Basınçlı hava ile kasa temizliği yapılır mı?

Kasamın içi toz oluyor. Yüksek basınçlı hava tutsam herhangi bir zararı olur mu?

Basınçlı havadan kastın kompresörse olmaz kendim öyle temizliyorum ama fanlara tutarken fanların plastiklerini elinizle tutun dönmesini engelleyerek temizleyin işlemci fanı ve PSU fanı da buna dahil PSU fanına küçük bir iğne veya çubuk gibi bir şeyle tutabilirsin plastiği.

Kasamın içi toz oluyor. Yüksek basınçlı hava tutsam herhangi bir zararı olur mu?
Hava Kompresörünü kastediyorsan problem olmaz. Ben de bu yöntemi kullanarak laptopu temizliyorum. Sadece çok fazla yakın tutmamaya dikkat et ve arkadaşın da dediği gibi fanları temizlerken dikkatli olmanda fayda var. Fanları parmağınla tut dönmesini engelle öyle temizle.

Fanlara çok yakın tutmatyın hocam. Dönmemeliler. Onun haricinde uzaktan tutarak kaba tozları alabilirsiniz.

Biraz garip bir yöntem olabilir ama soğuk ayarlı bir fön makinesi ile de işinizi halledebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, şimdiye kadar bir sorun çıkmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı