Bannerlord bir çöptür

Bence beklentiyle alakalı. Ben bütün yayınları izleyip güzel grafikli Warband olduğunu fark ettim. Adamların vaat etmedikleri bir şey beklemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
30 saat oynayıp 3 günde kendi hatan yüzünden olan şeylerden oyunu sorumlu tutmuşsun. Laf anlatmaya çok gerek yok. Aynen kardeşim Bannerlord çöp.

Oyun ne olursa olsun tekrarlanıyor git imparatorlukla çatış kaleyi ele geçir bir daha kaleyi al biraz daha kale al kaleden bıktım mı git evlen ondan sonra biraz daha kale ele geçir paralı askerlikten bıktın mı kendi krallığını kur biraz daha kale ele geçir içim dışım kale oldu.

Oyun ne olursa olsun tekrarlanıyor git imparatorlukla çatış kaleyi ele geçir bir daha kaleyi al biraz daha kale al kaleden bıktım mı git evlen ondan sonra biraz daha kale ele geçir paralı askerlikten bıktın mı kendi krallığını kur biraz daha kale ele geçir içim dışım kale oldu.
Orasına diyecek lafım yok, da Warband da çok farklı değildi benim için. Warband'da 300 saatimi doldurdum, Warband da artık aynı tekrarlama mantığında ilerlemeye başladı.

Durun beni suikast etmeden önce nedenini açıklıyım Bannerlord'un 8 yıl önceki oyundan neredeyse bir farkı yok sanki oyun 8 yıl değil 8 ay uğraşılmış gibi, önceki Mount and bladesden bir farkı yok bu yüzden Bannerlord bir çoptür.
Bazı arkadaşlar uzun yaz dedi tamam yazayım.
Öncelikle oyunu oynuyorsun gün 1 oyunu oynuyorsun karakterini geliştiriyorum yolda haydut çetesiyle karşılaşıyorsun indiriyorsun 2. gün aynı şey 3. gün krallığa katılıyorsun paralı asker olarak asker alıyorsun imparatorlukla savaşıyorum ve orduya bakmadan giriyorsun ve adamlar bir makineli tüfek getirmemişler paramparça oluyorsun esir oluyorsun 4. gün ise işte oyunu çöp yapan kısma giriyorsun paralı askerlikten çıkıp kendi krallığını kurmaya karar veriyorsun ve oyun HOI4'e dönüyor dünyayı ele geçirme oyununa yani bu yüzden benim için çöptür.

Bannerlord optimizasyon olsa oynanır ama oynamıyor 8 yil bekliyoruz ve sistem de yetiyor ama oyun kasıyor, ben bilgisayarimi sokakta bulmadım, iki haydut keseceğim diye bilgisayarımı kaybedemem.

Oyun gayet iyi. Şu haliyle bile rahatlıkla 100'den fazla saat gömebilirsiniz. Yetenek ağacı geliştirilebilir, görevler geliştirilebilir. Zaten sürekli geliştiriliyor. Korona yüzünden güncellemeler biraz aksadı birkaç aydır. İlerde o da düzelecektir. Özellikle mod araçları yayınlandıktan sonra yapılacak modlarla da zaten hepiniz hastası olursunuz tekrar. Warband'in de bu kadar tutmasının sebebi oyunu aşırı genişleten modlarıydı. Native oynamıyordu kimse.

Bir de bu yayınlanan oyunun kaç yıldır yapıldığını bilmiyoruz. Sıfırdan yeni bir oyun motoru yapmak kolay değil. Zaten var olan motorda oyun yapmak da kolay değil. O bile kendi başına en az 3-4 yılınızı alır 80-100 kişilik bir ekibiniz varsa. Bu işler böyle. Emin değilim ama bir noktada sanırım Bannerlord için yaptıkları motoru da çöpe atıp baştan yapmaya başlamışlardı. Yani motoru için harcadıkları zamanı saymazsak, bu oyunu son 1-2 yılda falan yaptılar diye biliyorum.

Oyunu aldıysanız ve şu anki halini beğenmiyorsanız, oyun erken erişimde, terk edip gitmiş değiller. Patchler de söz verildiği gibi gelmeye devam ediyor. Oyun 2021'e kadar gayet stabil olacaktır. Direkt oyunu beğenmediyseniz bir şey diyemem.

72 saatimi verdim bu oyuna ve tamamen katılıyorum başlığa. Sanki Warband'ı modlayıp, bir iki tane de grafik ekleyip önümüze sürmüşler gibi. Oyun buglardan geçilmiyor, durmadan bi' çökme yaşanıyor. Hadi onu geçtim bu koyduğun özelliklerin %90'ı diplomacy lithdum modunda zaten var.

-Çocuk doğuyor, aradan 5 sene geçti. Eee nerede benim çocuk? Sadece aile sekmesinde gözüküyor.
-Evlilik yapıyoruz oyun içinde Warband'de bile kısa bir sahnede evliliğimizi izliyorduk o da kalmamış. Başlık parasını veriyorsun, hadi eyvallah. Deyip geçiyorlar.
-Siege olayı ayrı bir dünya zaten. Hani kuşatma silahlarının yerini oyun içerisinde değiştirecektik? O da yok ortada.
-Ortada bir hikaye var. Kalradya'yı yeniden kur diyor. Her yeri ele geçiriyoruz. Arkadaş bir bitirdiğimize dair küçük bir sahne görelim.
-Köye gidiyoruz. Eşraftan adamla görüşeceğim. Sanki karşımdaki İngiltere prensi bana ismimle hitap ediyor. Kralınım la ben senin nerede diyalogda çeşitlilik?
-Lordlardan bir iki tanesine göz koymuş durumdayım ve safıma çekmek istiyorum. Yahu olumluluk oranı %71 "etkisiz" diyor.
-Oyunda birçok oyuncunun benim gibi beklediği hikayeye de yön verecek olan hastalık konusu vardı. Veba gibi hastalıkların bulunması en azından kuşatmayı daha ilginç kılardı o da yok.

Çöpe çöp dersiniz, gereksiz üstüne gelmişsiniz arkadaşın. 10 dakika dayanamadım, çünkü herkesin de söylediği gibi eski oyunun grafik modu ile yapılmış hali gibi. Ben o oyunu zaten binlerce saat oynamış biriyim. Yeni diye aynısnın lacivertini yemem. Milliyetçi duygularınızı bir kenara bırakıp oyun dünyasnın hiç yoktan Bannerlord'un global olarak yayınlandığını kabullenip, globalde 2015 yapımı oyunlar ile kıyaslayın. NPC'ler bari bir ses versin arkadaş. Şehirin surları içinde atım ile gezerken halkın içinden geçebilmek bana ne zevk verir ne de 150 TL mi yedirtir. Tam sürümü çıksın bir şans daha veririz.

Emin ol adamın amacı firmayı batırmak değil. Aşırı gereksiz bir insansın.
Hmm...? Aşırı gereksiz bir insan mışım? İntihar mı etsem psikolojim bozuldu hayatım karardı hayatım bitti ne yapsam yıllarımı harcadığım forumda laf yedim ay öldüm bittim geberdim ben. (!)

Vay be artık düşünce özgürlüğümüz de kalmamış. Hemen "ay sne grksz insnsn" diye laf yiyoruz.

Lütfen; Oyunun halen geliştirme aşamasında olduğunu, Talewords'ün büyük bir firma olmadığını, Oyun ve oyun motorunun aynı zamanda yapıldığını unutmayın. Birbirimizle tartışmayalım. Fanboy olmaya hiç gerek yok zaten. Kimisine güzel gelir kimisine kötü birisi beğenmedi diye o oyun kötü olacak ya da birisi çok sevdi diye o oyun kral olacak diye bir şey yok. Size hak veriyorum oyun modlanmış bir Warband gibi ama bunun için tartışmaya gerek yok bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı