Batman Arkham Knight Aralıklarla Düşük FPS

S1nanozk

Kilopat
Katılım
2 Kasım 2015
Mesajlar
109
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Bir heyecan yeni ekran kartı ile Batman Arkham Knight yükledim ama ayarları low'a getirmeme rağmen oyun ara ara takılıyor; Mesela dövüşürken ya da Batmobile'i kullanırken. Sizler de oynamışsınızdır eminim oyunu, bir çözüm bulan oldu mu bu takılmalara vs ? Görüntü kalitesi güzel ama akıcılık zayıf malesef. Herhangi bir patch mi kurmak gerekiyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oyun malesef orjinal değil, işletim sistemim win 10 pro. Sistem özellikleri de şöyle:
Amd phenom 2 x4 955
MSI 970 Gaming
Asus gtx 950 Strix
8gb ddr3 1600mhz ram
650w High Power Psu
Okuduğu kadarıyla oyun zaten hatalı ama sonradan gelen bir güncelleme vs. bişey var mı? Ekran kartı driverlarım falan güncel bu arada.
 
Evet ilk çıktığından beri sıkıntılarının olduğunu biliyorum ama Batman i ilk serilerinden itibaren oynadım bunu da merak ediyordum ama çokça fps düşüşleri olduğu için tadım kaçtı. Peki 30 fps ye nasıl sabitliyeceğim?
 
Bakın burada oyunları PS4 ve PC donanımlarıyla karşılaştırma yapan kanal bile 30 FPS'ye sabitleyip oynamış FPS düşüşlerinden dolayı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
"We all know by now that Arkham Knight on PC is a bit of a disaster. We've tried the tweak guides but for now, we have found no way to run this game at 60fps without some pretty savage drops. So what's the next best option? To accept that 30fps is the best *consistent* experience we'll get and work from there."

Nvidia kart kullanıyorsan oyun içinden Vsync'yi kapat ve Nvidia Denetim Masası'ından Half-Rate Adaptive V-Sync aç. Nvidia'nın yarı zamanlı Vsync ayarı oyununkinden daha iyiymiş demesine göre. Ama AMD kart kullanıyorsan oyun içinden yapman gerek, oyunun kendi 30 FPS kitlemesinin ise kötü olduğundan bahsetmiş. Nvidia'nın ayarı tam olarak konsollardaki FPS kitleme stratejisiymiş.
"First problem: the game's 30fps cap is awful, with terrible frame-pacing issues. No problem - for Nvidia owners at least. Edit the .ini to unlock internal frame-rate and use Half-Rate Adaptive V-Sync in the GPU control panel. This will lock at 30fps, and tear if you drop beneath - it's exactly the same rendering strategy used on PS4 and Xbox One. And in terms of tearing - the top tears on the graph are for PS4, middle for 750 Ti and bottom for 960."
 
Teşekkür ederim cevabınız için, bakalım bir de bunu denemekte fayda var. Ekran kartım nvidia, dediğiniz yönergeleri deneyip tekrar paylaşırım buradan sonucu.
 
Konsol FPS'sinde konsoldan daha kaliteli grafiklerle oynarsınız büyük ihtimalle, 60 FPS oynamak tabi daha güzel olurdu ama şu an en iyi yol bu gözüküyor, ben de oyunu alıp böyle oynayacağım ekran kartım 970 benim de.
 
Evet sabitlemediğim sürece, 50-60 fps yi de gördüm 10 fps yi de :/ Gerçekten sinir bozucu ama dediğiniz gibi düşmedikten sonra 30 fps de kalsın daha iyi :)
 
Evet sabitlemediğim sürece, 50-60 fps yi de gördüm 10 fps yi de :/ Gerçekten sinir bozucu ama dediğiniz gibi düşmedikten sonra 30 fps de kalsın daha iyi :)

Bir de orjinal satın alırsan daha iyi olur, bayağı bir güncelleme geldi çünkü, muhtemelen şu an ilk çıktığı hali ile oynuyorsundur o da bir etken. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı