Baron 5A alınır mı?

AliErem11

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, arkadaşlar. Yakında bu sistemi almayı düşünüyorum. İlk öncelikle işlemcimi R5 7500F gibi AM5 soketi yükseltemem. Yani DDR5 sistem önermeyin. Sadece nasıl fiyat diye soruyorum. Alınır mı? İyi mi? Ekran kartından korkuyorum çünkü VRAM'i az geliyor. Ne yapmalıyım iyi mi? Fiyatı 22.534 TL. Bütçem 22.800'den fazla çıkamaz. Önereceğiniz kasa GameGaraj'dan olursa sevinirim.

Screenshot_20240205-165759.jpg

Herkese merhaba, arkadaşlar. Yakında bu sistemi almayı düşünüyorum. İlk öncelikle işlemcimi R5 7500F gibi AM5 soketi yükseltemem. Yani DDR5 sistem önermeyin. Sadece nasıl fiyat diye soruyorum. Alınır mı? İyi mi? Ekran kartından korkuyorum çünkü VRAM'i az geliyor. Ne yapmalıyım iyi mi? Fiyatı 22.534 TL. Bütçem 22.800'den fazla çıkamaz. Önereceğiniz kasa GameGaraj'dan olursa sevinirim.

Eki Görüntüle 2108090

İşlemciyi Ryzen 5 5600X yapın bu sisteme fiyatı 22.716 TL oluyor 8 GB VRAM gayet yeterli hocam bu fiyat bandında zaten yüksek VRAM'li başka seçenek yok gibi gözüküyor bu fiyat için 4060 gayet mantıklı bir seçim.

İşlemciyi Ryzen 5 5600X yapın bu sisteme fiyatı 22.716 TL oluyor 8 GB VRAM gayet yeterli hocam bu fiyat bandında zaten yüksek VRAM'li başka seçenek yok gibi gözüküyor bu fiyat için 4060 gayet mantıklı bir seçim.

R5 5600 ile R5 5600X arasındaki fark nedir acaba hocam? Çok bir fark yoksa 5600 yeterli diye düşünüyorum. Bu sizin önerdiğiniz kasanın anakartın falan da daha düşük seviye. O yüzden içim çok ısınamadı. Ramları ve ekran kartını da çok beğenemedim ☹️. He bu arada aynı paraya Hero 5A kasasını buldum. Benim için alternatif oldu 😁. Sistem ile ilgili bir sorum daha var. RAM'lar nasıldır? Beni 6-7 sene idare etmesi lazım. İyi midir?

İşlemciyi niye 5600X yapsın kanka ? arada o fiyat farkını hak edecek hiç birşey yokki. O paraya SSD veya güzel bir soğutucu alır.

R5 5600 ile R5 5600X arasındaki fark nedir acaba hocam? Çok bir fark yoksa 5600 yeterli diye düşünüyorum. He bu arada aynı paraya Hero 5A kasasını buldum. Benim için alternatif oldu 😁. Sistem ile ilgili bir sorum daha var. RAM'lar nasıldır? Beni 6-7 sene idare etmesi lazım. İyi midir?

Hocam bildiğim kadarıyla öyle aman aman bir fark yok fakat 5600X overclock açısından daha iyi diye duydum RAM olarak açıkçası şu an bende G.Skill kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. Çok zorlanmayacaksa sistem beklentilerinizi karşılar çok ilerisi için bir şey söyleyemem fakat 4 5 sene götürür.

İşlemciyi niye 5600X yapsın kanka? Arada o fiyat farkını hak edecek hiçbir şey yok ki. O paraya SSD veya güzel bir soğutucu alır.

OC yapmayacaksa tabii ki gerek yok zaten ama 5600X OC konusunda daha iyi diye biliyorum öyle aman aman bir fark olmadığını ben de biliyorum. Senin dediğinde mantıklı tamamen nasıl kullanacağına bağlı.

Hocam bildiğim kadarıyla öyle aman aman bir fark yok fakat 5600X overclock açısından daha iyi diye duydum RAM olarak açıkçası şu an bende G.Skill kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. Çok zorlanmayacaksa sistem beklentilerinizi karşılar çok ilerisi için bir şey söyleyemem fakat 4 5 sene götürür.

OC yapmayacaksa tabii ki gerek yok zaten ama 5600X OC konusunda daha iyi diye biliyorum öyle aman aman bir fark olmadığını ben de biliyorum. Senin dediğinde mantıklı tamamen nasıl kullanacağına bağlı.
OC yapmayı kesinlikle düşünmüyorum.

AM5 sistemlere yönel bence, boşver 5600 ü falan. Güncel ve daha uzun ömürlü platform. DDR5 RAM ler performans farkı bir sürü artısı var.

AM5 sistemlere yönel bence, boş ver 5600'ü falan. Güncel ve daha uzun ömürlü platform.

Bence de AM5 yönelmelisin 3 4 yıl sonra falan ekran kartını yükseltmek daha mantıklı olur güncel takılmak çok daha mantıklı.

AM5 sistemlere yönel bence, boş ver 5600'ü falan. Güncel ve daha uzun ömürlü platform. DDR5 RAM'ler performans farkı bir sürü artısı var.

Maalesef bütçemi aşıyor ve bütçeni aşamam. Ama 5600 beni 6-7 sene götürür mü? Yani bu alacağım sistem beni üzmez değil mi? Şu an önümdeki 6-7 sene yükseltme yapmam imkansız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı