Bash kabuğuna Zsh kabuğundaki bir özellik nasıl eklenir?

K.Makise

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba hocalarım. Başlıktakı gibi bash kabuğunu kullanmak istiyorum ama zsh kabuğundaki gibi daha önce yazdığım metni göstermiyor Tab tuşuna basınca tamamlıyor ama ben Zsh'daki gibi önceden yazmış olduğum bir komutun orada silik şekilde çıkmasını istiyorum.
Bunu çok büyük ihtimalle yapabiliyoruz. Bilen hocalarım yardım edebilirler mi?
Dağıtımdan dağıtıma fark eder belki diye belirteyim Debian'ın Kali Linux'unu kullanıyorum.
Linux'u ve GNU/LİNUX`u detaylı bir şekilde öğrenmeye başladım bugün ve bash Shell'in daha iyi olduğunu öğrendim tabii ilk işim hangi kabuğu kullanmak olduğuna bakmak oldu, terminale.

Kod:
echo $SHELL

Yazarak öğrendım zsh olduğunu.

Şimdiden tüm hocalarıma teşekkür ederim.

@Linuxginar @Linux Aliskanligi.

Merhaba hocalarım. Başlıktakı gibi bash kabuğunu kullanmak istiyorum ama zsh kabuğundaki gibi daha önce yazdığım metni göstermiyor Tab tuşuna basınca tamamlıyor ama ben Zsh'daki gibi önceden yazmış olduğum bir komutun orada silik şekilde çıkmasını istiyorum.
Bunu çok büyük ihtimalle yapabiliyoruz. Bilen hocalarım yardım edebilirler mi?
Dağıtımdan dağıtıma fark eder belki diye belirteyim Debian'ın Kali Linux'unu kullanıyorum.
Linux'u ve GNU/LİNUX`u detaylı bir şekilde öğrenmeye başladım bugün ve bash Shell'in daha iyi olduğunu öğrendim tabii ilk işim hangi kabuğu kullanmak olduğuna bakmak oldu, terminale.

Kod:
echo $SHELL

Yazarak öğrendım zsh olduğunu.

Şimdiden tüm hocalarıma teşekkür ederim.

@Linuxginar @Linux Aliskanligi.

Gerçekten bilgisi olan yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
bash'a neden geçtiniz ki? Her türlü zsh daha güzel. Kolaylıkları çok fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı