Başlangıç için hangi Linux iyi?

VolkanSener

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG STRIX B250F GAMING Anakart
Intel i5 6500 İşlemci
XPG 8x2 GB Ram
GTX 1060 6 GB Ekran Kartı
1TB M2 SSD
500GB SATA SSD
İlk defa Linux kullanmayı düşünüyorum ama bunu ana PC'ye değil laptopa kurmak istiyorum çünkü tüm oyunlar Linux da yok ve ana PC de daha çok oyun oynuyorum laptopu ise ödevler, yazılım vs. için kullanıyorum sizce Ubuntu mu Zorin OS mi daha iyi olur?

Ubuntu biraz geleneksel tasarımı bozuyor. Bence başlangıç için Zorin OS daha iyi Ubuntu'dan. Zorin OS'in daha iyi görmenin sebepleri ise:
1) Paket Yöneticisi'nde Flathub var.
2) Bottles ve Wine hazır geliyor.
3) Kişiselleştirme seçenekleri güzel.

Ubuntu/Debian based dağıtımlar iyi olabilir başlangıç için, ama sadece başlangıç demek yetmez. Beklentilerini de söylemen gerek ki ona göre bir de ve dağıtım önerebilelim.

Oyun vs. oynamam zaten kuracağım sistem çok iyi değil 8 GB RAM var. Yazılım uygulamaları kurarım zaten hepsi Linux da var. Terminal'e çok ihtiyaç kalmasın zamanla alışırım çünkü grafik arayüzlü olmasını istiyorum yani.

Oyun vs. oynamam zaten kuracağım sistem çok iyi değil 8 GB RAM var. Yazılım uygulamaları kurarım zaten hepsi Linux da var. Terminal'e çok ihtiyaç kalmasın zamanla alışırım çünkü grafik arayüzlü olmasını istiyorum yani.

Önerdiğim dağıtım ile terminale bağlı kalmadan kullanabilirsiniz. Bazı durumlarda terminal kullanmak daha kolay olduğu için tabii ki kullanırsınız.

Arch veya Gentoo :)

Eminim sende ilk Linux dağıtımı olarak Gentoo kullanmışsındır.

İlk defa Linux kullanmayı düşünüyorum ama bunu ana PC'ye değil laptopa kurmak istiyorum çünkü tüm oyunlar Linux da yok ve ana PC de daha çok oyun oynuyorum laptopu ise ödevler, yazılım vs. için kullanıyorum sizce Ubuntu mu Zorin OS mi daha iyi olur?

Mint, Zorin, KDE Neon öneririm başlangıç için

Technopat Haberler

Geri
Yukarı