Bannerlord savaş taktik ekranı nasıl anlaşılır?

MehmetEfe Bayar

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, yıllardan beri Warband oynarım bannerlorda karşıydım ama bugün biraz oynadım oyun güzele benziyor fakat bu savaşa girmeden önceki taktik ekranını bir türlü anlayamadım. Bana yardım edecek olan biri varsa cok minnettar kalırım. Hiçbir şey bilmiyorum.

qwerqwr.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynayalı biraz oldu tüm detayları söyleyemeyebilirim de, basitçe Warband'ın aksine 1 piyade, 2 okçu, 3 atlı gibi keskin bir ayrım yok. Gördüğünüz kartların üstündeki + tuşuna basarak o grubun ne tür asker olacağını seçebiliyorsunuz, ve daha detaylı olarak: Örneğin direk piyade seçmek yerine yanlış hatırlamıyorsam kalkanlı ya da büyük kılıç kullanan piyade vs. şeklinde ayrılıyordu. Ekstradan, 2. grupta mesela kendi karakterinizi seçmişsiniz, o slota o birliğin komutanını seçiyorsunuz, kendi birliğinizde yoldaşlarınız ile sınırlı ama büyük ordu savaşlarında eğer lider siz iseniz diğer lordları ordulara dağıtabiliyorsunuz (eğer lider değilseniz lider sizi 1 birliğin başına geçiriyor ve verdiği emiri ekranın ortasında gösteriyor (saldır, geri çekil vs.)). Lider atamanın açıkçası herhangi bir etkisi var mı bilmiyorum da ben lordlar varsa en yetenekli at binicisini süvarilere en yetenekli okçuyu okçuların başına tarzında dağıtıyordum. Bir de 3. birliğiniz okçu birliği mesela, barın sağında kilit işareti var, o kilit oranı belirliyor: Mesela gidip 4. birliği de okçu birliği yaparsanız o çubuk üzerinden yüzde kaç askerin hangi birlikte olacağını seçebiliyorsunuz.

Bir de atlı birisini yaya bir birliğe verirseniz II'deki gibi uyarı verebiliyor ama kendi karakteriniz olduğu için pek önemli değil zaten.

Eğer karışık geliyorsa Warband usülü 1 piyade 2 okçu 3 atlı 4 atlı okçu şeklinde ayarlayıp kullanabilirsiniz. Zaten orduları savaş sırasında da bölüp yeni birlikler oluşturmak mümkündü diye hatırlıyorum, hatta süvarileri yapay zeka kontrolüne verirseniz savaş sırasında direk atlıları 2'ye bölüyordu sanki.

Ben Bannerlord'u hep modlarla oynadığım için bazı detaylar farklı olabilir ama genel olarak doğru hatırladığımı düşünüyorum :).

Arkadaşlar selamlar, yıllardan beri Warband oynarım bannerlorda karşıydım ama bugün biraz oynadım oyun güzele benziyor fakat bu savaşa girmeden önceki taktik ekranını bir türlü anlayamadım. Bana yardım edecek olan biri varsa cok minnettar kalırım. Hiçbir şey bilmiyorum.

Eki Görüntüle 2517281
Askerleri bölüyorsun orada. Üstteki arkadaş anlatmış zaten. Bölüklere komutan atabiliyorsun birde. Her komutanın kendi sancağı oluyor, yoldaşlarına ise sen verebilirsin sancakları. Sancaklarda pozitif etki veriyor binek hızı, menzilli hasarı vs. Alttakiler ise emirler. Böldüğün asker gruplarına ayrı ayrı yada hepsine oradan emir veriyorsun. Diziliş, konum ayarlamak gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı