Arkadaşlar merhaba.
Yeni toplamış olduğum kasa umduğum, testlerde izlediğim performansı vermiyor. Bu da haliyle canımı sıktı.
Sistemim;
Ryzen 1300x
ASUS GTX 1060 3GB
GSkill 8 GB 2400 MHz
Bu Sistemde ultra ayarlarda en az 60 FPS almam gerekmiyor mu? Single playerde oynarken ultra ayarlarda 60 FPS'i rahatça görebilirken multiplayerde orta ayarlarda bile sık sık FPS düşüşleri normal mi? Yoksa ben videoları izlerken yanılgıya mı düştüm ?
Not: OC yapmadım ve NVIDIA 3D görüntü ayarları yüksek performansta.
Öncelikle ''hikaye'' ile ilgili kısmı zaten yazar yazmaz polemik olmasın diye değiştirmiştim ki hemen yakalamışsın. Oyunun işlemciyi de yorduğunu biliyorum. Ama i7 veya R7 olmayan işlemcilerle de gayet performanslı oynanıyor, internette bolca örneği var. Arkadaşın sıkıntısı RAM ile alakalı, video gayet net bir şekilde anlatıyor.
Tabi ki oynanıyor. Benim bahsettiğim şey o değil zaten. Benim demek istediğim şey, illaki düşüşler oluyor. Bunlar bazen fark edilmez veya herkes için sorun olmaz. Benim gibi bu konularda çok takıntılı değilseniz sorun yok.
Ram takviyesi yapamıyorsan. Multiplayer oynarken ayarlarda düşürme yapmanı öneririm. 1060 aldım her şeyi En Yüksek grafiklerde oynayacağım geyigini de yapmayın artık. Birde keşke bu Battlefield oyuncuları EA Games tüm şikayetlerini iletseler ama nerede 8gb ram bir oyuna yetmiyorsa sıkıntı büyük. Belirli optimizasyonları yapmadan her sene oyun sunup nasıl sevdiriyorlar orası muamma. İnsanların Call of Duty'de gördüğü her sene aynı şeyi sattıkları olay Battlefielde de var ama kimsenin umrunda değil. Bir tık fazla fanboyluk seziyorum. Umarım farkına varırlar ve geç olmaz.
Ram takviyesi yapamıyorsan. Multiplayer oynarken ayarlarda düşürme yapmanı öneririm. 1060 aldım her şeyi En Yüksek grafiklerde oynayacağım geyigini de yapmayın artık. Birde keşke bu Battlefield oyuncuları EA Games tüm şikayetlerini iletseler ama nerede 8gb ram bir oyuna yetmiyorsa sıkıntı büyük. Belirli optimizasyonları yapmadan her sene oyun sunup nasıl sevdiriyorlar orası muamma. İnsanların Call of Duty'de gördüğü her sene aynı şeyi sattıkları olay Battlefielde de var ama kimsenin umrunda değil. Bir tık fazla fanboyluk seziyorum. Umarım farkına varırlar ve geç olmaz.
Aslına bakarsanız şu zamana kadar her oyunda 1060 6GB ile En yüksek ayarlarda 56 FPS'in altına düşmedi, kesinlikle her oyunu açabildiğini düşünüyorum. Tabii ki bu 1080P çözünürlük için geçerli.
Sorun RAM. GTX 1080 ile 8 GB RAM Ultra ayarlarda oynarken average 100-120 FPS arasında gezinirken 40 FPS'lere kadar düşüş görüyordum özellikle operasyon modunda. Sonrasında bir 8 GB RAM daha ekleyince hem Dual Channel olmasından hem de RAM kullanımı 9 GB'a kadar gelmesinden daha rahat çalışıp average FPS 130~150 görür olmaya başladı. Drop yaşamıyorum RAM'i taktıktan sonra. Bu oyun da GTA 5 gibi, deli gibi RAM yiyor.
Sorun RAM. GTX 1080 ile 8 GB RAM Ultra ayarlarda oynarken average 100-120 FPS arasında gezinirken 40 FPS'lere kadar düşüş görüyordum özellikle operasyon modunda. Sonrasında bir 8 GB RAM daha ekleyince hem Dual Channel olmasından hem de RAM kullanımı 9 GB'a kadar gelmesinden daha rahat çalışıp average FPS 130~150 görür olmaya başladı. Drop yaşamıyorum RAM'i taktıktan sonra. Bu oyun da GTA 5 gibi, deli gibi RAM yiyor.
FX 8350'den aşağısı tam olarak kurtarmaz.
Bende FX 8350 ve GTX 1060 6 GB mevcut, 60'ın altına inmiyor. 16 GB RAM önemli faktör oynuyor Battlefield 1'de.
RAM tavsiyeleriniz için çok teşekkürler Bugün 8GB ram daha ekledim ve sorun çözüldü. 60 FPS+ ve drop olmadan oynayabiliyorum. Çok teşekkürler tekrardan.