Başlangıç bisikleti önerisi

MuratKayas

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bir süredir şehir içinde kullanmak için bir taşıt bakıyorum kendime. 190 boyundayım ve 130 kilo civarındayım. Hem egzersiz olur hem sağa sola arabayla gitmekten sıkıldığım için. Aslında ilk olarak elektrikli Scooter'a baktım fakat oturduğum yerde yollar, özellikle mahalle aralarında, gerçekten çok kötü. İdare edilebilecek seviyede aslında, çok kötü değil fakat pek içime sinmedi. Sonra elektrikli bisikletlere baktım, katlanır falan; eve çıkar rahat et gibisinden. Şu anda bisiklet ve elektrikli bisiklet arasında kaldım. Fakat bisiklete daha yakınım. 10-13 bin arası bir bütçem var. Dağ bisikleti uygun olur diye düşünüyorum. Bir de bisikletini 50CC motor kiti ile motobisiklete çeviren oldu mu hiç? Nasıl bir işlem, zor mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bisiklet benim bildiğim bir konu değil. Motosiklet hakkında istediğini sor anlatayayım ama konu motosiklet ile de alakalı değil. Ama sonda dediğin 50cc bir kelle alıp bisiklete takma olayında şöyle anlatayım, bunu yapmak zor bir şey değil aksine gayet kolay. Her motor ustası bunu rahatlıkla yapar. Fakat bu dediğini yaptıktan sonra o artık bisiklet değil mobilet olarak geçecektir. Dolayısıyla plaka ve ruhsat zorunlu. İlk olarak tüvtürke gidip uygunluğa dair onay aldıktan sonra plaka ve ruhsat çıkartman lazım. Ek olarak önüne far arkasına stop lambası birer de dikiz aynası takmak zorundasın. Çünkü o artık bisiklet olmaktan çıkıp mobilet statüsünde değerlendirilecektir.

Kardeşim bisiklet benim bildiğim bir konu değil. Motosiklet hakkında istediğini sor anlatayayım ama konu motosiklet ile de alakalı değil. Ama sonda dediğin 50cc bir kelle alıp bisiklete takma olayında şöyle anlatayım, bunu yapmak zor bir şey değil aksine gayet kolay. Her motor ustası bunu rahatlıkla yapar. Fakat bu dediğini yaptıktan sonra o artık bisiklet değil mobilet olarak geçecektir. Dolayısıyla plaka ve ruhsat zorunlu. İlk olarak tüvtürke gidip uygunluğa dair onay aldıktan sonra plaka ve ruhsat çıkartman lazım. Ek olarak önüne far arkasına stop lambası birer de dikiz aynası takmak zorundasın. Çünkü o artık bisiklet olmaktan çıkıp mobilet statüsünde değerlendirilecektir.
Hocam birsürü gördüm aslında hiçbirinde yoktu plaka.

Hocam birsürü gördüm aslında hiçbirinde yoktu plaka.
Tamam ben dediğim gibi yasal prosüdürlere göre yapman gerekeni söyleyeyim. Uygulayıp uygulamamak senin veya yapacak başka arkadaşlar varsa onların bileceği iş. Plaka zorunlu ama adam arabasına motoruna tırına kamyonuna da takmıyor veya çıkarıyor yeri geldiğinde ona da ozaman bak adam arabasına plaka takmamış çıkarmış ozaman yasal mı diyeceğiz hayır.

Genelde ümit, Corelli, Bisan var arada bir tane Kron 75 gördüm.
İki amortisörlü bir bisiklet almayın sakın kadro sizin boya büyük ihtimal large olur diye düşünüyorum ama iç bacak boyunu ölçmek lazım inch karşılığı 20-21 oluyor large kadronun.
Anladım hocam bu modellerin hepsi hoşuma gitti ama aralarındaki farkları çözemiyorum yani 21 vites diyor vites mantığını bilmiyorum. Bana nokta atışı öneri yapmanız mümkün mü ?

Hocam önerdiğim bisiklet:
Hocam 27.5 inch bana küçük gelmez mi ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı