab X1C Nozzle ömrü ne kadar?

• Konuyu başlatan Zurenc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 51

Zurenc

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Bambu Lab X1C yazıcımda toplamda yaklaşık 450 saatlik baskı aldım. Bu baskının 300 saati ASA filament ile basıldı. Şu anda yazıcımın nozzle'ı tıkandı. Alyan ve çakmak yardımıyla bir kez açtım, tekrar baskıya verdim fakat hiçbir şey çıkmadan yeniden tıkandı. Tekrar aynı şekilde açmayı denedim ama bu sefer filament çıkmıyor, içeride sıkışıp kaldı. ASA zor bir filament, nozzle'a zarar vermiş olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum. Nozzle değiştirmeli miyim, yoksa bir çözüm yolu var mı?

Nozzle ömrü büyük oranda değişken, hangi filamentle bastığınıza, kaç kere tıkanma yaptığına, nerede tıkanma yaptığına, ne bastığınıza vs. göre çok farklı sonuçlar verebiliyor. ASA zor bir filament evet ama bu zorluğun sebebi nozzle ile alakasız. Nozzle aşındırması PLA ile yakın. PLA ve ASA, katkı maddesi olmayan standart hallerinde aşındırıcı değildir.

Paslanmaz çelik hotend'in ideal koşullarda en azından 1500-2000 saat falan götürmesi lazım. Tıkandıysa ve kurtarılamıyorsa yapacak bir şey yok tabii. Bunun bir standardı yok, tıkandıysa ve açamıyorsanız değiştirin.

Ayrıca alyan ve çakmak yerine "cold pull" yöntemini deneyerek açmaya çalışın. Büyük oranda açıyor.

Nozzle ömrü büyük oranda değişken, hangi filamentle bastığınıza, kaç kere tıkanma yaptığına, nerede tıkanma yaptığına, ne bastığınıza vs. göre çok farklı sonuçlar verebiliyor. ASA zor bir filament evet ama bu zorluğun sebebi nozzle ile alakasız. Nozzle aşındırması PLA ile yakın. PLA ve ASA, katkı maddesi olmayan standart hallerinde aşındırıcı değildir.

Paslanmaz çelik hotend'in ideal koşullarda en azından 1500-2000 saat falan götürmesi lazım. Tıkandıysa ve kurtarılamıyorsa yapacak bir şey yok tabii. Bunun bir standardı yok, tıkandıysa ve açamıyorsanız değiştirin.

Ayrıca alyan ve çakmak yerine "cold pull" yöntemini deneyerek açmaya çalışın. Büyük oranda açıyor.

Yazıcı ile fabrikada seri üretim yaptık. Bir parçanın hem iyi görünmesi hem de yüksek sıcaklıklara dayanabilmesi gerekiyordu. ASA bizi çok zorladı; çok fazla başarısız sonuç aldık ama sonunda hallettik. O başarısız denemelerde nozzle'a zarar vermiş olabileceğimizi de düşünüyorum. Attığınız linke baktım ancak bunun benim nozzle'da işe yarayıp yaramayacağından emin olamadım, çünkü ben o baş kısmını çıkardığımda tıkanıklık başından sonuna kadar gidiyor. Üstten filament ittirdiğimde o sıcak kısma temas edebilecek mi emin değilim. Ama denemekten zarar gelmez, zaten olmazsa değiştireceğim; yapacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı