- Makaleler
- 2
Asus GTX 1070, i7 7700 işlemci, H170 Asus Pro Gaming anakart ve 16 GB Corsair RAM bileşenlerinden oluşan bir kasam var. Bu kasayı 1080P Full HD ekran ile kullanıyorum. DX12 açıkken FPS düşmesi yaşıyorum ve kasma oluyor kapalı iken sıkıntı yok rahat 100-150 FPS değerlerde oynayabiliyorum. i5-6600 varken tamam 70-80 FPS alıyordum fakat bu donmalar takılmalar olmuyordu. Her şeyim güncel, PSU yeterli yani kısacası yapılması ve kontrol edilmesi gereken her kullanıcının yapabileceği basit işlemleri kontrol edip yaptım değişiklik olmadı.
Sonradan fark ettiğim Nvidia ekran kartlarında kullanılan Micron belleklerde sıkıntı olduğu fakat bunları "VBİOS" güncellemesi ile çözüldüğünü öğrendim. Nasıl yapılır bununla ilgilisi var mıdır? Kartım Dual modelidir 3-4 ay önce almıştım. İşlemcide sorun olabilir?
Sıcaklık değerlerim
Sonradan fark ettiğim Nvidia ekran kartlarında kullanılan Micron belleklerde sıkıntı olduğu fakat bunları "VBİOS" güncellemesi ile çözüldüğünü öğrendim. Nasıl yapılır bununla ilgilisi var mıdır? Kartım Dual modelidir 3-4 ay önce almıştım. İşlemcide sorun olabilir?
Sıcaklık değerlerim
- DX12 açıkken ekran kartı: 90 derece maks.
- DX12 kapalıyken ekran kartı: 75 derece maks.
- Dx12 açıkken işlemci: 80 derece maks.
- Dx12 kapalıyken işlemci: 72 derece maks.