Başkasına ait videoları seslendirmek telif sebebi mi?

Measterpo

Centipat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
1.787
Makaleler
2
Çözümler
25
Öncelikle selam, oruçlu olan arkadaşlarıma Allah kolaylık sağlasın diyerek başlamak istedim konuya. Ben YouTube üzerinde çokça videolar yayınladım, kendimce geniş denilebilecek kitlelere ulaştım fakat daha önce kendi hazırlamadığım bir videoyu arka plana koyup seslendirme yaparak videolar yayınlamadım, bu sebeple bu konuyu açıyorum.

Savaş, devlet ve milletlerin tarihleriyle ilgili araştırmalar yapıyorum ve öğreniyorum, öğrendiğim şeyler bir tek bende kalmasın diye YouTube üzerinden toplulukla paylaşmak istiyorum. Buraya kadar hiçbir sorun yok fakat arka planda bir içerik olması gerekiyor videonun konusuyla ilgili. Ben bu içerikleri Google ve YouTube üzerinden alsam telife tabi tutulur muyum?

Amacım para kazanmak değil, videoların para kazanması kapalı yahut kısıtlanmış olabilir benim için sorun değil, benim için sorun olan videonun kaldırılması, kaldırılır mı? Tarafıma bir ceza ulaşır mı? Benim yapmak istediğim konseptle ilgili çok video gördüm, hepsi arka planda kendilerine ait olmayan videoları koyup seslendirmesini yapıyorlar, sorun olmadığını düşündüm fakat yine de emin olmak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuç olarak başkasının videosunu kendi kanalınızda kullanmayı planlıyorsunuz. Fakat bu kişiden kişiye değişebilir, telif sahibi umursamaz belki ama ticari geliriniz olmasa bile telif atabilir.

Yani her zaman bir risk var.
 
Sonuç olarak başkasının videosunu kullanıyorsunuz. Fakat bu kişiden kişiye değişebilir, telif sahibi umursamaz belki ama ticari geliriniz olmasa bile telif atabilir.

Yani her zaman bir risk var.
Hocam başka kanallarda da çokça karşılaştım, onlarda risk alarak yapıyor yani bu işi. Pekala, video yerine görsel koyup onlara haraket efekti uygulasam nasıl olur? Yine aynı riski mi taşır?
 
Hocam başka kanallarda da çokça karşılaştım, onlarda risk alarak yapıyor yani bu işi. Pekala, video yerine görsel koyup onlara haraket efekti uygulasam nasıl olur? Yine aynı riski mi taşır?
Evet, eğer içerik sahibi bir izin vermediyse onlarda aynı riski taşır.

Video, görsel, ses fark etmez. Telif her türlü işleyebilir, aynı risk.
 

Geri
Yukarı