- Katılım
- 18 Temmuz 2015
- Mesajlar
- 2.608
- Makaleler
- 3
- Çözümler
- 5
Vay be sadece yabancı dil ile oluyor yaniMümkünse özel kurslara gidip bölümünü dil seçersin ve bir bakmışsın welkam tu amerika.
Vay be sadece yabancı dil ile oluyor yaniMümkünse özel kurslara gidip bölümünü dil seçersin ve bir bakmışsın welkam tu amerika.
Kaptanlık okumayı planlıyorum tabii her gün yatarakVay be sadece yabancı dil ile oluyor yaniElinize ustası olabileceğiniz bir meslek alın ondan sonra gidin. Daha rahat yaşamak için göç ediliyor, zorluklar yaşamak için değil.
Benim dilim sağlamdır. İngilizce bilgim gayet iyi (geçen Efset'te kısa bir test olayım dedim C1 dedi - inandırıcı gelmedi ama aynı test bana daha önce B1 dediği için doğruluk payı olabilir.) Şu an okulumda Almanca dersi var ve ek olarak İspanyolca öğreniyorum. Ama hani hep bir "matematik seç; doktor ol, mühendis ol" var ya hani, bizimkilerde tam ondan. Bu yaz babam beni dil seçmekten MF seçmeye çevirince, en iyisini yaptın, dedi. Ama ben MF okuyamam oysaki YD'yi ne güzel yaparım aslında. Neyse, hedef ETÜ Pilotaj artık.Mümkünse özel kurslara gidip bölümünü dil seçersin ve bir bakmışsın welkam tu amerika.
En kolay fark, onlar bir bilgisayara 1000 birim para sayarken biz 6000 birim para sayıyoruz.
Kaptanlık iyidir ancak yan gelip yatmakla olmaz, çalışmalısınKaptanlık okumayı planlıyorum tabii her gün yatarak.
Şahsen dil olsun orada iş bulursunuz diye düşünüyorum örnekte verebilirim, babam gemide çalışırken 1-2 arkadaşıyla Fransada pompacılık işine girip 1300 Dolar gibi bir fiyat alabileceklerini söyledi arkadaşları dönmedi ama babam dönmek zorunda kaldı çünkü ben hala çocuğum.
Mühendislerin bir şey yaptığı yok ki kariyer.net'lerde sürünüyorlar. Ülkede çaycıdan çok mühendis var.Benim dilim sağlamdır. İngilizce bilgim gayet iyi (geçen Efset'te kısa bir test olayım dedim C1 dedi - inandırıcı gelmedi ama aynı test bana daha önce B1 dediği için doğruluk payı olabilir.) Şu an okulumda Almanca dersi var ve ek olarak İspanyolca öğreniyorum. Ama hani hep bir "matematik seç; doktor ol, mühendis ol" var ya hani, bizimkilerde tam ondan. Bu yaz babam beni dil seçmekten MF seçmeye çevirince, en iyisini yaptın, dedi. Ama ben MF okuyamam oysaki YD'yi ne güzel yaparım aslında. Neyse, hedef ETÜ Pilotaj artık.
Konu sahibi arkadaş, kısaca kaç kurtar kendini.
Çalışılacak bir dünya olduğunu düşünmüyorum ve hala hastanede sürünürken çalışmam saçma amaanKaptanlık iyidir ancak yan gelip yatmakla olmaz, çalışmalısınPompa basmakla, amelelik yapmakla ömür geçmez.
Herkes temel seviyede Türkçe bilmelidir.Eğitim sistemimiz çok yanlış. Öğrenciye en baştan değilde lisede bölüm seçme hakkının verilmesi ise ayrı bir saçmalık. Mesela 8. sınıf sadece matematiği iyi olan bir çocuğu türkçeden sınav yaparsan bir balığı uçurmuş gibi olursun. Yaşam koşulları hakkında bir şey demek istemiyorum. Demek istediğim git ya da gitme bu senin elinde ama iyi düşün. Seni yanlış yönlendirmek istemem.
İnsan çalışmadıktan sonra Finlandiya, G. Kore gibi ülkelerde olsa ne yazar. Her koyun kendi bacağından asılır.Herkes temel seviyede Türkçe bilmelidir.
Kesinlikle eğitim sistemini savunmuyorum ama şunu da demem lazım ki çoğu kişi çalışmayıp sistem kötü diye ağlıyor. Yeteri kadar çalışanların istedikleri yere gidebildiğini gördüm. Sistem kötü diye ağlamak yerine daha çok çalışmalıyız arkadaşlar. Evet, bence de sistemde çoğu şey değişmeli fakat elimizden çalışmaktan başka ne gelebilir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.