Baskılarım tablada durmuyor

Makaleler
2
Two trees bluer yazıcımda elas3D filament kullanıyorum. Linkteki parçayı %20 infill ile basıyordum. Neredeyse sona geldiğinde çıt sesi geldi ve baktığımda baskının tablada sallandığını gördüm. Hata yaptığım bir yer mi var ve nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görselleri foruma direkt atarsan herkes indirmeden görebilir.
Screenshot_2021-03-29-20-47-37-610_com.performance.meshview.jpg

200 derece nozzle, 65 derece tabla. Brim şeklinde zemini yaptırdım.

Parçayı, bastığın pozisyonda tablaya koyup fotoğraf atar mısın? Dikey bastıysan temas yüzeyi az olduğu için ayrılmış olabilir. Yatay bastıysan, aşağıdakileri oku.

Temelde 3 sebep var.
Bed leveling, baskı ve yatak sıcaklığı.

Bed levelingi iyi yaptıysan sıcaklıklara bakman gerek. Her filamentin kullanım sıcaklığı aynı değil. Neye göre sıcaklıkları saptadın?

Örneklersek CCtree'yi ben 205 derecede kullandım. Yapışmadan yana sorunsuzdu.
Sunlu marka filamentte ise 205 derecede hayatta tablaya tutunma olmuyor, ilk katmanı 230-240 gibi basıp sonra 205-210'da kullanabiliyorum. 205-210'u heat tower basarak saptadım. Tablaya tutunma sıcaklığı için ise denemeler yapmak gerekti.

Genel baskı sıcaklığını tecrübeyle bulayım dersen çok malzeme kaybedersin.

Son düzenleme:
Parçayı, bastığın pozisyonda tablaya koyup fotoğraf atar mısın? Dikey bastıysan temas yüzeyi az olduğu için ayrılmış olabilir. Yatay bastıysan, aşağıdakileri oku.

Temelde 3 sebep var.
Bed leveling, baskı ve yatak sıcaklığı.

Bed levelingi iyi yaptıysan sıcaklıklara bakman gerek. Her filamentin kullanım sıcaklığı aynı değil. Neye göre sıcaklıkları saptadın?

Örneklersek CCtree'yi ben 205 derecede kullandım. Yapışmadan yana sorunsuzdu.
Sunlu marka filamentte ise 205 derecede hayatta tablaya tutunma olmuyor, ilk katmanı 230-240 gibi basıp sonra 205-210'da kullanabiliyorum. 205-210'u heat tower basarak saptadım. Tablaya tutunma sıcaklığı için ise denemeler yapmak gerekti.

Genel baskı sıcaklığını tecrübeyle bulayım dersen çok malzeme kaybedersin.
IMG_20210329_221609.jpg

Tasarım dikey olarak paylaşıldığı için bu şekilde bastım. Normalde kullandığım ayarlar küçük parçalarda çok iyi sonuç veriyordu. İlk defa bu kadar büyük basıyordum o yüzden tecrübem yok. Bundan önce support ekleyerek yapmıştım ancak onda da support kısımları kırılmıştı. Bir de kafa kısmının saklandığını farkedip şimdi onu sıktım. Yarın yine denemeyi düşünüyorum.

O parçayı dikey basma.
Yatay direkt basılır, daha sağlam ve görsel olarak güzel olur.

Ürünleri pozisyonlama sana kalan bir şey, yeri gelir avantajları yüzünden fili baş aşağı basarsın.
İnternette yatay ve dikey olarak basılınca dayanıklılık olarak fark olduğuna dair bir şeyler okumuştum. Demek ki yalanmış. Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı