Batarya sağlığı Android cihazın performansını etkiler mi?

aucvcauc

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GS70 STEALTH PRO 6QE
Core i7 6700hq
GTX 970M
Meslek
Makine ve Otomotiv Mühendisi
Galaxy S10+ cihazımın batarya sağlığını accubattery ile kontrol ettim ve %70 civarında çıkıyor.
Bu durum cihazın performansını etkiliyor mu?
Bataryayı değiştirdiğim takdirde performansa katkısı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Etkiler. Anlık olarak güç gerektiğinde pil eskisi kadar enerji sağlayamaz. Telefonunuzda ilk güne kıyasla anlık takılmalar ve tepkisizlikler fark etmeye başlamış olmalısınız. Pili değiştirdiğinizde telefonun performansı artacaktır. Benchmarklarda görmezsiniz ama genel tepkisellik artar.

Etkiler. Anlık olarak güç gerektiğinde pil eskisi kadar enerji sağlayamaz. Telefonunuzda ilk güne kıyasla anlık takılmalar ve tepkisizlikler fark etmeye başlamış olmalısınız. Pili değiştirdiğinizde telefonun performansı artacaktır. Benchmarklarda görmezsiniz ama genel tepkisellik artar.
Genelde %80'nin altında iken değiştirilmesi öneriliyor. Ekran süresine etkisi olduğu kadar performansa da etkisi olduğunu düşünüyorum.
Evet anlık işlemlerde nadirde olsa donmalar veya fps düşmesi gibi sorunlar yaşıyorum. Aslında hali hazırda 4 saat ekran süresi alabiliyorum tam şarjda ve hala beni çok iyi idare etse bile kullanıcı deneyimimi baltalıyor. Teşekkürler.
Bataryayı değiştirip daha uzun yıllar bu cihazla devam etmeyi planlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı