Başıboş köpek sorununun çözümü nedir?

Sizce başıboş köpek (sokak köpekleri) sorunu, nasıl çözülebilir? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Köpeklerin hepsinin düzenli bir şekilde aşılamalarının ve testlerinin yapılması sorunu büyük ölçüde azaltabilir. Bu işlem öncelerde de yapılıyordu ancak bu aralar belediyeler kaçınıyormuş gibi bir his var.

Sizce başıboş köpek (sokak köpekleri) sorunu, nasıl çözülebilir? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Uyutmak(öldürmek), evet bazıları bunu çok canice bulabilir ama yapılabilecek başka bir şey yok, bu ülkede ekonomi bu hayvanları beslememize el vermiyor, zaten verseydi böyle bir sıkıntımız olmazdı, Türk halkı normal şartlarda cömert bir halk, şartlar iyi olsaydı bu hayvanlar bu duruma düşmezdi.

Yani para yok hocam, devlet her şeyden kısıyor, memur alımlarından kısıyor, yurt dışı alışverişlerini kısıyor. Kemer sıkmıyor resmen o kemerle canımızı alıyor, çünkü ekonomi şu anda kötü bu anlaşılabilir bir durum. Bu durumda da son düşünecekleri şey bu hayvanların yaşam koşulları vs.

Uyutmak. Üzücü belki ama gerçek. Artık farklı yöntemlerle kontrol altına alınabilecek nüfus seviyesini çok fazlasıyla aştı, o konuma yeniden getirilene kadar radikal de olsa bir çözüm uygulanmak zorunda. Yok barınak yok sahiplendir bunları geçtik, farklı kaynaklara göre 10 milyona yakın sokak köpeği var şu an Türkiye'de, ne kadarını barındırıp sahiplendirebilirsin?

Temiz olanlar barınaklara yerleştirilip sahiplendirilmeli gerisi uyutulmalı.
Asıl büyük sorun it taparlar. Hele o ünlüler var ya lüks mekanlarda oturup hayvanları insanlar yerine tercih edenler. Diyecek söz yok
Ama bunu biz söyleyince hayvan düşmanı biz oluyoruz.

Uyutacaksın başka çaresi yok. Çevreye zararlı hale geliyorlar ve hızlı bir şekilde çoğalıyorlar. Çocuklarımızı, yetişkinlerimizi ısırırken; sokakta korkarak yürüyen insanları görürken nasıl hala katliam yasası diye propaganda yapabiliyor bazı insan demeye bin şahit canlılar anlamıyorum.

Canice ama olan masum insanlara oluyor. Travması olan bir köpek oradan geçen masum bir insana saldırıyorsa bu işte iyi niyet aramamak lazım.

Canice ama olan masum insanlara oluyor. Travması olan bir köpek oradan geçen masum bir insana saldırıyorsa bu işte iyi niyet aramamak lazım.

Yani yapacak bir şey yok, bu sorunu aşmış çoğu dünya ülkesinde bu şekilde, fazlalıkları öldürüyorlar.(uyutmak kelimesi ne ya boşa kibarlık) işin ilginç tarafı şu tarımda böcek ilacı kullanıyoruz, ne bileyim fareler için bin bir türlü önlemler, sivrisinek için de öyle, 1 tane tavuğu yedi diye tilki öldürüyoruz vs. ama köpeğe gelince mevzu herkesin bir vicdanı kabarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…