Barfiks mi dambıl mı?

mehmeteminn.izgi

Centipat
Daha fazla  
2 adet 3 kiloluk dambılım var. Şu anlık barfiks çekemiyorum ama barfiks 200₺. Sizce dambılı iade edip barfiks almak mantıklı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Barfiks çekebilene kadar kollarınızı hafif güçlendirmeniz gerekiyor. Yani iade etmek yerine kullanabilirsiniz.

2 adet 3 kiloluk dambılım var. Şu anlık barfiks çekemiyorum ama barfiks 200₺. Sizce dambılı iade edip barfiks almak mantıklı mıdır?
Hocam yaşınız küçük değilse 3 kiloluk dambıl çok işe yaramaz yarar da bir yerden sonra gelişemezsiniz. Bence bi 5 kg alın onunla birlikte zorlanıyorsanız az tekrar az tekrar gelişin. Eğer bütçeniz yoksa istanbulda iseniz sporistanbul salonları var 18 kere gidiş 100 tl. Bunlar daha sağlıklı olur hocası da var. Bütçe varsa spor salonu öneririm.

Hocam ne barfiks ne de dumble. Kalesteniks ile kendi vücut ağırlığınızı kullanarak harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Sadece üzerinde rahat edebileceğiniz bir spor matı yeterli.

Barfiks makarayla mı çalışıyor? Barfiks de calisthenicsin olmazsa olmazı. Barfiks olmadan vücut ağırlığıyla nasıl sırt çalışacak? Ki barfiks de vücut ağırlığı zaten.

Evet.

Barfiks makarayla mı çalışıyor? Barfiks de chalisthenicsin olmazsa olmazı. Barfiks olmadan vücut ağırlığıyla nasıl sırt çalışacak? Ki barfiks de vücut ağırlığı zaten.
Hocam Kalesteniks'i araştırırsanız eğer hiç bir ekstra ekipmana ihtiyaç duymadan farklı pozisyon ve hareketlerle kas gelişimi sağlayan bir sistem. Barfikste geliştirebileceğiniz kaslar sınırlıdır, her ne kadar kalesteniks kategorisinde olsa da kesinlikle ihtiyaç var da denemez, yani ona alternatif aletsiz hareketler de mevcut yine aynı kasları aynı derecede çalıştırabildiğiniz. Kalesteniks'te onlarca farklı hareket ve zorluk derecesi ile tüm vücudunuzu çalıştırabilirsiniz. Barfikste baldır çalıştırabiliyor musunuz mesela?

Tabii ki işin profesyonellerine bırakmak gerek böyle tavsiyeleri. Herkesin yaş, kilo, boy ve yağ ile kas oranı farklı olduğundan kişiye özel programlar en sağlıklı ve ileriye dönük en kalıcı sonuca ulaştırır.

Aslında sadece bir çift 5 veya 7.5 kiloluk duble ile bile hemen hemen tüm spor aletleriyle yapılabilecek antrenmanlar yapılabiliyor olsa da ağırlığı bir müddet sonra artırmak gerektiğinden barfiks daha mantıklı ve uzun ömürlü bir seçenek olacaktır. Ona ek olarak da kalesteniks'e yönelmek ekstra bir katkı sağlayacaktır.

Hocam Kalesteniks'i araştırırsanız eğer hiçbir ekstra ekipmana ihtiyaç duymadan farklı pozisyon ve hareketlerle kas gelişimi sağlayan bir sistem. Barfikste geliştirebileceğiniz kaslar sınırlıdır, her ne kadar kalesteniks kategorisinde olsa da kesinlikle ihtiyaç var da denemez, yani ona alternatif aletsiz hareketler de mevcut yine aynı kasları aynı derecede çalıştırabildiğiniz. Kalesteniks'te onlarca farklı hareket ve zorluk derecesi ile tüm vücudunuzu çalıştırabilirsiniz. Barfikste baldır çalıştırabiliyor musunuz mesela?

Baldırla ilgili bir şey demedim sırt gelişimini soruyorum ve evet barfiks hala kalisteniksin olmazsa olmazı. Barfiksle bütün sırtı çalıştırabilir hatta ağırlıklı chin up ile biceps bile çalışabilir. Barfiks olmadan nasıl sırt çalışacak?

Hocalarım yaşım pek büyük değil açıkcası söylemeyi tercih etmiyorum :) evde bir spor matı var+dambıl açılabiliyor. 3 kiloya alışınca içine kum koymayı düşünüyorum ama herkes barfiks al diyor. Sadece asılarak da gelişebilirim sanırım. Alışınca normal yaparım artık

Hocalarım yaşım pek büyük değil açıkcası söylemeyi tercih etmiyorum :) evde bir spor matı var+dambıl açılabiliyor. 3 kiloya alışınca içine kum koymayı düşünüyorum ama herkes barfiks al diyor. Sadece asılarak da gelişebilirim sanırım. Alışınca normal yaparım artık
Barfiks alman şart sırt için. Barfiks çekemeyenler için hareketler de var bunu arttırmak için. Negative pull up, scapular pull up, asılı kalma gibi gibi. Araştırırsan bulursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı