Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkede insanlar karın tokluğuna yaşarken, milyonlarca olan ve her yıl katlanarak artan başıboş köpekleri ne kısırlaştırmaya yetecek ne de barınağa koyacak bir bütçe var. Üstelik bu yapılabilse bile hiçbir ülke faydası olmayan milyonlarca canlıyı beslemek istemez. Ne keçidir ne koyun, ne eti ne sütü fayda getirir... Et fiyatları almış başını gitmiş. İnek, keçi, koyun beslemek yerine milyonlarca köpek beslemek için çiftlik mi kuracağız? Bu sorun saman altı edildikçe katlanarak daha külfetli bir hale gelecek bunun herkes farkında ama yumurta son noktaya dayana kadar görmezden gelinecek gibi. Gerçekten bir rezillik...
En başında üremelerine engel olunmalıydı ama onun yerine ne yaptılar? Yavru köpekleri anneleriyle beraber ormana salıp salıp durdular bazılarını biz kısırlaştırdık bazılarını barınak geri topladı koskoca devletsin başta düşünüp alacaksın önlemi.
 
Problem köpekler değil, köpeklerin sayısının fazla olmasıdır.

Köpeklerin sayısı fazla diye de köpekleri suçlayamayacağımıza göre en etik çözüm üremelerini engellemek.
Sunduğunuz çözüm gerçekçi değil,o tren kaçalı yıllar oldu. Gerçekçi olsa idi şimdiye kadar başıboş köpek sorunu diye bir gündemimiz olmazdı. Bir iki sokak köpeğini kısırlaştırarak gösteriş yapan belediyelere aldanmayalım. Bu kadar köpeği kısırlaştırmanın maliyetini hayal dahi edemezsiniz.
 
Ne keçidir ne koyun, ne eti ne sütü fayda getirir... Et fiyatları almış başını gitmiş. İnek, keçi, koyun beslemek yerine milyonlarca köpek beslemek için çiftlik mi kuracağız?

Yani köpeklerin soyunu bitirelim o zaman.
Neden yapmıyoruz?

Cevabını @438943 vermiş.
 
Barınak köpekleri toplamaya çalıştığında bile kavga çıkıyorken tüm köpekleri uyutmaya çalıştığında nasıl bir kaos çıkar ve bu kaos nasıl önlenebilir bir düşün bakalım?

Umurum dışı. Ben çözümünü söylüyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı