Batarya süresi uzatmak için GPU kapatmak mümkün mü?

SdtCngz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba

HP Victus 16 marka laptop kullanmaktayım.

İşlemci AMD Ryzen 7 7840HS w/ 3.80 GHz
İşlemci: Mevcut 2 adet GPU var,

Onboard olan: Radeon 780M Graphics
Harici olan: GeForce RTX 4060

Bildiğim kadarıyla oyun vs oynandığında RTX 4060'a geçiş yapıyor otomatik. NVIDIA ayarlarında birkaç yer var fakat ben hiç oyun oynamadığım için amacım bilgisayarın sürekli Radeon 780M Graphics kullanmasını sağlamak.

Bu mümkün müdür? Amacım batarya süresini biraz daha uzatmak.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Tamamen kapatmak istiyor isen en mantıklısı DDU ile ekran kartı sürücünü silmen.

Ayrıca GTX değil, RTX4060.
Düzelttim teşekkür ederim. Acaba bunu Nvidia Denetim masasından yapabilir miyiz?

Hocam NVIDIA control panelden ekran modunu 780M olarak ayarlayın. Bu şekilde otomatik RTX 4060'a geçiş yapmayacaktır. Yani optimus olarak ayarlayın.
O bölüm ne tarafta hocam?

Dosya Ekleri

• nvidia.png
    nvidia.png
    186,3 KB · Görüntüleme: 45
1. Yöntem: Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmak.

2. Yöntem: Optimus kullanmak. Ancak bu yöntemde CPU ve ekran kartı boşta iken 1-3 watt ekstra güç tüketecektir (işlemci ve ekran kartına bağlı olarak değişiklik gösterebilir). neden ekstra tüketiyor derseniz. sürekli ekran kartını aktif tutuyor ama bunun için ekstra güç tüketiyor ve verimsiz çalışıyor.

3. Yöntem (her laptopta işe yaramayabilir): TrayPwrD3 uygulamasını GitHub'dan indirin ve açın. Bu, RTX GPU'nun aktif olarak çalışmasını sağlayacak ancak minimum seviyede çalışacaktır. Ekran kartı boşta aktifken, bende 1 watt tüketiyor ve işlemciye ekstra yük bindirmiyor.

3. Yöntem ile bende boşta iken işlemcim 1-2 watt, ekran kartım ise sabit 1 watt tüketiyor. Web deneyimi ve filmler için ideal bir yöntem.

cpu package ve gpu package watt değerlerini görebilirsiniz.

Screenshot_2024-09-06-14-48-35-54_7e89df2ea4149a57d4d5fed1ba4f050a.jpg

Görsele baktım sizde o kısım yok. 3D kısmında "Ekran yönetim modu" olması gerekiyor ama sizde yok. DDU ile ekran kartı sürücülerini silip tekrara deneyin, eğer o bölüm gelmez ise bilemiyorum kendi Lenovo laptopumda o bölüm bulunmakta.
Deneyeceğim hocam.

1. Yöntem: Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmak.

2. Yöntem: Optimus kullanmak. Ancak bu yöntemde CPU ve ekran kartı boşta iken 1-3 watt ekstra güç tüketecektir (işlemci ve ekran kartına bağlı olarak değişiklik gösterebilir). neden ekstra tüketiyor derseniz. sürekli ekran kartını aktif tutuyor ama bunun için ekstra güç tüketiyor ve verimsiz çalışıyor.

3. Yöntem (her laptopta işe yaramayabilir): TrayPwrD3 uygulamasını GitHub'dan indirin ve açın. Bu, RTX GPU'nun aktif olarak çalışmasını sağlayacak ancak minimum seviyede çalışacaktır. Ekran kartı boşta aktifken, bende 1 watt tüketiyor ve işlemciye ekstra yük bindirmiyor.

3. Yöntem ile bende boşta iken işlemcim 1-2 watt, ekran kartım ise sabit 1 watt tüketiyor. Web deneyimi ve filmler için ideal bir yöntem.

cpu package ve gpu package watt değerlerini görebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2304273
Önce devre dışı bırakarak deneyeceğim hocam. Sonra diğer adımlara geçerim. Fakat bu devre dışı bırakmayı her açtığımda yapmam gerekiyor sanırım çünkü güncelleştirmeler açık ve Laptop açıldığında kendisi yüklerse?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı