Bataryası bozulmuş matkap nasıl kullanılır?

akın_bey

Hectopat
Selamlar.
Çakma bir matkap var kullandığım fakat bataryanın 1 tanesi çalışmıyor artık diğeride bitti bitecek yani kabloluya çevirmek istiyorum cata CT2578 LED trafo yeterli midir? Ya da farklı bir öneriniz var mı?
Pillerin üstünde herhangi bir değer yazmamakta şarj adaptöründe ise 12.6v 1A yazıyor.

Kabloluya çevirmeniz güvenli olmayacaktır. 18650 piller vardır içinde. O pilleri değiştirmeniz lazım. İçindeki piller ihtiyaç halinde yüksek amperajı kısa süreli de destekleyebilirken led trafosu yanar gider.

Kabloluya çevirmeniz güvenli olmayacaktır. 18650 piller vardır içinde. O pilleri değiştirmeniz lazım. İçindeki piller ihtiyaç halinde yüksek amperajı kısa süreli de destekleyebilirken LED trafosu yanar gider.

Onu da düşündüm fakat pillerin üstünde herhangi bir şey yazmadığı için emin olamadım hangi pilleri alacağım konusunda ve şarj adaptörünüde değiştirmek istemiyorum.

Merhaba. 3 seri adet lityum-iyon veya 12 adet nikel- kadmiyum şarjlı pillerse 12.6 volt olur bu şarjlı matkabın çalıştırılma voltajı. Pillerim mA değerini net olarak bilemeden kesin bir şey söylemek çok güç. Örneğin söz konusu şarjlı piller 5000-6000 mA değerinde ise 30 A, 12 V LED trafosu aşırı akım korumaya takılmadan matkabı çalıştırmaya rahatça devam edebilir, 10 000 mA' lik ise özelikle matkap ucu çok zorlandığında SMPS trafosu olan LED trafosu içten akım korumalı ise akımı o anda otomatik kesecektir.

5000-6000 mA kapasitede şarjlı pillerle 12 V, 30 A trafo yeterli olur, ama özellikle 10 000 mA' lik şarjlı pillerse 50 - 60 A, 12 V 'lık LED trafosu mutlaka gerekli olur. Çünkü aşırı akım koruma/kısa devre koruması 10 000 mA'lik pillerle 30 A, 12 V olan trafo kullanımında matkap ucu aşırı yüke girince (matkap ucu zorlanınca) trafo DC çıkış akımını otomatik kesecektir.

Çünkü tüm DC fırçalı motorlar yüklenip milleri aşırı zorlandıklarında normalin 3-4 katı daha fazla amperi çekerler. Ancak bizler güvenlik amaçlı olarak bu çarpan değerini 5-6 kat daha fazla olarak şarjlı pil yerine muadili olacak olan bir trafo seçerken almak durumundayız. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı