Başka Pasaporta IMEI Kayıt Devri Sona Erdi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Başka pasaporta IMEI kayıt devri, bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sona erdi. Son zamanlarda yurt dışından yapılan alışverişlerin azaltılmasına yönelik bir takım kararlar alınıyor. Bu doğrultuda, bir süredir gündemde olan IMEI düzenlemesi de yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne göre, başka pasaporta IMEI kayıt dönemi sona erdi. Yeni düzenlemeden önce, vatandaşlar yurt dışından getirdiği akıllı […]

Devamı: Başka Pasaporta IMEI Kayıt Devri Sona Erdi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Şimdi ben yurtdışından kendimle birlikte telefon getirsem ve kayıt ettirmesem yinede gümrükten geçer mi? Kayıt dışı kullanmak istiyorum diyelim bu mümkün mü?

Ne yapmak istediklerini anlamaya çalışıyorum, hiç hoş şeyler gelmiyor. İyice elimizi kolumuzu bağlı tutmaya çalışıyorlar.

Başka pasaporta IMEI kayıt devri, bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sona erdi. Son zamanlarda yurt dışından yapılan alışverişlerin azaltılmasına yönelik bir takım kararlar alınıyor. Bu doğrultuda, bir süredir gündemde olan IMEI düzenlemesi de yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne göre, başka pasaporta IMEI kayıt dönemi sona erdi. Yeni düzenlemeden önce, vatandaşlar yurt dışından getirdiği akıllı […]

Devamı: Başka Pasaporta IMEI Kayıt Devri Sona Erdi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

30 Mayıstan önce başkasının üstüne yapılan pasaport kayıtlarında sıkıntı çıkar mı? Salı günü pasaport kayıtlı telefon almak istiyorum, almalı mıyım? Orada e devletten imei sorgulasam sizce ilerki zamanlarda sorun teşkil eder mi bana?

IMEI kaydı yaptırmadan Türkiye'de telefon kullanılamıyor, yani yasal olarak kullanılamıyor. Yasadışı iş yapanlar var evet ama uzak durmak gerekiyor.

Başkasının pasaportuna kayıtlı telefon daha önceden varsa şu an sorun çıkartacaklarını düşünmüyorum. Yasal olarak elbette avukata danışmak gerekir ancak hukuki olarak olay şöyle işler: Yeni yasa ve yönetmelikler geriye dönük işlemez, karar tarihinden sonra işler. Yani geçmişte yapılmışsa sorun olmaz ancak artık herkes kendi kimliğine ve pasaportuna kayıtlı olarak almak, kullanmak zorunda.

Bunun ikinci el kısmıyla ilgili açıklama yapılmamış, hukukçular ilgilenecektir artık bu kısım ile.
Ek: Bu karar 15 gün sonra geçerli olacak denilmiş yani kısa bir aralık var şu an almanın mümkün olduğu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı