Barajın kaldırılması sonrası sayısal için TYT çalışılmalı mıdır?

Sayısaldan güzel bir bölüme yerleşmek istiyorsanız eğer yerleşme puanını da yüzde 40 TYT etkilediği için sadece AYT çalışarak güzel bir bölüme yerleşemezsiniz. AYT yüzde 60 etkilediği için daha önemli fakat TYT'den gelen yüzdeyi es geçmemek lazım.
 
Sayısal ile alan bir bölüm istediğini belirtmişsin. AYT'yi yapsam yeter mi soru sorduğuna göre sınav sisteminden bir habersin muhtemelen. Çünkü TYT bilgin olmadan AYT'yi yapamayacağını bilirsin ve böyle bir soru gelip burada sormazsın.

Barajın kaldırılmadığını varsayalım, kendini barajı geçebilecek bir derecede de görmüyorsun muhtemelen. Kendini o derecede de görmüyorsan üniversite okumanın zaten bir anlamı kalmıyor. Eğer doğru düzgün ders çalışmazsan sadece TYT gir, iki yıllık AÖF bölüm yaz. İşe gir, herkes üniversite okumak zorunda değil. Bunu da belirtmiş olayım.

Sorunun cevabına gelecek olursak da belirli bir üniversiteye gidebilmek için TYT'yi de orta bir düzeyde yapmanız gerekmekte. Yapamaman durumunda da öylesine üniversite okumuş olursun ve gene benim dediğim kapıya çıkmış oluyoruz. Herkes üniversite okumak zorunda değil, tek derdiniz diploma almaksa AÖF'lere bakabilirsiniz.
 
AYT sayısal puanın TYT puanını da içerir. Sanırım yerleşmeni sağlayacak sayısal puanının %40'ı TYT'den %60'ı AYT'den geliyordu. Yani AYT kadar önem vermesen de çalışmalısın.
 
O zaman 4 yıllık isteyen hiç kimse TYT sınavına girmesin, istediğin bölümün sıralamasına paralel olarak çalışacaksın tabii ki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı