Başıboş köpek sorununun çözümü nedir?

Sizce başıboş köpek (sokak köpekleri) sorunu, nasıl çözülebilir? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Kalıcı toplatılıp kısırlaştırılacaklar ya da en iyi seçenek uyutulacak. Yok teker teker toplayın bakımlarını yapın barınaklar yapın filan bunlar masraflı işler. Hem yeni barınaklar, çalışacak adamlar, aşıları, yemeleri içmeleri cidden sıkıntı. Zaten insana zararı olmasa kimse bu öneriyi ileri sürmez. Bakın kedilere kuşlara bir şey diyen var mı? Yok tabii ki. Hayvansever adı altındaki bazı iki yüzlüler o kadar hayvan severse evde kuş, balık, kedi besleyene. Bir iki de köpek alıp bakmak koymasa gerek ama sözünü edince dansöz gibi kıvırmaya başlıyorlar.

Son düzenleme:
Yani yapacak bir şey yok, bu sorunu aşmış çoğu dünya ülkesinde bu şekilde, fazlalıkları öldürüyorlar.(uyutmak kelimesi ne ya boşa kibarlık) işin ilginç tarafı şu tarımda böcek ilacı kullanıyoruz, ne bileyim fareler için bin bir türlü önlemler, sivrisinek için de öyle, 1 tane tavuğu yedi diye tilki öldürüyoruz vs. ama köpeğe gelince mevzu herkesin bir vicdanı kabarıyor.
İşin çelişkili kısmı da bu işi çözen ülkelerden olmak istemesi halkın. Modern olalım, batıya uyalım diyorlar ama sokak köpeğine gelince:)

İnternette ki bir çok kişi (Özellikle feministler) köpek canının insan canından daha kıymetli olduğunu düşünüyor. Yanlış anlaşılmasın, köpeklerin canı da önemlidir ama milyonlarca köpeğe barınaklarda bakınamaz, çözüm uyutmaktır.

İnternette ki bir çok kişi (Özellikle feministler) köpek canının insan canından daha kıymetli olduğunu düşünüyor. Yanlış anlaşılmasın, köpeklerin canı da önemlidir ama milyonlarca köpeğe barınaklarda bakınamaz, çözüm uyutmaktır.
Önemli tabii de insanlar dışarı çıkmaya bile korkuyorlar. Geçen Konya'da 2 yaşında çocuk vefat etmiş. 2 yaşında çocuğun sokakta ne işi var diye atlıyorlar hemen. Millet parka da mı gitmesin ailesiyle. Bunlar köpek çoğu insan karşı koyamaz bu canlılara. Hem güçlüler hem de hızlılar.

İşin çelişkili kısmı da bu işi çözen ülkelerden olmak istemesi halkın. Modern olalım, batıya uyalım diyorlar ama sokak köpeğine gelince:)

Ya o bizim ülkenin olayı zaten daha doğrusu halkın, işime geldiği gibi olsun istiyor.

İnternette ki birçok kişi (özellikle feministler) köpek canının insan canından daha kıymetli olduğunu düşünüyor. Yanlış anlaşılmasın, köpeklerin canı da önemlidir ama milyonlarca köpeğe barınaklarda bakınamaz, çözüm uyutmaktır.

Feministler nereden girdi işin içine ya, onların olayı eşitliği doğru tanımlayınca sen şu anda üstümde baskı kuruyorsun ama diye ağzını açmak.
Bu hayvan hakları zımbırtıcıları tamamen farklı, onlar insan sevmiyor daha doğrusu hayvan sevmeyen insanları sevmiyor.

Ya o bizim ülkenin olayı zaten daha doğrusu halkın, işime geldiği gibi olsun istiyor.

Feministler nereden girdi işin içine ya, onların olayı eşitliği doğru tanımlayınca sen şu anda üstümde baskı kuruyorsun ama diye ağzını açmak.
Bu hayvan hakları zımbırtıcıları tamamen farklı, onlar insan sevmiyor daha doğrusu hayvan sevmeyen insanları sevmiyor.
Bence sokak köpeklerinde önce bu it taparlar ve feministlere bir çözüm bulmamız lazım :) İnsana kafayı yedirtiyorlar.
Hayvana zarar vermediğin, korkutmadığın takdirde kimse hayvan sever olmak zorunda değil.

Hiç tasvip etmediğim bir yöntem lakin maalesef ki uyutmak.

Twitter'da çok rastladım böyle feministlere.

Bence sokak köpeklerinde önce bu it taparlar ve feministlere bir çözüm bulmamız lazım :) insana kafayı yedirtiyorlar.
Hayvana zarar vermediğin, korkutmadığın takdirde kimse hayvansever olmak zorunda değil.

Ya sorun orada, sen hayvana saldırmazsan veya ses çıkartmazsan o hayvanın sana saldırmayacağına vs. inanıyor bunlar, kuduzdan vs. haberleri yok, bu hayvanların davranış biçimlerinden(sürüleşme, kendi bölgesini belirleme ve savunma vs.) Haberleri yok, yaklaştıkları tek köpek kundura kadar olan elerinde çanta niyetine taşıdıkları süs köpekleri olduğu için. Zaten o tiplerin yaşadıkları yerler genelde bu tarz sokak hayvanlarından arındırılmış yerler oluyor, varsa da birkaç tane bizim gibi sokak başına 10 adet değil yani.

Twitter'da çok rastladım böyle feministlere.

O dediklerin de feminist değil onlar duyarcılar, onlar her şeye duyar kasarlar, yani sen obez birine hastasın de sana ne o onun tercihi, obezlik tercihdir hastalık değil falan diyorlar. Ben bazen onların kendilerince ayrı bir tarikat vs. olduklarını düşünüyorum.

Arkadaşlar ciddi ciddi bazı insanlarda büyük bir sorun var. Yukarıda ki arkadaşın dediği gibi, bu it taparlar çoğunlukla rezidanslarda, sitelerde yaşıyor. Evinden ofisine araba ile gidip geliyor. Sabahın köründe köpeklerden dolayı dershaneye gidemediğim zamanları hatırlıyorum. Gözümün önünde bir çocuğun elini bir köpek durduk yere ısırdı. Bu arkadaşları 2 gün boyunca köpeklerin yoğunlukta olduğu bir bölgede sabah 6'da evden çıkartsak, 5 dakika yürütsek köpek saldırısına uğrayan insanları anlarlar. Tek çözüm uyutmak. Başka bir şey demiyorum. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı