ADSL'den VDSL'e geçebilir miyim?

• Konuyu başlatan khd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 1.727
@Alfa Prime Rica etsem bakar mısınız?
jkkkllll.jpg

100 Mbps kadar VDSL alt yapınız mevcut.

Davet kodu ihtiyacınız varsa paylaşabilirim.

Hayır yok. Teşekkür ederim, az önce başvurumu tamamladım. Birkaç gün içinde geçiş yapacağımı VDSL olarak 83/6 hız alabileceğimi söylediler. Bekliyorum bir gelişme olursa durum bildirisi atacağım. Kafamı karıştıran tek şey Türk Telekom'da saha ekibi olarak çalışan bir tanıdığımız. 1 2 gün önce bana maximum 8 Mbps hız alacağımı söylemişti. Bekleyelim bakalım....

Hiçbir şey anlamadım daire seçtirmedi bana. Bu 1000 Mbps midir?

Eki Görüntüle 1440643

Sorgulayabilirsiniz.

Hiçbir şey anlamadım daire seçtirmedi bana. Bu 1000 Mbps midir?

Eki Görüntüle 1440643

Sanırım fake rastgele bir altyapı sorguladığımdada böyle çıkıyor.

Ben rastgele yaptığımda VDSL çıktı. (Benim bölgemde hizmet sağlamıyorlar.)

Hocam TurkNet'te sorguladığımda fiber diyor fakat en yüksek desteklediği hız 100 Mbps diyor neden? O zaman VDSL ile ne farkı oluyor?

Altyapı firması yüksek hızlara izin vermiyorsa, aracı firma da yüksek hız veremez.
TurkNet VAE Alt yapısında 100Mbps daha yukarısını veremiyor.

VAE'nin açılımı Veri Akışı Erişimi'dir. Eğer bir İnternet servis sağlayıcı, bir bölgede kendi altyapısına sahip değilse başka bir operatörün altyapısını (örneğin. Türk Telekom) kullanarak hizmet satar. Altyapıya sahip olan şirket, diğer ISS'ye Veri Akışı Erişimi sağlamış olur.

VDSL'den farkı ise Fiber daha düşük gecikme değeri ve stabilize sağlıyor.

Arkadaşlar konuya bir güncelleme yapmak istiyorum. Yaklaşık 2 haftalık bir süreç sonunda birkaç gün önce TurkNet ekipleri kuruluma geldi. Kurulum tamamlandı verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptım. Paketim özgür iletişim 100 VDSL paketi olmasına rağmen ekipler tekrardan ADSL kurulumu gerçekleştirmiş. Modem ara yüzünde de ADSL portuna bağlı olduğum gözüküyor. Şu anda hızım 16 Mbps. TurkNet'i arayıp bilgi verdim. Türk Telekom saha ekibinin bilgilendirildiği sorunun gün içinde çözüleceği söylendi ama kaç gündür henüz bir gelişme yok. Sanırım eski attığım mesajlarda da belirttiğim gibi altyapı sorgulama sitelerinde ve servis sağlayıcısında gözüken değerler yanlış 83 Mbps alabileceğim söyleniyordu ama sanırım bölgemde bir VDSL altyapısı mevcut değil ya da saha ekipleri yanlış kurulum gerçekleştirdiler. Tekrar tekrar aradığımda her seferinde sorunun Türk Telekom saha ekibine bildirildiği söyleniyor. Şimdilik sadece bekliyorum ama bekle bekle nereye kadar. Herhangi bir gelişmede tekrardan post atacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı