Başlangıç için elektro gitar tavsiyesi

Vorfell

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce hiç gitar tecrübem yok, ilk defa başlayacağım. Aklımda 2. el almak var. Squier Affinity Series öneriliyor ve güzel duruyor fakat biraz tuzlu. Daha ucuz bir model öneriniz var mı?

Mümkün olabildiğince f/p bir ürün istiyorum. En fazla 10 bine çıkabilirim sanırım.
Zaten başlangıçta manyetik vs. pek önemli olmayacaktır. Ayrıca Squier Affinity Series yerine Sire S3 almak çok daha mantıklı bir seçenek. Sire S3, Squier CV ile yarışabilecek hatta bence daha bile iyi olan bir strat. Squier gitarların işçiliği çok ucuz oluyor ve kullandıkları ağaçtan dolayı bir strat sesinden çok bir Ibanez sesi veriyorlar. O fiyata şeklini beğendiğiniz bir tane bulun, atın, söyleyelim. İlk 2-3 ay adam gibi ses bile alamayacaksınız zaten.

Zaten başlangıçta manyetik vs. pek önemli olmayacaktır. Ayrıca Squier Affinity Series yerine Sire S3 almak çok daha mantıklı bir seçenek. Sire S3, Squier CV ile yarışabilecek hatta bence daha bile iyi olan bir strat. Squier gitarların işçiliği çok ucuz oluyor ve kullandıkları ağaçtan dolayı bir strat sesinden çok bir Ibanez sesi veriyorlar. O fiyata şeklini beğendiğiniz bir tane bulun, atın, söyleyelim. İlk 2-3 ay adam gibi ses bile alamayacaksınız zaten.
Cort'lar nasıldır hocam? Çok pahalı değiller.

Cort'lar nasıldır hocam? Çok pahalı değiller.
Cort gitarlar hakkında pek bir bilgim yok maalesef. Bulabilirseniz Fujigen veya Sire önerirdim ama sizin bütçeyi aşar gibi duruyor. Zaten yeni başlıyorsunuz pek önemli olmayacak ne aldığınız. İlerleyince eksikleri fark edeceksiniz. Mesela benim klasik gitarda şu anda 5. perdedeki ve 7. perdedeki armonikler kötü çıkıyor ve şu anda Polyphia'nın 40oz parçası üzerinde çalışıyorum, 22. ve 21. perdeler yok. Ama başlangıçta bu tarz eksiklikler gözünüze batmayacaktır. (Başlangıçta gitara suç atmayın çalamayan sizsiniz. 😀)

Schecter markasına bakmanızı öneririm. Tipini beğendiğiniz bir tanesini alabilirsiniz Schecter marka olan. Güzel gitarlar üretiyorlar.

Cort gitarlar hakkında pek bir bilgim yok maalesef. Bulabilirseniz Fujigen veya Sire önerirdim ama sizin bütçeyi aşar gibi duruyor. Zaten yeni başlıyorsunuz pek önemli olmayacak ne aldığınız. İlerleyince eksikleri fark edeceksiniz. Mesela benim klasik gitarda şu anda 5. perdedeki ve 7. perdedeki armonikler kötü çıkıyor ve şu anda Polyphia'nın 40oz parçası üzerinde çalışıyorum, 22. ve 21. perdeler yok. Ama başlangıçta bu tarz eksiklikler gözünüze batmayacaktır. (Başlangıçta gitara suç atmayın çalamayan sizsiniz. 😀)

Schecter markasına bakmanızı öneririm. Tipini beğendiğiniz bir tanesini alabilirsiniz Schecter marka olan. Güzel gitarlar üretiyorlar.
Sağ olun hocam.

Sağ olun hocam.
Ayrıca bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama elektro gitar çok daha kolay geliyor bana klasik gitardan. 😀Benim elimdeki klasik gitarın fırıncı küreği gibi sapı olmasından, malzemesinin çok rahatsız olmasından (30 dolarlık gitar ancadır zaten.) vs. de olabilir muhtemelen ama klasik gitarda hammer-onlar, pull-offlar ve tappingler çok daha zordur. Ayrıca strat ve superstratların sapları çok daha ince oluyor genellikle ki benim hoşuma gider. Tercih meselesi tabii. Kimileri de Les Paulların kalın saplarını sever. Ama "Önce klasik gitar ile başlanır." diyenleri takmanıza gerek yok demek istediğim şey bu.

Şimdi kontrol ettiğimde Squier CV ile Sire S7'nin aynı fiyatta olduğunu gördüm. Sire S3 bile bence CV'den daha iyi tonlara sahipken Sire S7 direkt Fender Player Strat seviyesinde bir gitar. (Bizim ülkede yarısı vergi olduğundan Fender Player Strat'ı üst seviye gitar sanan çok kişi var maalesef ama öyle değil. Yurtdışında 700 dolarlık gitar hatta başlangıç için alan çok var. Schecter Nick Johnson çok daha iyi bir seçenek.) Squier almayı gerçekten mantıklı bulmuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı