Basketbol Dışında Boy Uzatmak

Bende 1.77'yim ne yapacaksın? Sınıfta 5-6 kişilik 1.80 üzeri tayfa var, boya takma uzar şuanki boyun değil ne kadar uzayacağın önemli aynı yaştayız bu arada.
 
Okçuluğa başlamanı şiddetle tavsiye ederim. 1 yılda 10 cm uzattı boyumu. Bu arada aynı yaştayız. Takım sporlarını bende beceremediğim için okçuluğa başladım ve 1 yıl gibi kısa bir sürede profesyonel olarak yarışmalara katılmaya başladım.
 
Beslenme, beslenme, beslenme... Önemli olan beslenme güzel kardeşim. İyi kötü spor yapıyorsan tamam. Yani bu konuda çok fazla yanlış bilgi dönüyor ortalıkta. Profesyonel bir basketbolcu tarafından ders alma fırsatımız olmuştu ta ilkokuldayken. Kendisi bize "Sanılanın aksine basketbol boy uzatmaz. Biz antrenörlerin önerdiği beslenme programları, düzenli ve sağlıklı uyku, düzenli spor boyu uzatır." demişti. 10 seneyi aşkındır spor ve beslenme konularında iyice uzmanlaşınca, yapılan araştırmaları takip edince bu durumun gerçekten böyle olduğunu gözlemleme fırsatım oldu. Ye kardeşim. Sabah annene 5-6 tane yumurta kırdır. Öğlen yemeğinde sağlıklı karbonhidratlar, proteinler ve yağlar ile doy. Meyveni ye akşam yemeğinde yine aynı şekilde. Gece yatmadan önce süt iç, senelerce bunu insanlar boşa söylemediler. Süt içindeki protein uzun süre zarfında kullanılabilir protein. Sindirimi yine uzun sürdüğü ve içinde sağlıklı yağlar olduğu için gece vücudunu besler. Ben bu yaşımda hala bayılarak içerim sütü. Sigara, alkol ve türevleri. Bak ben barmenlik yaptım uzun süre. Toplasan iki bardak içmemişimdir. Kaldıki benim bulunduğum barda yok yoktu. İnsanların sadece ismen bildikleri içkileri barımda kullanıyordum. Onlarca çeşit kokteyl bilirim. Ama içmem. Dediğim gibi bu tür boklardan uzak dur. En önemlisi vücudunu dinlendir. Milletin en çok atladığı konu. Uyku özellikle bu uzama muhabbetinde çok önemli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı