Baskı ile ilgili ayar önerisi

HasanAbb

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba, Ender 3 V3 KE model bir yazıcı aldım. Bazı baskılar alıyorum. Şu an abajur ile ilgili bir baskı alıyorum ve baskı ile ilgili birkaç sorum olacak. Tasarımın sahibinede yazdım ama belki burdanda bilen vardır diye soruyorum.

Program olarak OrcaSlicer kullanıyorum.

İlk olarak alttaki baskıyı aldım. Bu baskıyı alırken tasarımcısının vermiş olduğu hazır g-code ile direk hiç bir ayar yapmadan aldım.
WhatsApp Image 2024-05-10 at 19.32.34 (1).jpeg

Genel olarak bakınca bir sıkıntı yokmuş gibi görünüyor ama yakından bakınca dalga desenlerinde pürüzler var. Bu pürüzleri hangi ayarlarla nasıl giderebilirim?
WhatsApp Image 2024-05-10 at 19.32.35 (1).jpeg WhatsApp Image 2024-05-10 at 19.32.35.jpeg

Sonrasında tekrar baskı almak istedim bu sefer tasarımın STL dosyasını indirdim ve tasarımcısının belirttiği ayarlara göre baskı almak istedim ama onda da baskı esnasında katmanlarda sıkıntı oldu ve baskı bozuldu bende durdurdum. Tasarımcısının önerdiği ayarlara ve benim seçtiğim ayarlara alttaki resimlerden ulaşabilirsiniz. Nerede hata yapmış olabilirim? Neler yaparsam daha iyi olur?
WhatsApp Image 2024-05-10 at 19.32.34.jpeg 3df.JPG

Bozulan baskının ayarları aşağıdaki gibidir.

Akış oranı: 0,98
Nozul sıcaklığı: 230
Yatak sıcaklığı: 65
1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG

Daha detaylı bilgi için bahsettiğim abajurun linkine buradan da ulaşabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı