Batarya Kullanımı?

Xirman

Hectopat
Daha fazla  
Selam Technopat üyeleri, notebook bilgisayarımı alalı 2 hafta oluyor. Batarya ömrünü uzatmak için sürekli fişe takılı kullanmıyorum, acaba bu doğru bi düşüncemi ? Batarya %100 dolduğunda fişi çekiyorum, %10'a indiğinde tekrardan fişe takıyorum. Sizinde düşüncelerinizi almak istiyorum.​

Selam Technopat üyeleri, notebook bilgisayarımı alalı 2 hafta oluyor. Batarya ömrünü uzatmak için sürekli fişe takılı kullanmıyorum, acaba bu doğru bi düşüncemi ? Batarya %100 dolduğunda fişi çekiyorum, %10'a indiğinde tekrardan fişe takıyorum. Sizinde düşüncelerinizi almak istiyorum.​
0 100'de kalsın bende öyle kullanıyorum o içinde devir daim gibi birşey yapıyor öyle yapman hatalı.

Şimdi az çok elektrik ten anlıyorum bölümüm elektrik. Sürekli takılı kaldığında %100 den %99 a düştüğünde hemen şarj ediyor. Telefonlarda %30 nun altında şarj edin derler mesela batarya ömrü uzasın diye. Yani ben öyle duydum telefon olayını. Bende sürekli enerji altında kalmasın bilgisayar diye fişini çekiyorum.

Çok doğru kullanıyorsun. Batayanın ömrünün uzun olması için akım geçmelidir. %100 olana kadar takılı olmalıdır. %100 olduktan sonra fişi çekilip bahsettiğin gibi %10'u civarına kadar kullanılmalıdır. Tamamen bitirilmemelidir. Sonradan tekrardan şarja takılmalıdır.
Bataryayı çıkartıp bir köşede bekletmek bataryanın ömrünü azaltır. Bu şekilde kullanmana devam et. :like:

Çok doğru kullanıyorsun. Batayanın ömrünün uzun olması için akım geçmelidir. %100 olana kadar takılı olmalıdır. %100 olduktan sonra fişi çekilip bahsettiğin gibi %10'u civarına kadar kullanılmalıdır. Tamamen bitirilmemelidir. Sonradan tekrardan şarja takılmalıdır.
Bataryayı çıkartıp bir köşede bekletmek bataryanın ömrünü azaltır. Bu şekilde kullanmana devam et. :like:

Teşekkür ederim, bende böyle düşünüyordum zaten fişten çektiğimde 4 saat sonra %10'a iniyor. (nazar değmesin)

Bataryana yazık olur.

Bu şekilde kullanılmalı. Her ne kadar bu kadar özen gösterilip kullanılsa da belli bir zaman sonra eski verimini kaybeder bataryalar. Fakat yine de bu şekilde kullanılırsanız bataryadan verimli bir şekilde uzun süre kullanma şansınız olur.

Ben bir şey soracağım, sürekli olmasada oyun oynayan biriyim. Oyun oynarken bilgisayarı fişten çekersem bir süre sonra şarj bitiyor. Oyunum ve bilgisayarımda dolayısıyla kapanıyor. Şarj bitiyor uyarısı gelincede oyundan atıyor ve rahatsız oluyorum. Ne yapabilirim ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı