Başka bir sağlayıcıdan tahaddüt varken TurkNet'e geçebilir miyim?

21ebu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu anda oturduğum evde 16Mbps ADSL var. Taşınacağım ev 1000MBPS fiber destekliyor. Türk Telekom 1000MBPS'e 400 dedi bana pahalı geldi. TurkNet'te 1000MBPS fiyatı ilk 6 ay 199 sonraki aylar 299 sanırım. Türk Telekom'da tahaddütüm 2024'te bitiyor. 1-1.5 yıldır da kullanıyorum. Ne yapabilirim?

Merhaba, şu anda oturduğum evde 16Mbps ADSL var. Taşınacağım ev 1000MBPS fiber destekliyor. Türk Telekom 1000MBPS'e 400 dedi bana pahalı geldi. TurkNet'te 1000MBPS fiyatı ilk 6 ay 199 sonraki aylar 299 sanırım. Türk Telekom'da tahaddütüm 2024'te bitiyor. 1-1.5 yıldır da kullanıyorum. Ne yapabilirim?
Cayma bedelini ödeyip çıkabilirsin.
Ben mesela çift hat alıp hem turknet hemde ttnet kullanarak çözdüm işi. 🤣

Bir de şu da var. Zaten 3 ayda bir fix sürekli zam yapıyorlar sanırım. 400'de bana pahalı hocam. 100mbps yeterli gibi bana? Türktelekom 100mbps'e 167 lira demişti. Bu zamana kadar en fazla 16mbps fiber kullandım.

Bir de şu da var. Zaten 3 ayda bir fix sürekli zam yapıyorlar sanırım. 400'de bana pahalı hocam. 100Mbps yeterli gibi bana? Türk Telekom 100Mbps'e 167 lira demişti. Bu zamana kadar en fazla 16Mbps fiber kullandım.

Yani klasik Online oyun veya takılmalık öyle film falan izleyeceksen yeterli dostum.

Geçen sene şu şekilde bir açıklama seyretmiştim.

Tüketici heyetinin başındaki kişi söylemişti.
2 yıllık sözleşmesi olan bir kişi hiçbir cayma bedeli olmadan başka biri firmaya geçebilir.
Ama son güncellemeleri bilmek ve bu tür bir durum oluştuğunda kendinizi savunacak kanunları bilmeniz gerekiyor.
Fakat firma ve kişiler arasında yapılan özel anlaşmalar bu tür kanunlar kapsamı dışında kalır mı bunu tam bilmiyorum.

Bildiklerim neler?
Taşımak istediğiniz Internet'in bina altyapısını Telekom yapmış ise bilin ki diğer firmaya geçtiğinizde sürekli ve açıklaması olmayan bağlantı kopması yaşarsınız. Maalesef Telekom'un bu tür aksiyonlarını çok duydum.
İkinci ve asıl önemli olan ise;
Mahkemelik olan birçok kullanıcı ilk mahkemede Telekom'a karşı davayı kazanırken, Telekom temyiz e gidip de geri alamadığı dava yok maalesef.

Dolayısı ile tüm kanun ve durumları bilerek işlem yapmanız en uygunur.
Taşınma işlemi esnasında bağlantı kopması ve bunun da 24 saati geçmesi durumunda yeni firma size nasıl bir telafi ödemes yapacak veya faturanıza yansıtacak.

Zamanında gelmemiş gitmemiş bir mail in telafisi de nasıl olur o ayrı bir konu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı