AlPeReNkra
Hectopat
Daha fazla
Bu iki model arasında kaldım. Arkadaşlar. Bu sene tıp öğrencisi olacağım. Şehir dışında okuyacağım için laptop almak istedim. %90 basit işler için kullanacağım dizi izlemek, internette gezinmek, ofis uygulamaları ve ders çalışmak için vs. Fotoğraf video edit, 3D modelleme gibi profesyonel ve ağır işlemler kullanmam yani. Oyun oynamayı falan da düşünmüyorum MacBook çok uygun değil zaten ona. Günlük işlerimi yapacağım ve bir bilgisayarda ne yapılıyorsa onları yapmak için kullanacağım kısaca. Ancak büyük ekran sevdiğim için MacBook Air'de 13 değil 15 inç olanını almak istiyorum. Bir de 256 GB SSD çok az olur diye 512 GB olanını düşünüyorum. 16 GB RAM zaten yeter de artar bence. Dolayısıyla 16 GB RAM 512 GB SSD ve 15 inç MacBook Air 57 bin TL gibi bir fiyata denk geliyor öğrenci indirimiyle. Diğer yandan en giriş seviye özellikli MacBook Pro M4 14" ise 64 bin TL'ye geliyor. RAM yine 16 GB SSD yine 512 GB. İşlemci yine M4 tamamen aynı mı bilmiyorum ama. MacBook Air'den farkları daha yüksek ekran parlaklığı, biraz daha fazla pil süresi oluyor galiba. Bir de fanı var tabii soğutması daha iyi sanırım. Başka pek bir fark göremedim varsa söyleyebilirsiniz. Sonuç olarak benim gibi biri için söylediğim farklara bakarak Pro çok gerekli gibi durmuyor. Ama fiyat farkı az olduğu için de arada kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.