Başlangıç motoru MT-125 mi MT-25 mi?

furknkyw

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, başlangıç motoru olarak Yamaha MT-125 ve MT-25 arasında kararsız kaldım.

Daha önce hiç motor kullanmadım, vitesli motosiklete de binmedim.

MT-125'in daha güvenli ve öğrenmesi kolay bir seçenek olduğunu söyleyen çok kişi var.

Ama bazı yerlerde MT-25'in de doğru kullanılırsa başlangıç için uygun olabileceği yazıyor. Bu yüzden kafam karıştı.

İstanbul'da olduğum için yoğun trafikte sık sık dur-kalk, aralardan geçme, sıralara girme gibi durumlar olacak. Motoru her gün aktif olarak kullanmayı planlıyorum.

Arada uzun yol yapmayı da düşünüyorum.

Bir diğer nokta da ergonomi konusu: bacaklarım uzun (boyum 1.96), oturuşta bacakların çok kıvrılmasını veya sıkışmasını istemiyorum. Bu yüzden iki motor arasında oturuş rahatlığı açısından da kararsızım.

Başlangıç seviyesi için hızlanma, yokuş performansı, kontrol kolaylığı, yakıt ve ergonomi açısından hangisi daha mantıklı olur?

Deneyimli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
250likler başlangıç olur zaten. Haddinizi bilerek sürerseniz bir şey olmaz.
Diğer konularda bir şey diyemeyeceğim.

Ben 400 lükle başladım o gaz kolunu ne kadar açarsan o kadar gider ben kendime hakim olurum dersen MT 25 al yok ben irademe güvenmiyorum diyorsan 125 al.

Merhaba arkadaşlar, başlangıç motoru olarak Yamaha MT-125 ve MT-25 arasında kararsız kaldım.

Daha önce hiç motor kullanmadım, vitesli motosiklete de binmedim.

MT-125'in daha güvenli ve öğrenmesi kolay bir seçenek olduğunu söyleyen çok kişi var.

Ama bazı yerlerde MT-25'in de doğru kullanılırsa başlangıç için uygun olabileceği yazıyor. Bu yüzden kafam karıştı.

İstanbul'da olduğum için yoğun trafikte sık sık dur-kalk, aralardan geçme, sıralara girme gibi durumlar olacak. Motoru her gün aktif olarak kullanmayı planlıyorum.

Arada uzun yol yapmayı da düşünüyorum.

Bir diğer nokta da ergonomi konusu: Bacaklarım uzun (boyum 1.96), oturuşta bacakların çok kıvrılmasını veya sıkışmasını istemiyorum. Bu yüzden iki motor arasında oturuş rahatlığı açısından da kararsızım.

Başlangıç seviyesi için hızlanma, yokuş performansı, kontrol kolaylığı, yakıt ve ergonomi açısından hangisi daha mantıklı olur?

Deneyimli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Yeni başladığını varsayarsak MT125 daha mantıklı olur. Naked bir makine oturuş poziyonunda sıkıntı çekmezsin. Yakıt konusunda çok gaz açmadığın sürece 2-2.5 litre üstüne çıkmaz onun dışında MT25 çok daha seri bir motor kontrol etmede zorluk yaşayabilirsin. Ayrıca herhangi bir arıza veya hasar durumunda iki motorunda parçaları çok pahalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı