Başka Ülkede Yaşama İsteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vay be sadece yabancı dil ile oluyor yani Elinize ustası olabileceğiniz bir meslek alın ondan sonra gidin. Daha rahat yaşamak için göç ediliyor, zorluklar yaşamak için değil.
Kaptanlık okumayı planlıyorum tabii her gün yatarak.
Şahsen dil olsun orada iş bulursunuz diye düşünüyorum örnekte verebilirim, babam gemide çalışırken 1-2 arkadaşıyla Fransada pompacılık işine girip 1300 Dolar gibi bir fiyat alabileceklerini söyledi arkadaşları dönmedi ama babam dönmek zorunda kaldı çünkü ben hala çocuğum.

Mümkünse özel kurslara gidip bölümünü dil seçersin ve bir bakmışsın welkam tu amerika.
En kolay fark, onlar bir bilgisayara 1000 birim para sayarken biz 6000 birim para sayıyoruz.
Benim dilim sağlamdır. İngilizce bilgim gayet iyi (geçen Efset'te kısa bir test olayım dedim C1 dedi - inandırıcı gelmedi ama aynı test bana daha önce B1 dediği için doğruluk payı olabilir.) Şu an okulumda Almanca dersi var ve ek olarak İspanyolca öğreniyorum. Ama hani hep bir "matematik seç; doktor ol, mühendis ol" var ya hani, bizimkilerde tam ondan. Bu yaz babam beni dil seçmekten MF seçmeye çevirince, en iyisini yaptın, dedi. Ama ben MF okuyamam oysaki YD'yi ne güzel yaparım aslında. Neyse, hedef ETÜ Pilotaj artık.

Konu sahibi arkadaş, kısaca kaç kurtar kendini.

Kaptanlık iyidir ancak yan gelip yatmakla olmaz, çalışmalısın Pompa basmakla, amelelik yapmakla ömür geçmez.

Mühendislerin bir şey yaptığı yok ki kariyer.net'lerde sürünüyorlar. Ülkede çaycıdan çok mühendis var.

Herkes temel seviyede Türkçe bilmelidir.

Kesinlikle eğitim sistemini savunmuyorum ama şunu da demem lazım ki çoğu kişi çalışmayıp sistem kötü diye ağlıyor. Yeteri kadar çalışanların istedikleri yere gidebildiğini gördüm. Sistem kötü diye ağlamak yerine daha çok çalışmalıyız arkadaşlar. Evet, bence de sistemde çoğu şey değişmeli fakat elimizden çalışmaktan başka ne gelebilir?

İnsan çalışmadıktan sonra Finlandiya, G. Kore gibi ülkelerde olsa ne yazar. Her koyun kendi bacağından asılır.

Ailem yurt dışında ve her görme imkanım olduğumda gidiyorum. Büyük ihtimalle üniversite bitince oraya gideceğim. Gerçekten kat ve kat daha rahat yaşıyorlar. Merak ediyorsan Yunanistan gibi ülkelere 1-2 günlük git gez derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…