Basit görünen şeyler için bile şükredin!

Sigmund Freud

Hectopat
Makaleler
29
Daha fazla  
Koronavirüs hastasıyım. 16 yaşındayım ama bağışıklığım kötü olduğu için hafif ağır, siz anladınız, geçiriyorum.

Hayatımızda sağlıklı olmak , yemek yemek, oturmak, yürümek normal şeyler değil mi? Şimdi bir şeyin değerini yokluğuyla anlarız lafını biliyoruz, doğruluğunu da biliyoruz.

Normal vücut sıcaklığım 36.6. 37.5 oldu. Halsizlik başladı. Sadece 1 derece değişimi beni halsiz yaptı. Zaten 38, 39, 40 oldu, sonra hop hemen 38'e düştü. Şimdi daha iyiyim. Yani demem o ki vücut sıcaklığınız 36-37 olduğu için şükredin.

Yürümek, oturmak normal değil mi? Bu illet öyle bir bel ve eklem ağrısı yapıyor ki değil yürümek oturmak bir işkence. Sürekli yatar pozisyonda olmak zorundaydım. Oturamıyordum. Otursam da ağrılı sancılı. Yani demem o ki sırf oturabildiğiniz yürüyebildiğiniz için şükür edin.

Yemek yemek... Ağzına et, pirzola, hamburger, döner götürüyorsun o etin tadını lezzetini zevkini çıkarmak için. Ama o da ne? Tat yok. Yediğin her şeyin tadı aynı ve hoş olmayan bir tadı var. Tatsız tuzsuz bir şey gibi. Yediğin yemekten zevk alamıyorsun abi. Belki hiçbir zaman tat alamama gibi bir şey olmadı. Bende de olmadı. Aklıma sırf tat alabildiğim için Allah'a şükür etmem gerektiği gelmemişti. Hop 2 günde tat duyusu gitti. Aklıma Allah geldi. Yani demem o ki sırf tat alabildiğiniz için şükür edin. Sırf yediğiniz dönerin dondurmanın çayın tadını alabildiğiniz için şükredin.

Mevlam bazılarımızın ömründe her zaman bazılarımızın ömründe bazı zamanlarda verdiklerinin bir kısmını alıyor ki sen hatırla ve şükret.

verdiklerinin bir kısmını alıyor ki sen hatırla ve şükret.
Hatırlayıp, şükrettikten sonra geri vermezse ne halt yiyeceksin? :)

Boşuna romantizm kasmaya gerek yok. İyileşirsen 1-2 haftaya normale döneceksin.

Şükretmek tek bir dine mahsus değildir çoğu inançların temelinde şükür bulunur ve arkadaşın dediği gibi basit görünen çoğu şey için şükretmek gerekir her zaman en iyisi ile değil en kötüsü ile kıyaslamak gerekir.

Şükretmek tek bir dine mahsus değildir çoğu inançların temelinde şükür bulunur ve arkadaşın dediği gibi basit görünen çoğu şey için şükretmek gerekir her zaman en iyisi ile değil en kötüsü ile kıyaslamak gerekir.

Neden hep kötülerle kıyaslama yapılmalı bunu anlamıyorum? Örnek sınıfta çalışkan bir de tembel öğrenciler olsun bir öğrenci kendini tembellerle kıyaslarsa çalışmaz yerinde sayar kendisini daha üstün gördüğü için kendisinden daha çalışkanlarla kıyaslarsa hırs yapar ve çalışmaya başlar bu kadar net.

@Daylight Art aynı şey değil. Mesela atıyorum ailen sana en fazla 10 lira harçlık veriyor. Ama o yaşta savaşan açlıktan ölen çocukları unutmamalısın. Şükretmek demek yerinde saymak zorundasın demek değil. Zaten İslam Peygamber i
"İki günü eşit olan ziyandadır" buyurarak sürekli kendimizi geliştirmemiz gerektiğini öğütlemiştir. Kendini her daim daha ileriye taşı ama şükretmeyi unutma.

@Daylight Art aynı şey değil. Mesela atıyorum ailen sana en fazla 10 lira harçlık veriyor. Ama o yaşta savaşan açlıktan ölen çocukları unutmamalısın. Şükretmek demek yerinde saymak zorundasın demek değil. Zaten İslam peygamber i
"İki günü eşit olan ziyandadır" buyurarak sürekli kendimizi geliştirmemiz gerektiğini öğütlemiştir. Kendini her daim daha ileriye taşı ama şükretmeyi unutma.

Tamam hocam oyu size basarım.

Şükür konusunda bile düşmanlığını kusmuş millet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı