Bataryayı sürekli takıp çıkarmak zararlı mı?

Laptoplarda akım koruma devresi olur. Li-ion hücreleri %100 de prize takılı kullanman daha sağlıklı olur. %100'deyken bataryayı mümkün olan en düşük tüketimde tutup prizden güç alır bilgisayar. Pilin geriliminden ve çektiği akımı anlık görüntüleyip anlayabilirsin zaten durumu. Ayrıca haftada 1 defa deşarj yaparsan bilgisayarını pil ömrü sağlıklı olur.

Bu yöntem ile çıkarmana gerek kalmayabilir ama takılıyken içi rahat etmeyecekse çıkar gitsin. :)
Böyle jeneratör sistemi gibi bir şey olsa, elektrik falan gidince bir şey olacak diye korkuyorum pilin bağlantısı kesilse ama sadece güç alma durumunda aktif edilse.

Laptopu kullandığım zamanlar genelde fişte ve bataryayı çıkartıp kullanırım. Batarya dışarıda dururken %50-60 dolu oluyor sitelerden sağlıklı kullanım açısından öğrendiğim bilgilere göre. Şimdi diyen olur batarya her geçen süre boyunca ömrü azalır, takıp kullanmanız daha mantıklı vs. diye konu bu değil. Çıkartıp kullanmanın daha sağlıklı olduğunu bir önceki bilgisayarımda hiç çıkarmadığımdan bataryanın şu an hiç şarj tutmadığını ve öldüğünü, iki 5 yıldır kullandığım bu bilgisayarda çıkarıp kullanmama rağmen çok güç kullanmadan hala sıfır gibi 2-2.5 saat gittiğini biliyorum. Neyse bir odadan başka bir odaya taşırken bilgisayarı bataryayı takıp çıkartıyorum. Bu işlemi günde en az 4-5 kere yapıyorum bilgisayarın veya bataryanın o girişlerinde herhangi bir zarar gelir mi? Yalama vs. durumları ortaya çıkar mı?
Bataryayı iki şey öldürür. Şarj döngüsü ve Laptopun bataryayı %100 doldurması.
Bu yüzden bazı markalar bataryayı %70'e kadar doldurur asla %100 doldurmaz. Batarya ömrü uzun olsun diye. Sizin kullanım şekliniz hergün tak çıkar bir zaman sonra yalama olması kaçınılmaz. Plastik aksam sonuçta sürtenmeden dolayı esneme gevşeme yapacaktır.
aurıca bataryanın içinde bir çip vardır dolup boşalma sayısını, şarz döngüsünü kaydeder. Belirli bir sayıya ulaştığında. batarya sağlıklı olsa bile devreye girip dolum yapmasına mani olur. Patlama riskine karşı firmaların aldığı bir önlem.

Bataryayı iki şey öldürür. Şarj döngüsü ve Laptopun bataryayı %100 doldurması.
Bu yüzden bazı markalar bataryayı %70'e kadar doldurur asla %100 doldurmaz. Batarya ömrü uzun olsun diye. Sizin kullanım şekliniz hergün tak çıkar bir zaman sonra yalama olması kaçınılmaz. Plastik aksam sonuçta sürtenmeden dolayı esneme gevşeme yapacaktır.
Bu bataryayı max alacağı değeri nereden ayarlayacağız? Ve prize takılıyken max %70 ayarladığımızda anakart adaptörden beslenmeye devam mı edecek? Yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi %100 olunca adaptörden beslenmesi gibi.

Bu bataryayı max alacağı değeri nereden ayarlayacağız? Ve prize takılıyken max %70 ayarladığımızda anakart adaptörden beslenmeye devam mı edecek? Yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi %100 olunca adaptörden beslenmesi gibi.
Kullandığınız laptopun sitesinde driverlarını kontrol edin batery lıfe, batery saver gibi bir sürücüsü, yazılımı olabilir.
Benim şuan kullandığım laptop samsung ve 5 yıl önce aldım. Sürekli prizde ve pili takılı kullanıyorum .Pil ilk günki değerlerinde. Her Formattan sonra, Samsungun sitesindeki batery saver yazılımını yüklüyorum. Pilin %100 dolmasına mani oluyor.
Geçen lenovo bi pcye format attım. Onda da aynı şekilde batery life diye bir yazılımla pili %70 ten fazla dolmasına engel oluyordu.
Sizin laptopun da mutlaka vardır resmi sürücükerine bakın eğer yoksa extradan bunu yapan yazılımlarda vardır onları araştırısınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı