Çözüldü Başlangıçtaki "Bip Bip" Sesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Film izliyordum. Film bittikten sonra laptop'u kapattım. Sonra tekrar açtım, başlangıçta "bip bip" sesleri geldi. Ben de korktum, kapattım. Sonra açtım, açıldı. İşletim sistemi falan açıldı ama başlangıçtaki bip sesleri kesilmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürekli bip sesi: Ses güç kaynağı arızasına işarettir. Bu durumda bilgisayarınızın güç kaynağını (Power Supply) değiştirmelisiniz.

Birçok kısa bip: Anakart arızasıdır. Bu durumda anakartınızı öncelikli tavsiyemiz yetkili servisine veya herhangi bir anakart tamircisine götümelisiniz.
1 uzun bip: Bellek tazelenmesinde hata.

1 uzun, 1 kısa bip: Anakart veya BIOS çipi arızası. Bu durumda anakartınızı öncelikli tavsiyemiz yetkili servisine veya herhangi bir anakart tamircisine götümelisiniz.

1 uzun, 2 kısa bip: Ekran kartı arızası. (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır.)
1 uzun, 3 kısa bip: Ekran kartı arızası.
2 uzun, 1 kısa bip: Ekran kartı arızası. (RAMDAC kaynaklı (?))

Bu durumlarda ekran kartınızı çıkarıp varsa anakart üzerindeki (Onboard) VGA çıkışı üzerinden çalıştırmayı deneyiniz. Onboard ekran kartı yoksa yeni bir ekran kartı almalısınız.

2 kısa bip: Bellek parity (eşlik) hatası.
3 kısa bip: Belleğin ilk 64K’lık bölümünde hata.
4 kısa bip: Timer hatası.
5 kısa bip: İşlemci hatası.
6 kısa bip: Klavye işlemcisi hatası.
7 kısa bip: İşlemci hatası.
8 kısa bip: Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası.
9 kısa bip: BIOS ROM hatası.
10 kısa bip: CMOS okuma/yazma hatası.
Sürekli bip sesi: Ses güç kaynağı arızasına işarettir. Bu durumda bilgisayarınızın güç kaynağını (Power Supply) değiştirmelisiniz.

Birçok kısa bip: Anakart arızasıdır. Bu durumda anakartınızı öncelikli tavsiyemiz yetkili servisine veya herhangi bir anakart tamircisine götümelisiniz.
1 uzun bip: Bellek tazelenmesinde hata.

1 uzun, 1 kısa bip: Anakart veya BIOS çipi arızası. Bu durumda anakartınızı öncelikli tavsiyemiz yetkili servisine veya herhangi bir anakart tamircisine götümelisiniz.

1 uzun, 2 kısa bip: Ekran kartı arızası. (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır.)
1 uzun, 3 kısa bip: Ekran kartı arızası.
2 uzun, 1 kısa bip: Ekran kartı arızası. (RAMDAC kaynaklı (?))

Bu durumlarda ekran kartınızı çıkarıp varsa anakart üzerindeki (Onboard) VGA çıkışı üzerinden çalıştırmayı deneyiniz. Onboard ekran kartı yoksa yeni bir ekran kartı almalısınız.

2 kısa bip: Bellek parity (eşlik) hatası.
3 kısa bip: Belleğin ilk 64K’lık bölümünde hata.
4 kısa bip: Timer hatası.
5 kısa bip: İşlemci hatası.
6 kısa bip: Klavye işlemcisi hatası.
7 kısa bip: İşlemci hatası.
8 kısa bip: Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası.
9 kısa bip: BIOS ROM hatası.
10 kısa bip: CMOS okuma/yazma hatası.

Çözüm
Tamam sağ ol sorun RAM'lerdeymiş. Çözdüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı