Çözüldü Battlefield 2042 & Delta Force oyundan atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Edıms Mobile

Megapat
Makaleler
3
Yer
Aydın Merkez
Daha fazla  
Meslek
PC EDİTÖR- Personel
RAM
Corsair 3200 MHz DDR4
Ekran kartı
Asus Tuf RTX 3060 12
Anakart
MSI B550 TOMAHAWK MAX WİFİ
İşlemci
Ryzen 7 5800X 3D
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık olarak sistemime iki ay önce kadar MSI B550 Tomahawk AM4 yeni ana kartını taktım. Ayrıyeten de Kioxia 1 TB SSD alıp sistemi eskiye nazaran hem rahatlattım hem de artık oyunları SSD üzerine kurup öyle oynarım diye hesap ettim. Fakat Battlefield 2042 ana menüye giriyorum maç aratıp tam Server'a girerken maç başlamadan beni oyundan atıyor. Bir yerde bir aksilik var ama anlayamadım. Öncesin de Windows 11 Pro kullanıyordum. İşletim sisteminden olabilir diye düşünüp Windows 10 kurup tekrar denedim fakat gene aynı.
Yeni gelecek olan Delta Force oyununu deneyeyim dedim oda aynısını yapıyor. Bu şaka mı gerçek mi?
Yani Battlefield evet sisteme fazla yüklenen oyun biliyorum ama öncesin de şakır şakır oynuyordum. İşletim sistemindendir diye düşündüm sanırım ondan değilmiş.
Hem Windows 11 hem de Windows 10 denememe rağmen iki oyundan soğumak üzereyim. İşlemci fazla mı ısınıyor neyin nesi anlamadım. Öncesinde ekran kartı sürücülerini tertemiz silip tekrar kurdum gene de başaramadım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Gerekli görselleri buraya koyacağım ama inanın EA App'den repair de yaptım, sürücüleri temizleyip (display diriver unınstal) tekrar kurdum, işletim sistemini değiştirdim hala daha atıyor. Umarım çözülür sorun. Bilgisayarım da öyle fazladan gereksiz şeyler de yok. Gayet sade bir şekilde bilinen programlar kurulu ( Steam, EA, MSI Center, Core Temp)

Not; biraz önce denerken yine mavi ekran hatası verip bilgisayar yeniden başladı. Fotoğraf alamadım maalesef.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 157
  • 4.png
    4.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 130
  • 5.png
    5.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 126
  • Adsız.png
    Adsız.png
    172,6 KB · Görüntüleme: 129
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 139
Son düzenleme:
Çözüm
RAM'lerden kaynaklanıyor görünen o ki. Eski anakartında oyun oynarken sorun çıkıyor muydu?

Hayır yaşamıyordum bazen böyle çok nadir mavi ekran hataları verirdi ama bayağı önceleri. O da GameLoop emülatör yüzünden di diye biliyorum. Diğer türlü bir sorun yaşatmadı bana.

Sorunun çözümüyle geri geldim :) yaptıklarımı sırası ile söylüyorum;
Önce arkadaştan deneme amaçlı aldığım DDR 16 GB RAM'leri sisteme taktım, ve BIOS'a girip XMP'nin kapalı olduğuna emin olarak default ayarlar deyip F10'a basıp sistemi yeniden başlattım.
İlk olarak atan oyunları hemen açıp ne tepki vereceği oldu ve hiçbir sorun olmadı.
Daha sonra kendi RAM'lerimi görselde ki önerilen yere değil de dımma1 ve dımmb1 yerlerine taktım ve ilk açılışta sistem ( önerilen yuvalara takmamışsınız gene de devam etmek istiyor musunuz? ) buna benzer bir uyarı verdi ve evet deyip boot ettim sistemi. Sonra tekrar atan oyunları açıp test ettim hiçbir sorun olmadı. Daha sonra RAM'leri 'fırst' diye işaretlenen yerlere taktım çoğumuzun asıl kullandığı yuvalar yani ve BIOS'a girip XMP açıp 3200 MHz ayarına alıp açtım, özellikle gene Battlefield 2042 ve Delta Force test yaptım şükür sorun yok şu anlık.
Araştırdığım kadarı ile RAM'ler sökülünce kendini resetlediler ve kendilerine geldiler. Umarım bir daha yaşanmaz böyle sorun.
Bunları mutlaka deneyeceğim. Bu arkadaş ta güzel bir teşekkürü hak ediyor açıkçası.

DDU ile sürücüyü kaldırdım. Tekrardan menuel olarak kurdum sonradın da MSI Afterburner kurdum herhangi bir oynama yapmadan başlattım ve gene hata verdi.
@taskspc

IMG_20240903_214513.jpg

Oyun da daha hiçbir şey yapmadan verdi sorunu.

Tekrar mavi ekran hatası verdi. Anlayan var mı neyin nesidir?
IMG_20240903_224900 (2).jpg

Sisteme virüs bulaşmış olabilir mi? Bu görüntüyü Windows 11 de görmüştüm daha bugün şimdi gene çıktı karşıma. Bu görüntüye alışık değilim bir sorun var gibi sanki.

Dosya Ekleri

• 8.png
    8.png
    42,2 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Bunları mutlaka deneyeceğim. Bu arkadaş ta güzel bir teşekkürü hak ediyor açıkçası.

DDU ile sürücüyü kaldırdım. Tekrardan menuel olarak kurdum sonradın da MSI Afterburner kurdum herhangi bir oynama yapmadan başlattım ve gene hata verdi.
@taskspc

Eki Görüntüle 2301759

Oyun da daha hiçbir şey yapmadan verdi sorunu.

Tekrar mavi ekran hatası verdi. Anlayan var mı neyin nesidir?Eki Görüntüle 2301816

Sisteme virüs bulaşmış olabilir mi? Bu görüntüyü Windows 11 de görmüştüm daha bugün şimdi gene çıktı karşıma. Bu görüntüye alışık değilim bir sorun var gibi sanki.

Frekans düşürmek üzerine biraz deneme yapabiliriz. MSI Afterburner kullanarak -5 MHz şeklinde kademe kademe düşürerek her defasında oyuna girmeyi denemenizi önerebilirim.
Ben sorunu %30 kadar kısarak çözdüm(Oran ekran kartından kartına değişebilir ve FPS kaybım 300 FPS aldığım bir oyunda sadece 10 oldu.)

Ekran görüntüsündeki hata kodunu araştırdığımda ilgili bir konu buldum.
Bu konuda acegame.sys olayının oyun için kullanılan bir anticheat olduğunu ve hataların driver uyumsuzluğundan kaynaklandığından bahsediyor. Ekran kartının sürücüsünden kaynaklandığını söylese de durumun sebebi başka bir sürücüden kaynaklanıyor olabilir. Bu evrede sana önerim minidump dosyalarıyla mavi ekran kategorisinde yeni konu açman olacak.

Şöyle bir alternatif sunmak adına hatırladığım kadarıyla eski sürücüleri yükleyince Reddit'te sorunun çözüldüğünü ifade eden bir kullanıcı görmüştüm.

Kusura bakmayın yaşadığım teknik sorunlar nedeniyle bilgisayarımı internete bağlayamıyordum telefon aracılığıyla bağlantı kurarak konuya cevap yazabildim. Geciken cevap için üzgünüm.

Frekans düşürmek üzerine biraz deneme yapabiliriz. MSI Afterburner kullanarak -5 MHz şeklinde kademe kademe düşürerek her defasında oyuna girmeyi denemenizi önerebilirim.
Ben sorunu %30 kadar kısarak çözdüm(oran ekran kartından kartına değişebilir ve FPS kaybım 300 FPS aldığım bir oyunda sadece 10 oldu.)

Ekran görüntüsündeki hata kodunu araştırdığımda ilgili bir konu buldum.
Bu konuda acegame.sys olayının oyun için kullanılan bir anticheat olduğunu ve hataların driver uyumsuzluğundan kaynaklandığından bahsediyor. Ekran kartının sürücüsünden kaynaklandığını söylese de durumun sebebi başka bir sürücüden kaynaklanıyor olabilir. Bu evrede sana önerim minidump dosyalarıyla mavi ekran kategorisinde yeni konu açman olacak.

Şöyle bir alternatif sunmak adına hatırladığım kadarıyla eski sürücüleri yükleyince Reddit'te sorunun çözüldüğünü ifade eden bir kullanıcı görmüştüm.

Kusura bakmayın yaşadığım teknik sorunlar nedeniyle bilgisayarımı internete bağlayamıyordum telefon aracılığıyla bağlantı kurarak konuya cevap yazabildim. Geciken cevap için üzgünüm.

Hiç sorun değil kesinlikle bu duyarlı davranışınız beni çok etkiledi. Dünden beridir araştırıyorum ve RAM'lar de arıza olduğunu söyledi sorunun büyük bir ihtimal RAM'larden kaynaklı olduğunu söyledi Recep Baltaş. Dediklerinizi deneyeceğim elbet ama sistem yüke binince RAM'larden dolayı hem atıyor hem de ara ara mavi ekran hatası veriyor. İlgili konuyu sizinle paylaşmak isterim umarım sorun olmaz.
Oyunlarda çökme

Hiç sorun değil kesinlikle bu duyarlı davranışınız beni çok etkiledi. Dünden beridir araştırıyorum ve RAM'lar de arıza olduğunu söyledi sorunun büyük bir ihtimal RAM'larden kaynaklı olduğunu söyledi Recep Baltaş. Dediklerinizi deneyeceğim elbet ama sistem yüke binince RAM'larden dolayı hem atıyor hem de ara ara mavi ekran hatası veriyor. İlgili konuyu sizinle paylaşmak isterim umarım sorun olmaz.
Oyunlarda çökme

Benim söylediklerim sadece deneme yanılma üzerine kurulu şekildeydi profesyonel destek söylediğim gibi böylesine etkileyici 😅. Minidump dosyaları kontrol edildiğinde RAM'den çıktığı görülmüş sorunun çözülmesine çok sevindim. Konuyu benimle paylaştığınız için de teşekkürler. Kendimi aşırı cahil hissetmem sayesinde şu mavi ekran, minidump okuma işine ben de girmek istiyorum 😅. Memtest'in sonuçlarına baktım gerçekten değişmesi gerekiyor anlaşılan. İyi Sosyaller dilerim :).

Benim söylediklerim sadece deneme yanılma üzerine kurulu şekildeydi profesyonel destek söylediğim gibi böylesine etkileyici 😅. Minidump dosyaları kontrol edildiğinde RAM'den çıktığı görülmüş sorunun çözülmesine çok sevindim. Konuyu benimle paylaştığınız için de teşekkürler. Kendimi aşırı cahil hissetmem sayesinde şu mavi ekran, minidump okuma işine ben de girmek istiyorum 😅. Memtest'in sonuçlarına baktım gerçekten değişmesi gerekiyor anlaşılan. İyi sosyaller dilerim :).

Deneme veya başka bir şey sonuç olarak bu da bir yol. Artık başka RAM'de deneyip öyle yol izleyeceğim yoksa anakart da sorun varsa daha da canım sıkılır çünkü yeni aldım daha umarım RAM'lerden dolayı böyledir.

Deneme veya başka bir şey sonuç olarak bu da bir yol. Artık başka RAM'de deneyip öyle yol izleyeceğim yoksa anakart da sorun varsa daha da canım sıkılır çünkü yeni aldım daha umarım RAM'lerden dolayı böyledir.

RAM'lerden kaynaklanıyor görünen o ki. Eski anakartında oyun oynarken sorun çıkıyor muydu?

Hayır yaşamıyordum bazen böyle çok nadir mavi ekran hataları verirdi ama bayağı önceleri. O da GameLoop emülatör yüzünden di diye biliyorum. Diğer türlü bir sorun yaşatmadı bana.

Önce arkadaştan deneme amaçlı aldığım DDR 16 GB RAM'leri sisteme taktım, ve BIOS'a girip XMP'nin kapalı olduğuna emin olarak default ayarlar deyip F10'a basıp sistemi yeniden başlattım.
İlk olarak atan oyunları hemen açıp ne tepki vereceği oldu ve hiçbir sorun olmadı.
Daha sonra kendi RAM'lerimi görselde ki önerilen yere değil de dımma1 ve dımmb1 yerlerine taktım ve ilk açılışta sistem ( önerilen yuvalara takmamışsınız gene de devam etmek istiyor musunuz? ) buna benzer bir uyarı verdi ve evet deyip boot ettim sistemi. Sonra tekrar atan oyunları açıp test ettim hiçbir sorun olmadı. Daha sonra RAM'leri 'fırst' diye işaretlenen yerlere taktım çoğumuzun asıl kullandığı yuvalar yani ve BIOS'a girip XMP açıp 3200 MHz ayarına alıp açtım, özellikle gene Battlefield 2042 ve Delta Force test yaptım şükür sorun yok şu anlık.
Araştırdığım kadarı ile RAM'ler sökülünce kendini resetlediler ve kendilerine geldiler. Umarım bir daha yaşanmaz böyle sorun.

Dosya Ekleri

• IMG_20240905_223738-min.jpg
    IMG_20240905_223738-min.jpg
    148,9 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20240905_223931-min.jpg
    IMG_20240905_223931-min.jpg
    101,1 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Çözüm

Çözülmesine sevindim. İyi oyunlar, iyi sosyaller.😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı