Bana C Ödevi Verin

Makaleler
2
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522193036
Selam bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim ve beni ödevlendirmenizi istiyorum. Garip bir istek gibi gelebilir ama ortada bir ödev olmayınca çok araştırasım gelmiyor. Bu yüzden bana 15-20 adet ödev verebilir misiniz? Çok bir şey öğrenmedim bu yüzden temel konulardan çok uzaklaşmazsanız sevinirim.

Selam bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim ve beni ödevlendirmenizi istiyorum. Garip bir istek gibi gelebilir ama ortada bir ödev olmayınca çok araştırasım gelmiyor. Bu yüzden bana 15-20 adet ödev verebilir misiniz? Çok bir şey öğrenmedim bu yüzden temel konulardan çok uzaklaşmazsanız sevinirim.
RSA algoritması yazmayı dene önce. Sonra AES128 algoritması yazmayı dene. Her konudan var içlerinde.

Ortasi dortgen seklinde acik yildizlardan bir resim yapmaya calis. Biz sinifta alt satira gecmeyi ogrenince hoca soylemese de yapmistik ve asiri fazla karisikti. Internetten bakmazsaniz asiri zorluyor.
Canlandıramadım kafamda, bir örneği var mı ?

Canlandıramadım kafamda, bir örneği var mı ?
Bunun gibi fakat yildizlarin oldugu alan bos olacak, disi kapli olacak.

1591482754773.png

1. Ekrana merhaba dünya yazan kodu yazınız.
  2. 100'den 0'a kadar 13'e tam bölünebilen sayıları ekrana yazdırınız (büyükten küçüğe).
  3. Ekrana 4 kolon şeklinde aşağıdaki serileri bastırınız:
    1. Kolonda: 1'den 100'e kadar olan 15'in katları.
    2. Kolonda: 1'den 30'a kadar olan 5'in katları.
    3. Kolonda 100'den 50'ye kadar olan 10'un katları.
    4. Kolonda 2'den 64'e kadar olan 2'nin üstleri.
  4. Fibonacci serisinin ilk iki elemanı 1'dir ve diğer elemanları, kendisinden önce gelen son iki elemanın topla mıdır? Klavyeden bir sayı okuyarak, girilen sayı kadar fibonacci serisinin elemanını ekrana bastıran kodu yazınız.
  5. Ekrana çarpım tablosunu bastıran kodu yazınız.
  6. Verilen boyutlarda kare bir matris oluşturun ve sadece diyagonu (köşegeni) 1 diğer bütün elemanları 0 olarak ekrana basın.
  7. Ters köşegeni (anti-diagon) 1 olan ve diğer bütün elemanları 0 olan matrisi ekrana bastırınız.
  8. Okunan bir sayı kadar satır ve sütüna sahip bir dik üçgeni ekrana bastırınız.
  9. 15.1 sorusundaki üçgeni ters kenara dayalı olarak basan kodu yaıznız.
  10. Kullanıcıdan okunan bir sayı kadar kenar uzunluğu olan eşkenar dörtgeni, yıldız sembolleri ile oluşturunuz.
  11. Verilen boyuttaki bir kare matrisin içerisine salyangoz (helezon) şeklinde ardışık sayıları yerleştiriniz.
  12. Verilen bir sayının faktoriyelini döndüren fonkisyonu yazınız (iteratif, döngü ile)
  13. Verilen bir sayının faktöriyelini özyineli (recursive) olarak hespalayan fonksiyonu yazınız.
  14. Verilen iki sayının kombinasyonunu bulan kodu yazınız. Hatırlatma C(n, r) = n! / (R!(N-r)!)
  15. Bir tam sayı değişkeni (int) tanımlayarak içerisine ilk değer atayın ve ekrana değerini basınız.
  16. Kullanıcıdan ismini okuyarak ekrana “merhaba isim” yazan bir kod yazınız.
  17. Öğrenci numaranızı okuyan ve size geri yazan bir program yazınız. (Bu soruda öğrenci numarasının çok büyük olması durumunu ve 0 ile başlaması durumunu düşününüz. Örneğin 070702059 numaralı bir öğrencinin numarasını tam olarak okuyup geri yazabilmelisiniz.)
  18. Sırasıyla muslukların havuzu kaç saatte doldurduğunu alarak aynı anda açıldıkları takdirde havuzun dolma süresini hesaplayan kodu yazınız. Örneğin bir havuzu a musluğu 3, b musluğu 8 ve C musluğu 12 saatte doldurabilmektedir. Buna göre 3 musluk aynı anda açılırsa havuz kaç saatte dolar?
  19. Klavyeden 3 sayı okuyunuz. Bu sayılar sırasıyla şimdiki saat, şimdiki dakika ve dakika olarak fark olacaktır. Bu sayılarla şimdiki saat ve dakika değerlerine girilen fark değerini ekleyerek istenilen saat ve dakika değerini bulunuz. (Örneğin: Saat = 23, dakika = 30, fark = 500 ise sonuç olarak 7:50 bulunacaktır.)
  20. Bir firma, mesaiye kalan çalışanlarının mesai fiyatlarını hesaplayan bir program istemektedir. Buna göre bir çalışan aylık olarak 10 saate kadar mesaiye kaldıysa saat başına 1 TL, 10-20 arasında 2 TL, 20-40 arasında 3 TL, 40-100 arasında 4 TL ve 100'den fazla saat için 5 TL saat ücreti ödemektedir.
    Kullanıcıdan çalışanın kaç saat mesaiye kaldığını soran ve buna göre aylık mesai ücretini hesaplayarak ekrana basan bir program yazınız.
  21. Iki sayı için LCM (least common multiplier) okek bulan kodu yazınız.
  22. Iki sayı için GCD (greates common divisor) obeb bulan kodu yazınız.
  23. Bir dizi alarak bu sayıların RMS (root mean square) bulan kodu yazınız. Rms: Bilgisayar bilimlerinde çeşitli istatistik ve hesaplama alanlarında kullanılan bir formüldür. Basitçe üç aşamadan oluşur: Değerlerin karelerini al (square), kareleri alınan bu değerlerin ortalamasını al (mean), bu ortalama değerinin karekökünü al (root)
  24. Verilen bir sayının hiperbolik tanjantını veren kodu yazınız.
  25. Verilen bir sayının sigmoid fonksiyonunu veren kodu yazınız. Sigmoid fonksiyonu (sigmoid function) basitçe F(x) = 1 / (1+e-X ) olarak yazılabilir. Sigmoid fonkisyonunun ismi de fonksiyonun kartezyen uzayda çizilmiş halinin andırdığı s harfinden (sigma) gelmektedir.
  26. Ekrandan bir sayı okuyup bu sayıyı ekrana geri basınız.
  27. Kullanıcıdan bir tarihi gün, ay ve yıl şeklinde alıp bu tarihi ay, gün, yıl ve yıl, ay, gün sıralarına çevirerek yazan bir kod yazınız.
  28. Verilen 4 sayının ramanujan sayısı olup olmadığını bulan kod yazınız. Ramanujan sayıları, sayıların küplerinin toplamı eşit olan sayılardır. 1729 sayısı da denilen seri basitçe iki farklı sayı çiftinin küplerinin toplamı olarak yazılabilen sayılardır.
  29. Binary (1 ve 0lardan oluşan) bir sayı alıp bunu 10’luk sayı tabanında bir sayıya çeviren programı yazınız.
  30. Ilk 20 mersenne sayısını veren kodu yazınız. Mersenne sayıları 2n-1 formülünden çıkan sayılar serisidir. Buna göre mersenne sayıları: 1 3 7 15 31 63 … şeklinde devam edip giden sayılardır.
  31. Ilk 20 asal sayıyı veren kodu yazınız.
  32. Asal mersenne sayılarını veren kodu 32. ve 33. sorulardan faydalanarak kodlayınız. Asal mersenne sayıları (mersenne Prime numbers) adı verilen sayılar 2n-1 formülünün sonucu asal olan sayılardır. Bu sayı serisi ise 3 7 31 … şeklinde giden ve sadece asal sayılardan oluşan sayılar kümesidir.
  33. Iki sayı (ikilik tabanda olabilir) arasındaki hamming mesafesini bulan kodu yazınız. (Hamming mesafesi bilgisayar bilimlerinde aynı uzunluktaki iki dizgi (string) arasında, birbirine dönüşmesi için gerekli olan yer değiştirme sayısını verir. Yani basitçe bir dizginin diğer dizgiden ne kadar farklı olduğunu gösterir.)
  34. Verilen sıradaki asal sayıyı döndüren kod yazınız. Örneğin ilk asal sayı 2’dir. Asal sayılar sıralanacak olursa 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19… şeklinde bir sayı kümesi elde edilir. Sizin fonksiyonunuz örneğin F(4) için 7 veya F(8) için 19 sonucunu döndürebilmelidir.
  35. Sadece toplama işlemini kullanarak çarpma işlemi yapan bir kod yazınız. Örneğin F(3, 4) sonucunu 12 bulmalısınız. (Hatırlatma: Her çarpma işlemi aslında ilk sayının, ikinci sayı kadar kendisi ile toplanmasıdır yani 3x4=3+3+3+3 olarak yazılabilir )
  36. Bir önceki soruda verilen problemi özyineli(recursive) olarak yeniden kodlayınız. (Hatırlatma 3x4 = 3 + 3x3 olarak yazılabilir)
  37. Verilen bir dizideki her ikilinin toplamlarının mutlak değerini döndüren bir kod yazınız.
  38. Ekrandan okunan iki tam sayı (int) için basit işlemler yaparak ekrana sonuçları basan kod yazınız. Bu işlemler toplama, çıkarma, çarpma, bölme ve kalan işlemleridir.
  39. Kullanıcıdan A, B ve C sayılarını okuyarak aşağıdaki işlemi yapan kodu yazınız A'nın karesi +b'nin karesi +3C.
  40. Kullanıcıdan bugünün’ün tarihini ve kaç yaşında olduğunu alarak doğum tarihini yıl olarak bulan kod yazınız.
  41. Kullanıcıdan iki tarih okuyarak bu tarihler arasında kaç gün geçtiğini hesaplaya kodu yazınız. Örnek olarak kendi doğum tarihinizi ve bugünün tarihini girerek kaç gündür yaşadığınızı hesaplayınız.
  42. Bir işçinin işi bitirme süresini ve toplam işçi sayısını alarak, işin bitme süresini hesaplayan kodu yazınız. Örneğin, bir işçi bir işi 10 günde yapabilmektedir. Buna göre 2 işçi aynı işi kaç günde yapar?
  43. Bir dik üçgenin iki dik kenarını alarak hipotenüsünü hesaplayan kod yazınız. (Yardım: Karekök almak için, C ve C++ dillerinde math.h dosyasını include ederek (#include <math.h>) sqrt() fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Basitçe int x = sqrt(16); satırı sonrasında x değeri 4 olur) JAVA dilinde ise Math.sqrt() fonksiyonu kullanılabilir. Basitçe int x= Math.sqrt(16); satırından sonra x değeri 4 olur)
  44. Bir dik üçgenin iki dik kenarı girildiğinde, bu üçgenin alanını ve çevresini hesaplayan kodu yazınız.
  45. Mesafeyi ve hızı alıp süreyi hesaplayan bir kod yazınız. Örneğin: İstanbul ile Ankara arası 400km olarak ölçülmektedir. Bu yolu ortalama 120 km/saat hızla giden bir araç ne kadar sürede hedefe varır?
  46. Verilen bir dizideki en büyük 3 sayının toplamını döndüren kodu yazınız.
  47. Verilen bir dizideki en büyük ve en küçük sayıları arasındaki farkı bulan kodu yazınız.
  48. Verilen bir dizideki sayıların aritmetik ortalamasını döndüren kod yazınız.
  49. Verilen bir dizideki sayıların geometrik ortalamasını döndüren bir kod yazınız.
  50. Verilen bir dizideki tek sayıların ortalamasını bulan kod yazınız.
  51. Verilen bir dizideki çift sayıların en büyüğü ile en küçüğün ortalamasını bulan kod yazınız.
  52. Iki diziyi karşılaştırıp, birinci dizinin, ikinci dizinin bir parçası olup olmadığını bulan kod yazınız.
  53. Iki boyutlu bir Matris'in transpozunu alan kodu yazınız. (Transpoz: Matematik'te özellikle de doğrusal cebir de (linear algebra) bir matrisin satır ve sütunlarının yer değiştirmesi anlamını taşır.)
  54. Iki boyutlu bir matrisin tersini alan kodu yazınız.
  55. Iki boyutlu iki matrisi çarpan kodu yazınız.(Boyutlar çarpım kuralına uygun olacaktır)
  56. Klavyeden iki sayı alarak bu sayıları mantıksal olarak karşılaştıran kod örneğini yazınız. Kullanılacak olan operatörler şunlardır: ==, !=, <, >, <=, >=
  57. Iki boyutlu iki matrisi (boyutları eşit olacaktır) toplayan kodu yazınız.
  58. Bir matrisi verilen bir sabit ile (scalar) çarpan kodu yazınız.
  59. Bir matrisin determinantını alan kodu yazınız.
  60. Bir matrisin köklerini bulan kodu yazınız. (Matristeki her satırı bir denklem olarak düşünerek çözebilirsiniz, örneğin 3x3'lük bir matris 3 bilinmeyenli 3 denklem demektir)
  61. Klavyeden iki farklı sayı okutunuz. Okunan sayıların tek sayıları ekrana bastıran ve bu sayıların ortalamasını bulan kodu yazınız. (Klavyeden okuma fonksiyonları ile iki sayıyı iki farklı değişkene okutup ardından bu sayılar arasında dönen bir döngü yazılır. Burada döngü yazılırken dikkat edilecek bir husus sayıların hangisinin büyük olduğunun anlaşılmasıdır. Yani döngü şayet küçük sayıdan büyük sayıya doğru kurulmuşsa hangi sayının küçük olduğu algılanmalıdır. Son olarak döngü içerisinde o andaki sayının tek olup olmadığı, sayının 2’ye bölümünden kalanın 1 olup olmamasına göre hesaplanır. )
  62. Celsius olarak verilen sıcaklık değerini Fahrenayt'a çeviren kodu yazınız.
  63. Çapı, çevresi ve yarıçapı 5, 75 olan bir dairenin alanını hesaplayan programı yazınız.
  64. Yıllık % 9 faiz oranıyla kredi alarak bir araba satın aldınız. Her biri 581, 200 TL'lik 36 aylık ödeme yapacaksınız. Her bir aylık ödemeden sonra kalan borcunuzu takip etmek istiyorsunuz. Birinci, ikinci ve üçüncü aylık otomobil ödemelerinden sonra kalan borcunuzu hesaplayan programı yazınız.
  65. Fonksiyonel analiz kullanarak tek bir harf girilen ve telefonda karşılık gelen rakamı basan programı yazın. Telefondaki harfler ve rakamlar bu şekilde gruplandırılmıştır: 2=abc, 3=def, 4=ghı, 5=jkl, 6=mno, 7=prs, 8=tuv, 9=wxy.
  66. Kullanıcıdan 1'den büyük bir tam sayı girmesini isteyin ve 1'den girilen tam sayıya kadar olan sayıların karelerinin toplamını hesaplayan kodu yazınız.
  67. Klavyeden üç sayı alarak mantık bağlaçlarını kullanan örnek bir kod yazınız. Örneğin okunan sayılar A, B ve C olsun. Sırasıyla, A'nın B ve C arasında olup olmadığını, A'nın B'ye eşit ve aynı zamanda C'den küçük olup olmadığını A'nın B'den veya C'den büyük olup olmadığını üç sayının birbirine eşit olup olmadığını kontrol edip ekrana basan kodu yazınız.
  68. Kullanıcıdan bir metin isteyin ve kelime sayısını ekrana yazdırın.
  69. Bir veri dosyasından ikili sayıları okuyan ve bunları ondalık sayılara çeviren programı yazınız. İkili(binary) ve ondalık(decimal) sayıların, uygun başlıklar ile iki sütunda çıktı olması gerekir.
  70. Iki tarih arasındaki gün sayısını bulan programı yazınız.
  71. Km, mil ve deniz mili arasında dönüşüm yapan programı yazınız.
  72. Sayısal bir biçimdeki tarihi yazıya çeviren programı yazınız.
  73. Kullanıcıdan birkaç tane isim girmesini isteyin. Daha sonra bu isimlerin baş harflerini ekrana yazdırın.
  74. Kullanıcıdan A'dan Z'ye kadar bir harf girmesini isteyin ve girilen harflere kadar olan harflerden oluşan bir piramit şeklinde çıktı oluşturun. Piramitteki üst harf a olmalı ve her seviyede alfabedeki bir sonraki harf, üstteki seviyede tanıtılan harfin iki kopyasına kadar düşmelidir.
  75. Bir kişinin adını ilk, ortadaki, son biçiminde okuyan bir program yazın. Ve isimlerden her birini ayrı bir satırda basın. Her birini ayrı bir satırda bastıktan sonra soyadını takiben, program adın baş harflerini basmalı.
  76. Kullanıcıya hangi yılın takvimini istediğini sorun. Daha sonra 1 Ocak hangi güne denk geliyor öğrenin eğer pazara denk geliyorsa 1, pazartesiye denk geliyorsa 2, salıya denk geliyorsa 3.. Şeklinde girmesini isteyin ve takvimi ekrana bastıran programı yazın.
  77. Klavyeden 3 sayı okuyarak bu sayılardan en büyüğünü veya en küçüğünü ekrana yazan kodu yazınız.
  78. Kullanıcıdan üç adet sayı alarak bu sayıların bir dik üçgenin kenar uzunlukları olup olmadığını hesaplatan bir kod yazınız(yardım: Bir üçgenin dik olduğunu anlamak için a2+b2=C2 pisagor bağlantısından yararlanabilirsiniz)
  79. Klavyeden 0 ile 100 arasında bir sayı okuyarak harf karşılığını bulunuz (a: 90 - 100, b: 80 -90, C: 70-80 arası ve F: 70'in altı olarak kabul edebilirsiniz).
  80. 1'den 10'a kadar olan ardışık sayıları ekrana bastıran kodu yazınız.
  81. Aşağıda özellikleri belirtilen adam asmaca oyunu programını yazınız:
  82. 10 kelimeden oluşan bir dizi oluşturulacak.
    Kelimeler 5, 6, 7, 8, 9 harfli olabilir.
    Program çalıştığında kelime rastgele seçilecektir.
    Kullanıcını 10 hakkı vardır.
    Kullanıcı harfi veya kelimeyi tahmin etmeye çalışcak.
  83. Girilen sayı boyutunda ekrana içi boş ters üçgen basan programı yazınız.

Bu şekilde söylemek yerine araştırabilecek onca kaynak var, dünyada en çok bedava kaynak bulunabilir bilgi ve içerik bu zaten. Merak ediyorum kaynağı az ve erişilemez olan bir bölüm okusaydın ne olacaktı.

Ama bir bilgisayar mühendisi olarak yardımı esirgemeyeyim, aşağıda bir çok programlama ödevi bulabilirsin kendine basitinden zoruna:

Ayrıca, ufak bi dip-not, şunu unutma kendim 1.sınıftayken C++ Programlamaya Giriş dersimin ilk vizesine hazırlandığım 2-3 geceyi asla unutamam... Bir PDF vardı hocanın gönderdiği 12-13 tane vizeye hazırlık için soru olan ve onları çözüp kod pratiği yapabileceğimiz, emin ol 2 gecede toplam 2 saat belki uyumuşumdur, onca hata onca sıkıntı her şeyi tek tek araştırıp çözmem gerekmişti mekanizmayı anlamak, kodun nasıl takip edileceğini ve mantığı oturtulacağını çözmek için... Bir kere bunu yakaladığında emin ol arkasından takip etmek kolay oluyor o yüzden beynin ne kadar almıyor gibi gelse de vazgeçme ve problemle savaşmaya çalış. Emin ol programlama sadece sana soyut gelmiyor ilk gördüğünde veya işlendiğinde, herkesin sorunu bu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı