Roiberic von Nische
Hectopat
Sizce başıboş köpek (sokak köpekleri) sorunu, nasıl çözülebilir? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce başıboş köpek (sokak köpekleri) sorunu, nasıl çözülebilir? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Köpeklerin hepsinin düzenli bir şekilde aşılamalarının ve testlerinin yapılması sorunu büyük ölçüde azaltabilir. Bu işlem öncelerde de yapılıyordu ancak bu aralar belediyeler kaçınıyormuş gibi bir his var.
Temiz olanlar barınaklara yerleştirilip sahiplendirilmeli gerisi uyutulmalı.Sizce başıboş köpek (sokak köpekleri) sorunu, nasıl çözülebilir? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Canice ama olan masum insanlara oluyor. Travması olan bir köpek oradan geçen masum bir insana saldırıyorsa bu işte iyi niyet aramamak lazım.Uyutmak(öldürmek), evet bazıları bunu çok canice bulabilir ama yapılabilecek başka bir şey yok, bu ülkede ekonomi bu hayvanları beslememize el vermiyor, zaten verseydi böyle bir sıkıntımız olmazdı, Türk halkı normal şartlarda cömert bir halk, şartlar iyi olsaydı bu hayvanlar bu duruma düşmezdi.
Yani para yok hocam, devlet her şeyden kısıyor, memur alımlarından kısıyor, yurt dışı alışverişlerini kısıyor. Kemer sıkmıyor resmen o kemerle canımızı alıyor, çünkü ekonomi şu anda kötü bu anlaşılabilir bir durum. Bu durumda da son düşünecekleri şey bu hayvanların yaşam koşulları vs.
Canice ama olan masum insanlara oluyor. Travması olan bir köpek oradan geçen masum bir insana saldırıyorsa bu işte iyi niyet aramamak lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.