Başlangıç için Arduino sepeti yeterli mi?

Tosunbey

Decapat
Yer
Mersin, Adana
Merhaba Technopat ahalisi!
Kardeşime Arduino için başlangıç seti almak istiyorum. Ama benim bilgilerim bazı kurslarda öğrendiğim basit şeylerle sınırlı. Biraz araştırma yapıp ekteki sepeti hazırladım. Ama aklımda kalan 2 soru var.
Robotistan da bazı setler vardı ama içeriğini tek tek ekleyince daha uyguna geliyor, bu şekilde almak sorun olur mu, hazır set olması daha mı faydalı olur?
Eklememi, çıkarmamı önerdiğiniz parçalar var mı? Basit projelerde bunlar yeterli olur mu?
Not: NFC etiketlerini arkadaşıma alıyorum.

Screenshot_20251220_100843_Brave.jpg
Screenshot_20251220_100839_Brave.jpg
Screenshot_20251220_100833_Brave.jpg
Screenshot_20251220_100825_Brave.jpg

Eksiklikler de olsa yeterli ancak Robotistan epey bir pahalı satıyor. Tek tek almak yerine kit almanızı öneririm. Daha ucuza geliyorlar. Eksik kalanları manuel alırsınız.

Eksiklikler de olsa yeterli ancak Robotistan epey bir pahalı satıyor. Tek tek almak yerine kit almanızı öneririm. Daha ucuza geliyorlar. Eksik kalanları manuel alırsınız.
Katılıyorum. Ben 100 parça kit almıştım 270 liraya ve burdaki parçaların çoğu vardı.
Bu kit çok başlangıç bir kit yine de temel şeyler ucuza geliyor. Bu kiti alıp geri kalanları robotistandan alabilirsiniz veya hepsinin bulunduğu daha gelişmiş bir kit bakabilirsiniz.

Bence 16*2 LCD ekran da eklenebilir(varmış yeni fark ettim), çok zevkli proje oluşturması ben bir bakayım kendi setime daha ne ekleyebilirsin diye kendine.

Daha çok sensör eklenebilir.

Wi-fi ve Bluetooth modülü de eklenebilir.

Bir tane büyük boy breadboard eklenebilir geliştirilecek projeler açısından kolaylık olur.

Step motoru eklenebilir.

Son düzenleme:
Bugün akşam mühendis arkadaşla buluşmayı planlıyoruz, buluşma gerçekleşirse sizin için sorayım.
Teşekkür ederim hocam.

Robotistandaki baktığım kit manuelinden daha pahalıydı hocam. Ama başka sitelere çok bakmadım. Önerdiğiniz hangi site var?

Katılıyorum. Ben 100 parça kit almıştım 270 liraya ve burdaki parçaların çoğu vardı.
Bu kit çok başlangıç bir kit yine de temel şeyler ucuza geliyor. Bu kiti alıp geri kalanları robotistandan alabilirsiniz veya hepsinin bulunduğu daha gelişmiş bir kit bakabilirsiniz.
Hocam şöyle birşey buldum, ama set olmasına rağmen robotistandan tek tek almayla arasında çok bir fark yok.
Sizin attığınız link az içerikli ama fiyatı iyiydi. Onu alıp geri kalanını robotistandan tamamlasam da kargo nedeniyle daha pahalıya gelecek sanırım.

Son düzenleme:
İyi ama profesyonel değil.
Arduino'nun amacı bu. Profesyoneli amatörü olmaz.
Hocam şöyle birşey buldum, ama set olmasına rağmen robotistandan tek tek almayla arasında çok bir fark yok.
Sizin attığınız link az içerikli ama fiyatı iyiydi. Onu alıp geri kalanını robotistandan tamamlasam da kargo nedeniyle daha pahalıya gelecek sanırım.
Parasını dert etmiyor iseniz tek tek de alabilirsiniz. 124 TL daha harcasan kargo bedava zaten.

Temeliniz olduğunu belirtmişşiniz. Sensör sayısını fazla tutup proje çeşitliliğini arttırabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı