Başlangıç için Arch dağıtımı önerisi

wCanAcar

Decapat
Daha fazla  
Birçok Debian tabanlı Linux dağıtımı kullandım. Ancak artık yeni bir şey denemem gerektiği için Arch Linux'a geçmeye karar verdim. Cachyos hyprland ile başladıktan sonra baktım ki yapamıyorum. Az önce sildim birimi. Arayüz kontrolünden dolayı ve adamakıllı özelleştiremediğim için. Bu yüzden sizlerden güzel bir Arch dağıtımı önerisi istiyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.

Arcolinux hoşuna gidebilir. Gayet temel ve GUI tabanlı kurulumuyla çok kolay. Tavsiye ederim. Tabi yine Arch olduğunu unutmayın da. Komut satırıyla çok içli dışlı olacaksın.

Birçok Debian tabanlı Linux dağıtımı kullandım. Ancak artık yeni bir şey denemem gerektiği için Arch Linux'a geçmeye karar verdim. Cachyos hyprland ile başladıktan sonra baktım ki yapamıyorum. Az önce sildim birimi. Arayüz kontrolünden dolayı ve adamakıllı özelleştiremediğim için. Bu yüzden sizlerden güzel bir Arch dağıtımı önerisi istiyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.

EOS veya cachyOS bakabilirsin.

EOS veya cachyOS bakabilirsin.

CachyOS kullandım wayland olarak ancak pek tercih edeceğim bir dağıtım olmadığını anladım

Arcolinux hoşuna gidebilir. Gayet temel ve GUI tabanlı kurulumuyla çok kolay. Tavsiye ederim. Tabii yine Arch olduğunu unutmayın da. Komut satırıyla çok içli dışlı olacaksın.

Teşekkür ederim araştıracağım.

Arcolinuxd veya arcolinuxb sürümlerini öneririm. Başlangıç için b belki daha iyi olabilir.

Onun haricinde EndeavourOS çok güzel bir tercih olacaktır ama arcoya kıyasla minimal bir kurulum yaptığı için bazı paketleri elle indirmeniz gerekebiliyor zaman zaman.

Arco'nun en büyük avantajı chaotic-AUR gibi oluşturulmuş repolar ve meta paketleri. Ayrıca btrfs için(saniyeler içinde sistem yedeği almanızı sağlayan bir sistem.) Güzel ayarlamaları mevcut.

EndeavourOS dağıtımını btrfs ile hiç denemedim daha çok ext4 ile denedim. Eğer onu kuracaksanız da systemd-boot yerine GRUB kullanın derim. GRUB daha kullanıcı dostu bir Bootloader.

Arcolinuxd veya arcolinuxb sürümlerini öneririm. Başlangıç için b belki daha iyi olabilir.

Onun haricinde EndeavourOS çok güzel bir tercih olacaktır ama arcoya kıyasla minimal bir kurulum yaptığı için bazı paketleri elle indirmeniz gerekebiliyor zaman zaman.

Arco'nun en büyük avantajı chaotic-AUR gibi oluşturulmuş repolar ve meta paketleri. Ayrıca btrfs için(saniyeler içinde sistem yedeği almanızı sağlayan bir sistem.) Güzel ayarlamaları mevcut.

EndeavourOS dağıtımını btrfs ile hiç denemedim daha çok ext4 ile denedim. Eğer onu kuracaksanız da systemd-boot yerine GRUB kullanın derim. GRUB daha kullanıcı dostu bir Bootloader.

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Bir sorum var şu an ISO dosyasında xl olan sürüm mevcut o nasıl acaba bir fikriniz var mı bana önerir misiniz?

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Bir sorum var şu an ISO dosyasında XL olan sürüm mevcut o nasıl acaba bir fikriniz var mı bana önerir misiniz?

Her paket kurulu gelen bir sürümdü diye hatırlıyorum. Offline kurulumda da hemen hemen her paketi kurmanızı sağlıyor ama de seçmenize izin vermiyor ve Xfce kurulu geliyor olması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı